Switch from Excel to Sheets

6. Yhteiskäyttö Sheetsissä

Tämän osion sisältö:

6.1 Laskentataulukoiden jakaminen
6.2 Kommenttien lisääminen ja tehtävien kohdentaminen
6.3 Sähköpostin lähettäminen yhteiskäyttäjille
6.4 Aiempaan versioon vaihtaminen ja version nimeäminen
6.5 Suodattimien ja suodatinnäkymien luominen
6.6 Sisällön suojaaminen
6.7 Jakamisen, lataamisen, tulostamisen ja kopioinnin rajoittaminen
6.8 Jakamisen viimeisen voimassaolopäivän määrittäminen
6.9 Laskentataulukon katseluhistorian tarkistaminen

6.1 Laskentataulukoiden jakaminen

Excel:
Jaa työkirja

Sheets:
Jakaminen tietyille henkilöille tai linkin avulla

Share workbook in 2013 version.

Excel 2013

Options in 2010  version (protect, allow, track).

Excel 2010

Jakaminen tietyille henkilöille

1. Avaa jaettava tiedosto (omistamasi tai sellainen, jonka muokkausoikeudet sinulla on).
  2. Klikkaa Jaa.
  3. Kirjoita sähköpostiosoitteet tai ryhmät, joille haluat jakaa.
  4. Valitse, millaiset oikeudet haluat antaa käyttäjille: Voi muokata, Voi kommentoida tai Voi katsoa.
  5. Klikkaa Lähetä.

Jakaminen linkin avulla:

1. Avaa tiedosto ja klikkaa Jaa.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Luo jaettava linkki.
  3. Klikkaa "Kaikki, joilla on linkki" ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ja valitse käyttöoikeustaso, jonka haluat antaa käyttäjille.
  4. Jaa linkki esimerkiksi kopioimalla ja liittämällä se sähköpostiviestiin.

Katso lisätietoja Tiedostojen jakaminen Google Drivesta ‑artikkelista.

Click Share to open the window where you add people, then click Send.

6.2 Kommenttien lisääminen ja tehtävien kohdentaminen

Excel:
Kommentti

Sheets:
Kommenttien lisääminen ja tehtävien kohdentaminen

Add a new comment in 2013 version.

Excel 2013

New comment in 2010 version.

Excel 2010

1. Valitse kommentoitava teksti Docsissa, Sheetsissa tai Slidesissa.
  2. Klikkaa Lisää kommentti .
  3. Kirjoita kommentti kenttään.
  4. (Valinnainen) Voit ohjata tehtävän tai kommentin tietylle henkilölle kirjoittamalla plus-merkin (+) ja henkilön sähköpostiosoitteen. Voit lisätä niin monta ihmistä kuin haluat. Jokainen henkilö saa sähköpostin, jossa on kommenttisi ja linkki tiedostoon.
  5. (Valinnainen) Luovuta kommentti tietylle henkilölle valitsemalla Luovuta-valintaruutu.
  6. Klikkaa Kommentoi tai Luovuta.

Open the Comment box and enter text, with the option to assign a task to someone.

6.3 Sähköpostin lähettäminen yhteiskäyttäjille

Excel:
Lähetä liitteenä

Sheets:
Lähetä sähköposti yhteiskäyttäjille

Send as attachment so everyone gets a copy to review.

Excel 2013

Save and send options in 2010 version.

Excel 2010

Jos haluat jatkaa keskustelua, joka on liian pitkä kommenteissa käytäväksi, lähetä yhteiskäyttäjille sähköpostia suoraan Sheetsistä.

1. Klikkaa Tiedostoja sittenSähköpostin yhteiskäyttäjät.
  2. (Valinnainen) Poista yhteiskäyttäjä sähköpostista poistamalla henkilön nimen vieressä olevan valintaruudun valinta.
  3. Kirjoita aihe ja viesti.
  4. (Valinnainen) Voit lähettää itsellesi kopion sähköpostista valitsemalla Lähetä kopio ‑valintaruudun.
  5. Klikkaa Lähetä.
Select File, Email collaborators, then a Send message window appears, with collaborators listed on the right.

6.4 Aiempaan versioon vaihtaminen ja version nimeäminen

Jos olet laskentataulukon omistaja tai sinulla on taulukon muokkausoikeudet, voit nähdä aiemmat versiot ja palauttaa ne.

Sheets: Versioiden katselu ja version palauttaminen:

1. Valitse Tiedostoja sittenVersiohistoriaja sittenNäytä versiohistoria.
  2. (Valinnainen) Jos haluat nähdä listassa vain nimetyt versiot, klikkaa Näytä vain nimetyt versiot.
  3. Katso tiedoston edellinen versio klikkaamalla aikaleimaa.

Aikaleiman alla näet seuraavat:
    • Kaikkien dokumenttia muokanneiden henkilöiden nimet
    • Kunkin henkilön vieressä olevan värin Heidän tekemänsä muokkaukset näkyvät kyseisellä värillä
  4. (Valinnainen) Voit tehdä versiosta aktiivisen version klikkaamalla Palauta tämä versio.
Version history includes the date and time.

