Switch from Excel to Sheets

2. Sheets ja Excel – parhaat käytännöt

Tämän osion sisältö:

2.1 Excel-tiedostojen käyttäminen Drivessa
2.2 Excelin ja Sheetsin käyttäminen yhdessä
2.3 Excel-tiedostojen muokkaaminen Sheetsissä
2.4 Excel-datan tuominen Sheetsiin
2.5 Excel-tiedostojen muuntaminen Sheets-muotoon
2.6 Sheets-tiedoston kopion jakaminen Excel-muodossa

2.1 Excel-tiedostojen käyttäminen Drivessa

Voit käyttää Microsoft Excel ‑tiedostoja eri tavoin. Näitä ovat:

• Excel-datan tuominen Sheetsiin – lue lisää
  • Excel-tiedostojen muuntaminen Sheets-muotoon – lue lisää
  • Excel-tiedostojen muokkaaminen Drivessa muuntamatta tiedostomuotoa – lue lisää
  • Sheets-tiedostojen muuntaminen käytettäviksi Excelin tai muiden sovellusten kanssa – lue lisää.

Use Google Sheets to open Excel spreadsheets.

2.2 Excelin ja Sheetsin käyttäminen yhdessä

Ohessa on parhaita käytäntöjä oikean tuotteen valintaan, jos tiimisi käyttää sekä Microsoft Excel®- että Sheets-sovelluksia.

Muunna Excel-laskentataulukot Sheets-muotoon seuraavissa tilanteissa:

• Haluat yhteiskäyttää tai muokata taulukkoa samanaikaisesti muun tiimin kanssa.
  • Data-aineistosi laajuus on enintään 5 miljoonaa solua.

Jatka nykyisten Excel-laskentataulukoiden käyttämistä seuraavissa tilanteissa:

• Data-aineistosi laajuus on yli 5 miljoonaa solua.
  • Käytät Excelin Hyperion-laajennusta.
  • Käytät harvinaisia kaaviotyyppejä, kuten 3D-pyramidikaavioita tai monitasoisia ympyrädiagrammeja.

Collaborate using Google Sheets.

2.3 Excel-tiedostojen muokkaaminen Sheetsissä

Avaa Excel-tiedosto Driven kautta ja muokkaa sitä Sheetsissä. Kaikki muutokset tallennetaan alkuperäiseen Excel-muotoon.

Vain Chrome-selain

1. Varmista, ettei Docsin, Sheetsin ja Slidesin Office-tiedostojen muokkaus ‑laajennusta ole asennettu:
    1. Avaa Chrome-selain ja klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisääja sittenLisää työkalujaja sittenLaajennukset.
    2. Jos näet Docsin, Sheetsin ja Slidesin Office-tiedostojen muokkaus ‑laajennuksen, valitse Poista.
  2. Kaksoisklikkaa Excel-tiedostoa Drivesta.

Tiedoston esikatselu avautuu.

3. Klikkaa yläreunasta Avaa Google Sheetsilla.

Voit nyt muun muassa muokata ja jakaa sisältöä, tarkistaa versiohistorian sekä tehdä yhteistyötä muiden kanssa reaaliajassa. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan alkuperäiseen Microsoft Office ‑tiedostoon.

2.4 Excel-datan tuominen Sheetsiin

Voit tuoda dataa Excel-tiedostosta uuteen (tai aiemmin luotuun) Sheets-tiedostoon. Excel-tiedosto ei muutu, vaikka muuttaisit Sheets-tiedostoa.

1. Luo Sheetsissa uusi laskentataulukko tai avaa aiemmin luotu.
  2. Valitse Tiedostoja sittenTuo.
  3. Valitse Excel-tiedosto ja klikkaa Valitse.
  4. Valitse tuontivaihtoehto:
    • Luo uusi laskentataulukko
    • Lisää yksi tai useampi uusi taulukko
    • Korvaa laskentataulukko
  5. Valitse Tuo data.
  6. Valitse pyydettäessä Avaa nyt.

In Sheets, the Import option appears under File in the menu.

2.5 Excel-tiedostojen muuntaminen Sheets-muotoon

Datan tuomisen sijaan voit muuntaa Excel-tiedoston Sheets-muotoon ja jatkaa työskentelyä Sheetsissä. Excel-tiedostoon ei tällöin tehdä muutoksia.

1. Avaa Drive ja kaksoisklikkaa Excel-tiedostoa.

Tiedoston esikatselu avautuu.

2. Klikkaa yläreunasta Avaa Google Sheetsilla.
  3. Klikkaa Tiedostoja sittenTallenna Google Sheets ‑muodossa.

Muunna kaikki Office-tiedostojen lataukset jatkossa automaattisesti Google Sheets ‑muotoon:

1. Valitse Drivessa yläreunasta Asetukset ja sittenAsetukset.
  2. Ota Muunna lataukset ‑kohdan vierestä käyttöön Muunna ladatut tiedostot Google Docs -editorin muotoon.

Huom. Aiemmin ladattuja tiedostoja ei muunneta.

Näet Drivessa Excel-tiedoston ja uuden Sheets-tiedoston. Voit säilyttää Excel-tiedoston tai poistaa sen. Jos säilytät Excel-tiedoston, voit välttää sekaannusta nimeämällä tiedoston uudelleen, esim. [Arkistoitu] Tiedostoni.xls.

Vinkki: Näiden kuvakkeiden avulla erotat Sheets- ja Excel-tiedostot Drivessa nopeasti toisistaan:

Sheets  Excel

Upload files to Drive.

2.6 Sheets-tiedoston kopion jakaminen Excel-muodossa

Voit työstää laskentataulukkoa Sheetsissä ja lähettää siitä kopion sähköpostitse Excel-tiedostona (tai PDF-muodossa).

1. Avaa tiedosto Sheetsissa.
  2. Klikkaa Tiedostoja sittenLähetä sähköpostin liitteenä.
  3. Valitse Liitä-kohdasta Microsoft Excel.

4. Kirjoita sähköpostiosoite, aihe ja viesti.
  5. (Valinnainen) Valitse Lähetä kopio itsellesi ‑valintaruutu.
  6. Klikkaa Lähetä.

Voit myös ladata Sheets-tiedoston kopion muun muassa Excel-, PDF-, CSV- tai ODS-muodossa.

1. Valitse Sheetsissa Tiedostoja sittenLataa.
  2. Valitse ladattava tiedostomuoto.

Download a spreadsheet and open with another program.

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.