Switch from Excel to Sheets

Yleiskatsaus: Miten Sheets ja Excel eroavat toisistaan

Nyt kun olet vaihtanut Microsoft Excelistä G Suiteen, tutustu uuteen taulukkolaskentaohjelmaasi Google Sheetsiin.

Tarvitset
10 minuuttia
G Suite ‑tilin

Ota Sheets käyttöön: selainversio (sheets.google.com), Android tai iOS

Huom. Vertailut perustuvat Microsoft Officen versioihin 2010, 2013 ja 2016.

Microsoft Excelissä Google Sheetsissä
Yhteiskäyttö Excelin verkkoversiossa Reaaliaikainen yhteiskäyttö Sheetsistä
Jakaminen Excelin verkkoversion tai jaetun työkirjan kautta Jakaminen suoraan Sheetsistä
Automaattinen tallennus SharePointin tai OneDriven avulla Automaattinen tallennus Driveen
Versioiden hallinnointi Historia- tai Versiohistoria-ominaisuudella OneDrivessa Versioiden hallinnointi versiohistorian kautta
Kaavojen lisääminen ja Kaavan automaattinen täydennys
‑toiminnon ehdotukset
Kaavojen lisääminen ja kirjoitettaessa näkyviin tulevat kaavaehdotukset
Makrojen tallentaminen ja VBE:n käyttö Makrojen tallentaminen ja Google Apps ‑skriptin käyttö
Suodattimien luominen Suodattimien ja suodatinnäkymien luominen
Suositeltujen pivot-taulukoiden lisääminen ja pivot-taulukoiden luominen manuaalisesti Pivot-taulukoiden luominen manuaalisesti tai automaattisesti Tutki-toiminnolla
Kaavioiden luominen manuaalisesti Kaavioiden luominen manuaalisesti tai automaattisesti Tutki-toiminnolla
Ilmoitusten asettaminen OneDrivessa Ilmoitusten määrittäminen Sheetsissä

Sisällysluettelo

Osio 1: Sheetsiin pääsy

1.1 Sheetsin käyttäminen omilla laitteilla
1.2 (Valinnainen) Usean Google-tilin lisääminen
1.3 Kirjanmerkin luominen selaimeen
1.4 Sheets-pikakuvakkeen lisääminen työpöydälle (vain Windows)
1.5 Offline-tilassa työskentely (vain Chrome)

Osio 2: Sheets ja Excel – parhaat käytännöt

2.1 Excel-tiedostojen käyttäminen Drivessa
2.2 Excelin ja Sheetsin käyttäminen yhdessä
2.3 Excel-tiedostojen muokkaaminen Sheetsissä
2.4 Excel-datan tuominen Sheetsiin
2.5 Excel-tiedostojen muuntaminen Sheets-muotoon
2.6 Sheets-tiedoston kopion jakaminen Excel-muodossa

Osio 3: Datan ylläpito Sheetsissä

3.1 Perustoiminnot
3.2 Datan hakeminen
3.3 Datan muutosten tarkistaminen
3.4 Datan jakamisen rajoittaminen
3.5 Pikanäppäinten käyttö

Osio 4: Sheetsin datan analysointi

4.1 Kaavioiden lisääminen
4.2 Automaattisten kaavioiden käyttäminen
4.3 Kaavioiden lisääminen Docsiin ja Slidesiin
4.4 Funktiot Sheetsissä ja Excelissä
4.5 Pivot-taulukoiden lisääminen
4.6 Automaattisten pivot-taulukoiden käyttäminen

Osio 5: Makrojen ja laajennusten käyttäminen

5.1 Tehtävien automatisointi makroilla
5.2 Lisää toimintoja laajennuksilla

Osio 6: Yhteiskäyttö Sheetsissä

6.1 Laskentataulukoiden jakaminen
6.2 Kommenttien lisääminen ja tehtävien kohdentaminen
6.3 Sähköpostin lähettäminen yhteiskäyttäjille
6.4 Aiempaan versioon vaihtaminen ja version nimeäminen
6.5 Suodattimien ja suodatinnäkymien luominen
6.6 Sisällön suojaaminen
6.7 Jakamisen, lataamisen, tulostamisen ja kopioinnin rajoittaminen
6.8 Jakamisen viimeisen voimassaolopäivän määrittäminen
6.9 Laskentataulukon katseluhistorian tarkistaminen

Osio 7: Laskentataulukoiden vieminen

7.1 Laskentataulukoiden tulostaminen
7.2 Lataaminen eri muodoissa
7.3 Kopion luominen
7.4 Kopion lähettäminen sähköpostitse

Osio 8: Tuottavuusvinkkejä Sheetsiin

8.1 Datan tuonti Formsista
8.2 Aikaa säästävät mallit
8.3 Laskentataulukon muutosten tarkistaminen
8.4 Valintaruutujen lisääminen soluihin

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.