Omien rakennuspalikoiden lisääminen

Omia rakennuspalikoita voi käyttää vain ehdot täyttävillä työpaikkojen ja oppilaitosten tileillä. Et ole kirjautunut sisään. Lue lisää työ- ja koulutileistä.

Kirjaudu työtilille

Jos käytät Google Docsia ehdot täyttävällä työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, voit luoda dokumentin sisällöstä omia rakennuspalikoita ja käyttää niitä helposti myöhemmin.

Tärkeää: Voit luoda omia rakennuspalikoita dokumentista vain, jos sinulla on oikeus kopioida sen sisältöä. Pyydä tarvittaessa dokumentin omistajalta kopiointioikeus sisältöön.

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Korosta sisältö, josta haluat tehdä rakennuspalikan.
  3. Klikkaa korostettua sisältöä hiiren kakkospainikkeella.
  4. Klikkaa Tallenna omana rakennuspalikkana.
  5. Lisää nimi ja halutessasi myös kuvaus.
  6. Klikkaa Luo ja sitten OK.

Oman rakennuspalikan luominen "@"-valikosta

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Kirjoita "@oma rakennuspalikka" ja klikkaa Uusi oma rakennuspalikka Uusi.
  3. Korosta sisältö, josta haluat tehdä rakennuspalikan.
  4. Klikkaa yläreunan ponnahdusikkunasta Tallenna.
  5. Lisää nimi ja halutessasi myös kuvaus.
  6. Klikkaa Luo ja sitten OK.

Omien rakennuspalikoiden katsominen, muokkaaminen ja käyttäminen

Näin näet luomasi rakennuspalikat ja voit muokata niitä:

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Valitse jokin seuraavista:
    1. Kirjoita "@" ja valitse Rakennuspalikat-kohdasta Laajenna ja sitten.
    2. Klikkaa ylhäältä Lisää ja sitten Rakennuspalikat ja sitten Oma rakennuspalikka.
  3. Klikkaa Ylläpidä omia rakennuspalikoita. Näyttöön aukeaa lista omista rakennuspalikoista Google Drivessa.
    1. Vinkki: Oman rakennuspalikan voi poistaa poistamalla sen tiedoston Google Drivesta.

Oman rakennuspalikan lisääminen dokumenttiin

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Valitse jokin seuraavista:
    1. Kirjoita "@" ja oman rakennuspalikan nimi.
    2. Klikkaa ylhäältä Lisää ja sitten Rakennuspalikat ja sitten Oma rakennuspalikka ja valitse käytettävä rakennuspalikka.