Muuttujapalojen lisääminen ja käyttäminen

Muuttujapaloja voi käyttää ainoastaan ehdot täyttävillä työ- ja koulutileillä. Et ole kirjautunut sisään. Lue lisää työ- ja koulutileistä.

Kirjaudu työtilille

Jos käytät Google Docsia ehdot täyttävällä työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, voit luoda ja käyttää dokumenteissa muuttujapaloja. Niillä voi

• täyttää kerralla useita kenttiä samalla tekstillä
  • luoda eksportoitavia malleja eriarvoisilla muuttujilla.

Uuden muuttujapalan luominen

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Valitse jokin seuraavista:
  • Valitse Lisää ja sitten Älykkäät palat ja sitten Muuttujat.
  • Kirjoita "@" ja valitse Muuttuja.
  1. Klikkaa Lisää uusi muuttuja Uusi.
  2. Valinnainen: Oikeanpuoleisen paneelin kautta voi muuttaa muuttujapalan nimeä. Vie hiiri palan päälle ja klikkaa Muokkaa nimeä Muokkaa.

Muuttujapalan arvon määrittäminen

Jos muuttujapalan arvoa muutetaan, se vaikuttaa kaikkiin dokumentin kohtiin, joissa kyseistä palaa on käytetty.

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Etsi muuttujapala.
    • Vinkki: Jos muuttujapalalle ei ole määritetty arvoa, tekstin ympärillä on musta reunus.
  3. Klikkaa muuttujapalaa ja lisää arvo.

Kaikkien muuttujapalojen näkeminen yhdessä paikassa

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Valitse Työkalut ja sittenMuuttujat.
  3. Oikeanpuoleisessa paneelissa on seuraavat vaihtoehdot:
    • Luo uusi muuttuja: Klikkaa ylhäältä Uusi muuttuja Uusi.
    • Nimeä muuttujapala uudelleen: Vie hiiri muuttujapalan päälle ja klikkaa Muokkaa nimeäMuokkaa.
    • Lisää muuttujapala dokumenttiin: VIe hiiri muuttujapalan päälle ja klikkaa Lisää.
    • Poista muuttujapala: Vie hiiri muuttujapalan päälle ja klikkaa Poista Poista
      • Tärkeää: Jos poistat muuttujapalan oikeanpuoleisesta paneelista, kaikki sen esiintymät poistetaan dokumentista.