Rivinumeroiden käyttäminen Google Docsissa

Google Docsin rivinumeroiden ominaisuus laskee ja näyttää dokumentin valitun osan rivinumeron automaattisesti. Lasketut rivinumerot näkyvät jokaisen sellaisen rivin vieressä, joissa ominaisuus on päällä.

• Parempi luettavuus ja siirtyminen: Rivinumeroiden ansiosta käyttäjien on helpompi viitata dokumenttien tiettyihin riveihin. Se on hyödyllistä etenkin pitkissä tai monimutkaisissa dokumenteissa.
  • Helpompi yhteiskäyttö: Rivinumerot ovat selkeä ja yhdenmukainen tapa viitata dokumentin tiettyihin riveihin, minkä ansiosta useiden käyttäjien on helpompi muokata samaa dokumenttia.

Tärkeää: Ominaisuus ei ole käytettävissä dokumenteissa, jotka ovat sivuttomassa muodossa. Jos dokumentissa on rivinumeroita ja vaihdat sen sivuttomaan muotoon, rivinumerot lakkaavat näkymästä. Jos haluat käyttää rivinumeroita, dokumentin on oltava sivumuodossa.

Rivinumeroiden näkyminen dokumentissa

1. Jos dokumentissa näkyy rivinumerot, muokkausoikeuksilla varustetut käyttäjät voivat hyväksyä ehdotuksia.
  2. Löydät rivinumerot klikkaamalla Työkalut ja sitten Rivinumerot.
  3. Valitse rivinumeroiden sivupalkista Näytä rivinumerot.
  4. Oletusarvoisesti rivinumerot näkyvät koko dokumentissa.

Rivinumeroinnin uudelleenaloittaminen uusilla sivuilla tai osiossa

1. Rivinumeroinnin voi aloittaa uudelleen dokumentin kullakin sivulla tai jokaisessa osiossa.
  2. Aloita rivinumerointi uudelleen klikkaamalla Työkalut ja sitten Rivinumerot. Valitse sitten haluamasi vaihtoehto.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jatka läpi dokumentin
    • Aloita uudelleen joka sivulla
    • Aloita uudelleen joka osiossa
  4. Valitse, missä muutos otetaan käyttöön:
    • Koko dokumentti
    • Tämä osio

Rivinumeroiden näkyminen osioittain

1. Käyttäjät voivat näyttää tai piilottaa rivinumerot dokumentin tietyissä osioissa.
    • Jos dokumentissa ei ole osiota, "Käytä seuraavissa" ‑kohdan "Tämä osio" ‑vaihtoehto on poissa käytöstä.
  2. Luo osioita lisäämällä osionvaihto:
    • Valitse Lisää ja sitten Vaihto ja sitten Osionvaihto (seuraava sivu tai jatkuva).
  3. Valitse rivinumeroiden sivupalkin Käytä seuraavissa ‑kohdassa Näytä rivinumerot ja Tämä osio.

Vinkki: Jos haluat nähdä osionvaihdot, valitse Näytä ja sitten Näytä tulostumattomat merkit.

Lisätietoa

Dokumentin asettelujen, yhteenvetojen, viivainten ja tulostumattomien merkkien näyttäminen