Dokumenttien kääntäminen tai kirjoittaminen eri kielellä

Google Docsin avulla voit kääntää dokumentteja monille kielille.

Dokumentin kääntäminen

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Valitse ylävalikosta Työkalut ja sitten Käännä dokumentti.
  3. Kirjoita käännetyn dokumentin nimi ja valitse kieli.
  4. Valitse Käännä.
  5. Dokumentin käännetty versio avautuu uudessa ikkunassa. Voit nähdä tämän version myös Google Drivessa.

Vinkki: Jos Käännä dokumentti ‑kohtaa ei näy, käytät todennäköisesti Microsoft Office ‑tiedostojen muokkausta. Muunna tiedosto Google Docs ‑muotoon, jotta voit kääntää sen. Lue lisää Microsoft Office ‑tiedostojen muokkauksesta ja muuntamisesta.

Kirjoituskielen vaihtaminen

1. Avaa tietokoneella dokumentti Google Docsissa, esitys Google Slidesissa tai taulukko Google Sheetsissä.
    • Valitse Google Docsin tai Google Slidesin ylävalikosta Tiedosto ja sitten Kieli ja sitten haluamasi kieli.
    • Valitse Google Sheetsin ylävalikosta Tiedosto ja sitten Laskentataulukon asetukset ja valitse sitten kieli- ja maa-asetus.
  2. Kun valitset muita kuin latinalaisia kirjaimia käyttävän kielen, Syöttötyökalut‑valikko näkyy työkalupalkissa. Voit kirjoittaa esimerkiksi hindin tai kiinan kielen kirjainmerkkejä klikkaamalla alanuoltaAlanuoli Input Tools ‑valikon vieressä.  Huom. Voit avata Input Tools ‑valikon myös painamalla näppäinyhdistelmää Ctrl + Alt + vaihto + k (PC) tai ⌘ + optio + vaihto + k (Mac).
    • Foneettinen syöte: Kirjoita sanan foneettinen kirjoitusasu latinalaisin kirjaimin ja valitse sitten paras vastine näytön vaihtoehdoista.
    • Näppäimistösyöte: Kirjoita kirjaimia ja symboleja klikkaamalla virtuaalisen näppäimistön näppäimiä tai paina vastaavia näppäimiä fyysisessä näppäimistössä.
    • Käsinkirjoitussyöte: Piirrä kirjaimia paneelissa näytön alareunassa ja valitse sitten paras vastine näytön vaihtoehdoista.

Vinkki: Käsinkirjoitussyöte toimii Workspacessa vain, kun pääsy muihin palveluihin ilman yksittäisten palveluiden hallintaa on päällä hallintakonsolissa.