Aikajananäkymän luominen ja muokkaaminen

Aikajananäkymän avulla voit seurata ja visualisoida tehtäviä helpommin ja nopeammin.

Aikajananäkymä on Sheetsin interaktiivinen visuaalinen taso, joka auttaa hallinnoimaan useita projektin osia, kuten

• projektin tehtäviä
  • markkinointikampanjoita
  • aikatauluja
  • tiimien välisiä yhteistyöprojekteja
  • kaikkia tulevia suunnitelmia.

Edellytykset

Aikajananäkymä on käytettävissä seuraavissa Workspace-versioissa:
  • Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Fundamentals
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Business Starter
  • Frontline

Datan valmistelu

Tärkeää: Aikajanan luominen edellyttää, että vähintään yksi datasarake on päivämäärämuodossa. Jos käytät päivämääräsarakkeissa kaavoja, tuloksena pitäisi olla päivämääräarvoja.

Luo koko aikajananäkymä sisällyttämällä erilliset sarakkeet seuraaville:

• Kortin otsikko: Kunkin tehtävän nimi
  • Alkamispäivä: Alkamispäivät päivämäärämuodossa
  • Päättymispäivä: Päättymispäivät päivämäärämuodossa
  • Kortin tiedot: Yhteenveto kustakin tehtävästä
  • Kesto: Kuinka kauan tehtävät kestävät

Vinkki: Määritä aika joko päivien määränä tai tunteina, minuutteina ja sekunteina (hh:mm:ss).

• Sisällytä viikonloput: Kun käytät Kesto-valintaa Päättymispäivä-valinnan sijasta, viikonloput ovat käytössä. Jos haluat poistaa viikonloput Kesto-kohdasta, poista Sisällytä viikonloput ‐valinta.

Vinkki: Alkamispäivä- ja Päättymispäivä-valinnoissa tuloksen oikea arvotyyppi voidaan varmistaa käyttämällä DATEVALUE-kaavaa.

Timeline overview explained

Aikajananäkymän luominen laskentataulukosta

1. Valitse tietokoneella Sheets-valikon yläreunasta Lisää ja sitten Aikajana.
  2. Valitse dataväli.
  3. Klikkaa OK.

Vinkki: Voit myös valita ehdotetuista dataväleistä.

Huom. Aikajananäkymä on nyt saatavilla Android- tai iOS-mobiililaitteilla.

Aikajananäkymän muokkaaminen

Aikajananäkymän muokkaaminen sarakkeen mukaan
  1. Avaa tietokoneella luomasi Aikajananäkymä-välilehti ja valitse Asetukset Asetukset.
  2. Valitse käytettävät sarakkeet alla olevista vaihtoehdoista:

Pakolliset kentät:

• Kortin otsikko: Kunkin tehtävän nimi.
  • Dataväli: Aikajananäkymän luomiseen käytetty data.
  • Alkamispäivä: Alkamispäivät päivämäärämuodossa.
  • Päättymispäivä: Päättymispäivät päivämäärämuodossa.

Vinkki: Kunkin tehtävän alkamispäivän on oltava ennen päättymispäivää. Muuten kortissa ei näy pituutta. Katso ohjeita ongelmatilanteisiin, jos kortissa näkyy vain yhden päivän väli.

Valinnaiset kentät:

• Kortin väri: Kortin väri näkyy aikajananäkymässä vasta, kun olet valinnut sarakkeen kortin taustan lähteeksi. Sarakkeen väri voi määräytyä
    • solun taustaväristä, jonka otit manuaalisesti käyttöön datan sarakkeessa
    • datan sarakkeen ehdollisesta muotoilusta.

Vinkki: Voit myös vaihtaa yksittäisen kortin taustan suoraan aikajananäkymän välilehden kortista. Lue lisää omien korttien muokkaamisesta.

• Kortin tiedot: Kunkin kortin kuvaus.
  • Korttiryhmä: Ryhmittele useita kortteja samalle aikajananäkymän riville sarakkeen perusteella.
Timeline overview explained
Korttien muokkaaminen ja käyttäminen
  1. Valitse aikajananäkymästä muokattava kortti.
    • Vinkki: Jos lisäät URL-osoitteen valitsemasi välin soluun, URL-osoite linkitetään automaattisesti.
  2. Valitse "Kortin tiedot" ‐ikkunan oikeasta alakulmasta Muokkaa tietoja.
    • Aikajananäkymän lähdedata avautuu.
  3. Muokkaa lähdedatavälilehden valittua riviä.
Yksittäisen kortin taustavärin muokkaaminen

Tärkeää: Älä käytä lähdedatassa ehdollista muotoilua tai et voi muuttaa kortin väriä.

1. Valitse kortti, jota haluat muokata.
  2. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Jos haluat muuttaa taustaväriä esiasetetuista vaihtoehdoista, klikkaa Kortin väri ja valitse sarake, josta väri määräytyy.

Vinkki: Kaikki aikajananäkymässä korttiin tehtävät värimuutokset toistuvat myös lähdedatassa.

• Voit muuttaa taustaväriä värikirjosta valitsemalla Muokkaa.

Tietyn taustavärin muokkaaminen datalähteen muodon mukaan

Tärkeää: Voit myös käyttää ehdollista muotoilua valitsemassasi kortin värissä.

1. Valitse laskentataulukon alareunasta välilehti, joka sisältää aikajanan lähdedatan.
  2. Klikkaa aikajanan asetuksista Kortin väri.
  3. Valitse sarake, josta väri haetaan.
  4. Muuta sarakkeen solujen taustaväriä. Kortin uusi väri päivittyy aikajananäkymän välilehdelle.

Ratkaisuja aikajananäkymän ongelmiin

Kortissa näkyy odottamaton yhden päivän väli

Jos kortin aikaväli näyttää vain yhden päivän, syynä voi olla jokin seuraavista:

Virheilmoitukset

Jos saat virheilmoituksen aikajananäkymästä, voit korjata datan ja näyttää aikajananäkymän oikein seuraamalla virheilmoituksen ohjeita.

Lisätietoa

Aikajananäkymän muokkaaminen

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.