Endre fargen på tekst, elementer og bakgrunner

I Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner kan du
  • endre fargen på tekst, elementer og bakgrunner
  • opprette egendefinerte farger via heksadesimale verdier, RGB-verdier eller pipetteverktøyet

Endre fargen på eller fremheve tekst

1. Åpne en fil på en datamaskin i ett av disse programmene:
  2. Marker teksten du vil redigere.
  3. Rediger:
    • Tekstfargen ved å gå til verktøyraden og klikke på Tekstfarge Tekstfarge
    • Fremhevingsfargen på teksten ved å gå til verktøyraden og klikke på Fremhevingsfarge Fremhev tekst. Dette er kun tilgjengelig i Google Dokumenter og Presentasjoner.
  4. Velg en forhåndsinnstilt farge, eller opprett en egendefinert farge.

Endre farger på celler, tabeller og tekstfelt

1. Åpne en fil på en datamaskin i ett av disse programmene:
  2. Klikk på tekstfeltet, eller merk cellene du vil redigere.
  3. Rediger:
    • Fyllfargen i celler eller bokser ved å gå til verktøylinjen og klikke på Fyllfarge Fyllfarge.
    • Kantlinjefargen i celler eller bokser ved å gå til verktøylinjen og klikke på Kantlinjefarge Kantlinjefarge.
      • I Google Regneark klikker du på Kantlinjer Kantlinjer og så Kantlinjefarge Kantlinjefarge.
  4. Velg en forhåndsinnstilt farge, eller opprett en egendefinert farge.

Opprett en egendefinert farge

Du kan opprette en egendefinert farge ved å skrive inn heksadesimale verdier eller RGB-verdier, eller du kan bruke pipetteverktøyet for å velge en farge fra hvor som helst på skjermen. Når du har opprettet en egendefinert farge, kan du bruke den fargen i hvor som helst i den aktuelle filen.

Bruk heksadesimale verdier eller RGB-verdier for å opprette egendefinerte farger

1. Åpne en fil på en datamaskin i ett av disse programmene:
  2. Klikk på Tekstfarge Tekstfarge (eller et annet verktøy med fargealternativer) på verktøyraden.
  3. Klikk på Legg til en egendefinert farge Add a custom color under «Egendefinert».
  4. Skriv inn den heksadesimale koden eller RGB-verdiene for fargen du vil ha.
  5. Klikk på OK.

Bruk pipetteverktøyet for å velge en egendefinert farge.

Viktig: Denne funksjonen støttes i Chrome- og Edge-nettlesere.

1. Åpne en fil på en datamaskin i ett av disse programmene:
  2. Klikk på Tekstfarge Tekstfarge (eller et annet verktøy med fargealternativer) på verktøyraden.
  3. Klikk på Velg en egendefinert farge Pick a custom color under «Egendefinert».
  4. Bruk pipetteverktøyet for å klikke på en farge på skjermen.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.