Version nimeäminen:

1. Valitse Tiedostoja sittenVersiohistoriaja sittenNimeä nykyinen versio.
  2. Kirjoita nimi ja valitse Tallenna.

6.5 Suodattimien ja suodatinnäkymien luominen

Excel:
Datan suodattaminen

Sheets:
Suodattimet ja suodatinnäkymät

Advanced filter options in 2013 version.

Excel 2013

Advanced options under Filter in 2010 version.

Excel 2010

Voit suodattaa laskentataulukon dataa luomalla suodattimen. Jos haluat, että suodattimet eivät vaikuta muiden käyttäjien näkymään, luo suodatinnäkymiä.

Suodattimen luominen:

1. Valitse soluväli.
  2. Klikkaa Dataja sittenLuo suodatin.
  3. Siirry välin yläreunaan ja valitse Suodatin , jolloin näet suodatinasetukset.

Suodatinnäkymän luominen:

1. Klikkaa solua, joka sisältää dataa.
  2. Valitse Dataja sittenSuodata näkymiäja sittenLuo uusi suodatinnäkymä.
  3. Klikkaa luetteloa sarakkeen otsikosta ja valitse data, jonka haluat suodattaa. Voit myös hakea suodatettavan datan kirjoittamalla haettavan tekstin hakukenttään.
  4. Klikkaa OK.
  5. Kirjoita suodatinnäkymän nimi Nimi-kenttään.
  6. Avaa suodatinnäkymä valitsemalla Dataja sittenSuodatinnäkymät.

Lue lisää artikkeleista Sort & filter your data ja Create, name, and save a filter view

From the menu, find "Create a filter view" by selecting "Filter views" under Data.

6.6 Sisällön suojaaminen

Excel:
Suojaa taulukko tai Suojaa työkirja

Sheets:
Suojatut taulukot ja välit

Sheets protected (appear with lock) in 2013  version.

Excel 2013

Sheets protected (appear with lock) in 2010  version.

Excel 2010

Jos laskentataulukossa on arkaluontoista sisältöä, voit estää muita päivittämästä sitä.

1. Avaa taulukko ja valitse Data > Suojatut taulukot ja välit.
  2. Valitse +Lisää taulukko tai väli.
  3. Valitse Väli, jos haluat suojata sisältöalueen, tai Taulukko, jos haluat suojata koko taulukon.
  4. Klikkaa Aseta käyttöoikeudet ja valitse, näytetäänkö varoitus vai rajoitetaanko, kuka voi muokata sisältöä.
  5. Klikkaa Valmis.

Katso lisätietoja Protect content in a spreadsheet ‑artikkelista.

Find the option to set permissions by clicking Data, then Protected sheets and ranges.

6.7 Jakamisen, lataamisen, tulostamisen ja kopioinnin rajoittaminen

Excel:
Salaa salasanalla

Sheets:
Jakamismahdollisuuksien rajoittaminen

Set permissions in 2013 version.

Excel 2013

Permissions options in 2010 version.

Excel 2010

Jos laskentataulukossa on arkaluontoista sisältöä, voit estää muita lataamasta, tulostamasta tai kopioimasta sitä.

1. Klikkaa laskentataulukon yläreunasta Jaa.
  2. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  3. Valitse Poista kommentoijilta/katsojilta käytöstä lataaminen, tulostaminen ja kopioiminen ‑valintaruutu.
  4. Klikkaa Valmis.
Sheet with various settings limited for different people.

6.8 Jakamisen viimeisen voimassaolopäivän määrittäminen

Sheets: Jakamisen päättymisajankohdan määrittäminen

Jos työskentelet organisaatioosi kuulumattomien henkilöiden, kuten asiakkaiden tai edustajien kanssa, saatat haluta rajoittaa heidän pääsyään tiettyihin tiedostoihin projektin valmistumisen jälkeen.

Määritä viimeinen voimassaolopäivä seuraavasti:

1. Klikkaa laskentataulukon yläreunasta Jaa.
  2. Jaa tiedosto, jos sitä ei ole jo jaettu.
  3. Valitse Lisäasetukset.
  4. Vie hiiri henkilön nimen päälle ja valitse Määritä vanhenemisaika .
  5. Muuta pääsyoikeuden viimeistä voimassaolopäivää.

Huom. Et voi määrittää viimeiseksi voimassaolopäiväksi kuluvaa päivää. Jos pääsyä on rajoitettava heti, älä jaa tiedostoa.

6. Klikkaa Tallenna muutoksetja sittenValmis.

6.9 Laskentataulukon katseluhistorian tarkistaminen

Sheets: Laskentataulukon katseluhistorian tarkistaminen

Jos sinulla on laskentataulukon muokkausoikeudet, näet Sheetsistä seuraavat tiedot:

• kenelle laskentataulukko on jaettu
  • kuka on katsellut sitä
  • kaavio katsojista ajan kuluessa.

Jos haluat nähdä toimintojen hallintapaneelin, valitse oikeasta yläkulmasta Toimintojen hallintapaneeli .

Jos et halua katseluhistoriasi näkyvän toimintojen hallintapaneelissa, voit muuttaa tietosuoja-asetuksia.

In the Sheets menu, select Data, Filter views, and Create filter.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.