Salesforce-gegevens importeren, bewerken en synchroniseren met Google Spreadsheets

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Belangrijk: Deze add-on is alleen beschikbaar in het Engels.

De add-on downloaden

Voordat je Salesforce-gegevens kunt importeren, updaten of verwijderen met Google Spreadsheets, moet je de add-on instellen.

Stap 1: Download de add-on

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Klik bovenaan op Uitbreidingen en dan Add-ons en dan Add-ons toevoegen.
  3. Zoek in de zoekbalk rechtsboven naar 'Data connector for Salesforce'.
  4. Klik naast de add-on op Toevoegen Plus.

Stap 2: Maak een koppeling met Salesforce

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets als je dat nog niet had gedaan.
  2. Klik bovenaan op Add-ons en dan Data connector for Salesforce en dan Login to Salesforce (Inloggen bij Salesforce).
  3. Klik op Continue (Doorgaan).
  4. Klik op Allow (Toestaan).
  5. Kies in het dropdownmenu de Salesforce-omgeving waarbij je wilt inloggen.
  6. Klik op Authorize (Autoriseren).
  7. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord van Salesforce.

Gegevens importeren, updaten en verwijderen

Gegevens importeren

Je kunt gegevens van Salesforce kopiëren naar een Google-spreadsheet.

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Klik bovenaan op Uitbreidingen en dan Data connector for Salesforce en dan Open (Openen).
  3. Kies een optie aan de rechterkant:
    • Reports (Rapporten): Voeg een bestaand Salesforce-rapport toe aan je spreadsheet.
    • Import (Importeren): Importeer gegevens uit Salesforce via SOQL of met behulp van onze tool voor het maken van query's.
  4. Typ de naam van je bronrapport, -object, -veld of -filter in de zoekbalk.
    • Reports (Rapporten): Kies of je het rapport wilt importeren in een bestaande of een nieuwe spreadsheet.
    • Import (Importeren): Voeg maximaal 5 bronobjecten, -velden en -filters toe.
  5. Klik op Get data (Gegevens ophalen) of Done (Gereed).

Gegevens updaten en verwijderen

Belangrijk: De add-on kan worden gebruikt om wijzigingen die in Google Spreadsheets zijn aangebracht, te updaten of te verwijderen in je Salesforce-account. Daarom moet je hier voorzichtig mee zijn.

Gegevens updaten

Je kunt gegevens in je Google-spreadsheet bewerken en de wijzigingen overzetten naar Salesforce.

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Klik bovenaan op Uitbreidingen en dan Data connector for Salesforce en dan Open (Openen).
  3. Importeer de gegevens die je wilt wijzigen, mocht je dit nog niet hebben gedaan. Meer informatie over het importeren van gegevens vind je hier.
  4. Bewerk je gegevens.
  5. Klik aan de rechterkant op Update (Updaten).
  6. Markeer de rijen en kolommen die je wilt updaten.
  7. Klik op Refresh the selected range (Het geselecteerde bereik vernieuwen).
  8. Kies het Salesforce-bronobject dat je wilt updaten.
  9. Kies een optie:
    • Insert (Invoegen): Exporteer alle gegevens in de spreadsheet als nieuwe records naar Salesforce.
    • Update (Updaten): Update bestaande Salesforce-records.
    • Insert (Invoegen) of Update (Updaten): Maak nieuwe records of update bestaande records in Salesforce.
  10. Kies de gewenste kolom met resultaten.
  11. Klik op Done (Gereed).

Gegevens vernieuwen

Je kunt je gegevens handmatig vernieuwen of een vast schema instellen voor rapporten die al in Spreadsheets zijn geïmporteerd.
  1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets.

2. Klik bovenaan op Uitbreidingen en dan Data connector for Salesforce en dan Open (Openen).

3. Klik aan de rechterkant op Refresh (Vernieuwen).

• Als je een schema voor automatisch vernieuwen wilt maken, klik je op Create (Maken) en dan kies je een tijdsinterval (4, 8 of 24 uur) in het dropdownmenu en klik je op en dan Create (Maken).

• Klik op Refresh (Vernieuwen) om de gegevens in één keer handmatig te vernieuwen.

Gegevens verwijderen

Belangrijk: Met deze functie worden de uit Salesforce afkomstige records verwijderd die je in Spreadsheets markeert. Daarom moet je hier voorzichtig mee zijn. Ga naar het helpcentrum van Salesforce voor informatie over het herstellen van verwijderde gegevens.

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Klik bovenaan op Uitbreidingen en dan Data connector for Salesforce en dan Open (Openen).
  3. Importeer de gegevens die je wilt wijzigen. Meer informatie over het importeren van gegevens vind je hier.
  4. Klik in het vak voor de add-on op Delete (Verwijderen).
  5. Markeer de rijen en kolommen die je wilt verwijderen.
  6. Klik op Refresh the selected range (Het geselecteerde bereik vernieuwen).
  7. Kies het Salesforce-bronobject dat je wilt verwijderen.
  8. Kies de gewenste kolom voor de primaire sleutel.
  9. Klik op Delete (Verwijderen).

Meer informatie over scripts en add-ons

Add-ons vallen onder de aanvullende voorwaarden van Google Apps Script.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.