Switch from Excel to Sheets

4. Sheetsin datan analysointi

Tämän osion sisältö:

4.1 Kaavioiden lisääminen
4.2 Automaattisten kaavioiden käyttäminen
4.3 Kaavioiden lisääminen Docsiin ja Slidesiin
4.4 Funktiot Sheetsissä ja Excelissä
4.5 Pivot-taulukoiden lisääminen
4.6 Automaattisten pivot-taulukoiden käyttäminen

4.1 Kaavioiden lisääminen

Excel:
Kaavioiden lisääminen

Sheets:
Uuden kaavion lisääminen

Assorted charts in 2013 version.

Excel 2013

Line, pie, bar, area charts from 2010 version.

Excel 2010

1. Korosta laskentataulukosta data-alue, josta haluat luoda kaavion.
  2. Klikkaa Lisääja sittenKaavio.
  3. (Valinnainen) Jos haluat muokata kaaviota, valitse Lisääja sittenMuokkaa kaaviota.

Voit myös lisätä Sheets-kaavion Slides-esitykseen.

Lisätietoja kaavioiden lisäämisestä saat Add and edit a chart or graph ‑artikkelista.

Pie chart appears atop columns with Data in a Sheets file.

4.2 Automaattisten kaavioiden käyttäminen

Voit saada yhteenvetoja ja kaavioita datastasi klikkaamalla yhtä painiketta Sheetsissä. Näin apunasi on ikään kuin oma data-analyytikko antamassa ohjeita!

Sheets: Automaattisten kaavioiden käyttäminen

1. Valitse laskentataulukosta solu-, sarake- tai rivialue. Muutoin saat ehdotuksia sen perusteella, missä osoitin on.
  2. Klikkaa alareunasta Tutki .
  3. Valitse vaihtoehto:
    • Osoita kaaviota ja klikkaa Lisää kaavio .
    • Esitä kysymys datastasi Vastaukset-kohdassa.
      Tuloksiin voi sisältyä kaavioita. Lisää kaavio osoittamalla sitä ja klikkaamalla Lisää kaavio .

Vinkki: Voit muokata kaaviota klikkaamalla Lisää ja sittenMuokkaa kaaviotaja sittenMuokkaa.

4.3 Kaavioiden lisääminen Docsiin ja Slidesiin

Excel:
Kopioi ja liitä

Sheets:
Kopioi ja liitä

Cut, copy, paste, and use the Format Painter in 2010 and 2013 versions.

Excel 2013 ja 2010

Auta ihmisiä visualisoimaan dataa esityksissä tai dokumenteissa lisäämällä kaavioita
Sheetsistä. Jos lähdedata muuttuu, voit päivittää kaavion
klikkaamalla painiketta.

1. Avaa laskentataulukko Sheetsissa ja klikkaa kaaviosta Lisääja sittenKopioi kaavio.
  2. Liitä kaavio Docsiin tai Slidesiin.
  3. Valitse vaihtoehto:
    • Jos lähdedata muuttuu ja haluat päivittää kaavion, pidä Linkitä laskentataulukkoon valittuna. Jos lähdedata muuttuu, klikkaa kaavion yläreunasta Päivitä.
    • Jos haluat pitää kaavion ilman linkitystä (ei päivitystä), valitse Liitä ilman linkitystä.
  4. Valitse Liitä.

Slides with a pie chart on the first slide.

4.4 Funktiot Sheetsissä ja Excelissä

Useimmat Excelin funktiot ovat samoja myös Sheetsissä. Löydät yleisimmät funktiot Sheets Cheat Sheet ‑artikkelista.

Seuraavat funktiot ovat käytettävissä vain Sheetsissä:

FILTER Palauttaa annetun lähdevälin suodatetun version, jossa näytetään vain annetut ehdot täyttävät rivit tai sarakkeet.
SORTN Palauttaa tietyn määrän kohteita datajoukkoon lajittelun jälkeen.
SPARKLINE Luo pienoiskaavion yksittäiseen soluun.
QUERY Suorittaa Google Visualization API Query ‑kielellä kirjoitetun kyselyn kaikelle datalle.
GOOGLEFINANCE Noutaa arvopapereiden nykyiset tai aikaisemmat tiedot Google Financesta.
GOOGLETRANSLATE Kääntää tekstin yhdestä kielestä toiseen.
IMPORTRANGE Tuo tiedot määritetyn laskentataulukon soluväliltä.

Löydät kaikki Sheetsin funktiot Google Sheets ‑funktioiden luettelosta.

Sheet with a sigma or sum symbol.

4.5 Pivot-taulukoiden lisääminen

Excel:
Pivot-taulukon lisääminen

Sheets:
Uuden pivot-taulukon lisääminen

Add a pivot table in 2013 version.

Excel 2013 ja 2010

1. Korosta dataa laskentataulukossa.
  2. Klikkaa Dataja sittenPivot-taulukko. Pivot-taulukko avautuu uudessa taulukossa (välilehti).
  3. Pivot taulukon muokkaajassa voit lisätä rivejä, sarakkeita ja suodattimia.

Lisätietoja saat Pivot-taulukoiden luominen ja käyttäminen ‑artikkelista.

A pivot table opens in a new tab, with the "Explore" feature nearby.

4.6 Automaattisten pivot-taulukoiden käyttäminen

Excel:
Pivot-taulukon lisääminen

Sheets:
Automaattisten pivot-taulukoiden käyttäminen

Add a pivot table in 2013 version.

Excel 2013 ja 2010

1. Klikkaa lähdedatan sisältävästä laskentataulukosta Tutki .
  2. Valitse vaihtoehto:
    • Osoita pivot-taulukkoa ja klikkaa Lisää pivot-taulukko .
    • Esitä kysymys datastasi Vastaukset-kohdassa. Tuloksiin voin sisältyä pivot-taulukoita. Lisää taulukko osoittamalla sitä ja klikkaamalla Lisää pivot-taulukko .

Lisätietoja saat Pivot-taulukoiden luominen ja käyttäminen ‑artikkelista.

Insert a pivot table into a sheet.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.