Een vraag voor je formulier kiezen

Je kunt maximaal tweeduizend opties toevoegen en verschillende soorten antwoorden verzamelen in je formulier of toets.

Meer informatie over hoe je een vraag aan een formulier toevoegt

Een antwoord typen

Kort antwoord
  • Mensen kunnen in een paar woorden antwoorden.
Alinea
  • Mensen kunnen lange antwoorden met meerdere alinea's schrijven.

Kiezen uit een lijst

De opties die je aan vragen in formulieren toevoegt, zijn hoofdlettergevoelig.

Meerkeuze
  • Mensen kunnen kiezen uit een aantal antwoordmogelijkheden.
  • Mensen kunnen slechts één optie kiezen.
  • Je kunt de optie Anders toevoegen, zodat mensen een kort antwoord kunnen typen.
Selectievakjes

• Mensen kunnen kiezen uit een aantal antwoordmogelijkheden.
  • Mensen kunnen meerdere opties kiezen.
  • Je kunt de optie Anders toevoegen, zodat mensen een kort antwoord kunnen typen.
Dropdownmenu
  • Mensen kunnen kiezen uit een aantal antwoordmogelijkheden.
  • Mensen kunnen slechts één optie kiezen.

Bestanden uploaden

Bestanden uploaden
Mensen kunnen bestanden uploaden als antwoord op een vraag:
  • Geüploade bestanden tellen mee voor de Google Drive-opslagruimte van de enquête-eigenaar. Meer informatie over hoe je Google Drive-opslagruimte kunt vrijmaken of uitbreiden
    • Geüploade bestanden worden opgeslagen in een nieuwe map.
  • Je kunt een maximale bestandsgrootte instellen voor de bestanden die mensen kunnen uploaden.
  • Je kunt opgeven welke bestandstypen mensen kunnen uploaden.
  • Respondenten moeten zijn ingelogd op een Google-account om deze vraag te beantwoorden.

Belangrijk: Je kunt deze vraag niet gebruiken als het formulier is opgeslagen in een gedeelde Drive of als de beheerder 'Gegevensverlies voorkomen' heeft ingeschakeld

Kiezen in een raster

Lineaire schaal
  • Mensen kunnen je vraag beoordelen op een schaal.
  • Je schaal kan beginnen met 0 of 1.
  • Je schaal kan eindigen op een heel getal van 2 tot 10.
  • Je kunt voor elk uiteinde van de schaal een label instellen.
Meerkeuzeraster

Je kunt een raster maken waarin respondenten één antwoord per rij kunnen selecteren.

• Wanneer je de optie Een antwoord in elke rij vereisen aanzet: respondenten moeten een selectie maken in elke rij. Als ze dat niet doen, volgt er een foutmelding en kan de respondent niet verdergaan.
  • Beperk respondenten tot één keuze per kolom: als er meerdere antwoorden zijn geselecteerd in een kolom, volgt er een foutmelding. Respondenten kunnen dan niet verdergaan.
    1. Klik rechtsonder op Meer
    2. Vink Beperken tot één reactie per kolom aan.
  • Geef de rijen in willekeurige volgorde weer:
    1. Klik rechtsonder op Meer .
    2. Vink Rijen in willekeurige volgorde weergeven aan.

Voorbeeld van Beperken tot één antwoord per kolom

Invoer:

• Rijen: A, B, C
  • Kolommen: 1, 2, 3

Resultaat: respondenten kiezen één rij-item (A, B, C) voor elke kolom (1, 2, 3). Als ze meerdere rijen in een kolom aanvinken, krijgen ze een foutmelding.

Selectievakraster

Je kunt een raster maken waarin respondenten een of meer antwoorden per rij kunnen selecteren.

• Wanneer je de optie Een antwoord in elke rij vereisen aanzet: respondenten moeten een selectie maken in elke rij. Als ze dat niet doen, volgt er een foutmelding en kan de respondent niet verdergaan.
  • Beperk respondenten tot één keuze per kolom: als er meerdere antwoorden zijn geselecteerd in een kolom, volgt er een foutmelding. Respondenten kunnen dan niet verdergaan.
    1. Klik rechtsonder op Meer
    2. Vink Beperken tot één antwoord per kolom aan
  • Zet de antwoorden in willekeurige volgorde:
    1. Klik rechtsonder op Meer .
    2. Vink Rijen in willekeurige volgorde weergeven aan.

Voorbeeld van Beperken tot één antwoord per kolom

Invoer:

• Rijen: A, B, C
  • Kolommen: 1, 2, 3

Resultaat : respondenten kunnen meerdere kolommen (1, 2, 3) aanvinken voor elk rij-item (A, B, C). Als ze meerdere rijen in een kolom aanvinken, krijgen ze een foutmelding.

Een datum en tijd selecteren

Datum
  • Mensen kunnen elke gewenste datum in dit vak invullen.
  • Je kunt ook het jaartal en de tijd opnemen. Klik hiervoor op Meer Meer rechtsonder in het venster met de vraag.
Tijd
  • Mensen kunnen de tijd of duur invullen.
  • Je kunt ook schakelen tussen de tijd en de duur. Klik hiervoor op Meer Meer rechtsonder in het venster met de vraag.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.