Bruk smartskriving og smartsvar

Viktig: Smartskriving er tilgjengelig på engelsk, spansk, portugisisk og fransk for brukere med jobb- eller skolekontoer. Smartsvar er tilgjengelig på engelsk for Google Dokumenter og Presentasjoner.

Smartskriving og smartsvar gir ikke svar på spørsmål, og forslagene kan inneholde informasjon som ikke er korrekt. Begge funksjonene bruker maskinlæring til å komme med forslag.

Bruk smartskriving i Google Dokumenter, Presentasjoner, Regneark og Tegninger

Ved å bruke smartskriving i Google Dokumenter, Presentasjoner, Regneark og Tegninger kan du utarbeide dokumenter på en raskere og enklere måte.
Smartskriving er også tilgjengelig i kommentarer for Google Presentasjoner og Tegninger.

Slå Smartskriving på eller av

1. Åpne en fil.
  2. Øverst klikker du på Verktøyog såInnstillinger
  3. For å slå Smartskriving på eller av, klikk på Vis Smartskriving-forslag.
  4. Klikk på OK.
Tips: Hvis du slår av smartskriving i Google Dokumenter, vises ikke smartskrivingforslag i hovedvinduet for redigering eller i kommentarer. Du kan ikke slå av smartskriving i Google Regneark.

Godta eller avvis forslag

Slik godtar du et Smartskriving-forslag:

• Trykk på tabulatortasten
  • Trykk på høyrepilen
  • For Android eller iOS: sveip til høyre over den foreslåtte teksten
For å avvise et Smartskriving forslag bare fortsetter du å skrive.

Smartsvar i Google Dokumenter og Presentasjoner

Du kan bruke smartsvar i Google Dokumenter og Presentasjoner for å spare tid når du svarer på kommentarer.

Slå smartsvar på eller av.

1. Åpne en fil.
  2. Øverst klikker du på Verktøyog såInnstillinger
  3. For å slå smartsvar på eller av, klikk på Vis Smartsvar-forslag.
  4. Klikk på OK.

Tips: Hvis du slår av smartsvar, vises ikke forslag fra smartsvar i kommentarer.

Godta eller avvis foreslåtte svar

Slik godtar du et smartsvarforslag:

• Klikk på forslaget.
  • Uthev svarboksen, gå til forslaget med tabulatortasten, og trykk på Enter.
  • Følg taleveiledningen for bruk av skjermlesere

For å avvise et smartsvarforslag skriver du inn noe annet i svarfeltet.

Om maskinlæring

Språkforståelsesmodeller bruker tusenvis av vanlige fraser og setninger til automatisk læring om verden. De kan derfor gjenspeile menneskelige kognitive tilbøyeligheter. Det er en fordel å være klar over dette, og det pågår en kontinuerlig diskusjon rundt hvordan dette bør håndteres. Google har som mål å lage produkter som fungerer godt for alle, og forsker aktivt på utilsiktede språklige effekter og strategier for å redusere dette.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.