Bruk Markdown i Google Dokumenter, Presentasjoner og Tegninger

Med Markdown kan du raskt legge til formateringselementer i Google Dokumenter, Presentasjoner og Tegninger. Med Markdown kan du formatere tekst for å legge til

• kursivering
  • fet skrift
  • gjennomstreking
  • linker

I Google Dokumenter kan du også bruke Markdown til å opprette ulike overskrifter.

Slå Markdown på eller av

1. På en datamaskin åpner du en fil i Google Dokumenter, Google Presentasjoner eller Google Tegninger.
  2. Gå til Verktøy og så Innstillinger.
  3. Merk av eller fjern avmerkingen for «Oppdag Markdown automatisk».

Gjør tekst kursivert, fet eller gjennomstreket med Markdown

• Hvis du vil formatere tekst som kursivert, setter du én stjerne eller understrek på hver side av teksten.
  • Hvis du vil formatere tekst som fet, setter du to stjerner eller understreker på hver side.
  • Hvis du vil formatere tekst som kursivert og fet, setter du tre stjerner eller understreker på hver side.
  • Hvis du vil formatere teksten som gjennomstreket, setter du én tilde på hver side.

Tekst i Markdown

Slik vises det

Denne teksten er _kursivert_.

Denne teksten er *kursivert*.

Denne teksten er kursivert.

Denne teksten er __fet__.

Denne teksten er **fet**.

Denne teksten er fet.

Denne teksten er ___kursivert og fet___.

Denne teksten er ***kursivert og fet***.

Denne teksten er kursivert og fet.

Denne teksten er ~gjennomstreket~.

Denne teksten er gjennomstreket.

Legg til linker med Markdown

Slik oppretter du linker med Markdown:

1. Sett linkteksten i hakeparentes (f.eks. [Google Dokumenter]).
  2. Etter teksten i hakeparentes skriver du inn nettadressen i parentes (f.eks. (https://docs.google.com/document/).
    • Viktig: Ikke sett inn mellomrom mellom teksten i hakeparentes og nettadressen i parentes.

Tekst i Markdown

Slik vises det

Åpne en fil i [Google Dokumenter](https://docs.google.com/document/).

Åpne en fil i Google Dokumenter.

Lag overskrifter med Markdown i Google Dokumenter

Hvis du bruker Google Dokumenter, kan du også bruke Markdown til å lage opptil seks ulike overskrifter.

Slik lager du en overskrift:

1. Start i begynnelsen av et avsnitt.
  2. Sett firkanttegn (#) foran overskriftsteksten. Antallet firkanttegn du bruker, tilsvarer overskriftsnivået.
    • Hvis du for eksempel vil lage en overskrift på nivå 2, bruker du to firkanttegn (f.eks. ## Overskriften min).
  3. Skriv inn overskriftsteksten.
    • Viktig: Sørg for å sette inn et mellomrom mellom firkanttegnene og overskriftsteksten.

Tekst i Markdown

Slik vises det

# Overskrift 1

Overskrift 1

## Overskrift 2

Overskrift 2

### Overskrift 3

Overskrift 3

#### Overskrift 4

Overskrift 4

##### Overskrift 5

Overskrift 5

###### Overskrift 6

Overskrift 6