Otsikon, väliotsikon tai sisällysluettelon lisääminen dokumenttiin

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit jäsentää dokumenttia tekstin tyyleillä, kuten pääotsikoilla, otsikoilla ja sisällysluettelolla. Voit muokata tekstin tyylien fonttia ja kokoa mieleisiksesi ja määrittää tyylit oletustyyleiksi.

Sisällysluettelon lisääminen, muuttaminen ja poistaminen

Näet dokumentin rakenteen sisällysluettelosta. Kaikki sisällysluettelon kohteet linkittyvät dokumentin otsikoihin.

Sisällysluettelon lisääminen ja poistaminen
  1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Klikkaa kohtaa, johon haluat lisätä sisällysluettelon.
  3. Klikkaa Lisää ja sitten Sisällysluettelo.
  4. Valitse, miltä haluat sisällysluettelon näyttävän.

Voit poistaa sen klikkaamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Poista sisällysluettelo.

Sisällysluettelon muokkaaminen ja päivittäminen

Voit muuttaa sisällysluettelon muotoilua.

1. Avaa tietokoneella Google-dokumentti, jossa on sisällysluettelo.
  2. Klikkaa sisällysluetteloa.
  3. Valitse sisällysluettelon vasemmalta puolelta Lisää sisällysluettelovaihtoehtoja Lisää ja sitten Lisää vaihtoehtoja.
  4. Oikeanpuoleisessa paneelissa voit muuttaa sisällysluettelon muotoa ja otsikoiden sisennystä.

Tärkeää: Jos dokumentti on sivuttomassa muodossa, sisällysluettelon muotoilua ei voi muuttaa.

Voit myös päivittää sisällysluettelon, jos lisäät dokumenttiin uusia otsikoita tai alaotsikoita.

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Lisää otsikko dokumenttiin.
  3. Klikkaa Päivitä Päivitä. Muutos päivittyy sisällysluetteloon.

Pääotsikon tai otsikon tekeminen

Tekstin tyylin muuttaminen
  1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Valitse muutettava teksti.
  3. Klikkaa Muoto ja sitten Kappaletyylit.
  4. Valitse tekstin tyyli:
    • Normaali teksti
    • Pääotsikko
    • Alaotsikko
    • Otsikko 1–6
  5. Valitse Käytä tekstin tyyliä.
Oman tekstin tyylin käyttäminen
  1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Valitse haluamaasi tekstin tyyliä noudattava teksti.
  3. Valitse Muoto ja sitten Kappaletyylit ja sitten Normaali teksti tai Otsikko 1–6 ja sitten Päivitä otsikko vastaavaksi.
  4. Kaikki dokumentin samaa tekstin tyyliä olevat tekstit, kuten Otsikko 4 tai Normaali teksti, päivitetään alkuperäistä valintaa vastaaviksi.

Huom.: Jos muutat normaalin tekstin tyyliä, otsikoiden fontti muutetaan myös uuteen tyyliin.

Oletustyylin määrittäminen ja muuttaminen

Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.

• Oletustyylin määrittäminen: Klikkaa Muoto ja sitten Kappaletyylit ja sitten Asetukset ja sitten Tallenna oletustyyleiksi.
  • Oletustyylin käyttäminen: Klikkaa Muoto ja sitten Kappaletyylit ja sitten Asetukset ja sitten Käytä oletustyylejä.
  • Oman tyylin palauttaminen Google-tyyliin: Klikkaa Muoto ja sitten Kappaletyylit ja sitten Asetukset ja sitten Palauta tyylit.

Tiivistettävien otsikoiden käyttäminen Google-dokumentissa

Jos dokumentti on sivuttomassa muodossa, sen sisältöä voi jäsentää ja tiettyjä osioita piilottaa laajennettavilla ja tiivistettävillä otsikoilla.

Vinkki: Kuka tahansa, jolla on dokumentin muokkaus-, kommentointi- tai lukuoikeus, voi laajentaa ja tiivistää otsikoita.

1. Avaa sivuttomassa muodossa oleva Google-dokumentti tietokoneella.
  2. Vie hiiri haluamasi otsikon päälle.
  3. Klikkaa otsikon vasemmalta puolelta Laajenna otsikko ja sitten tai Tiivistä otsikko Collapse.

Useiden otsikoiden laajentaminen tai tiivistäminen

Jos dokumentissa on useita otsikoita, voit tiivistää tai laajentaa kaikki saman tyylin otsikot kerralla.

1. Avaa sivuttomassa muodossa oleva Google-dokumentti tietokoneella.
  2. Klikkaa otsikkoa hiiren kakkospainikkeella.
  3. Klikkaa Laajenna kaikki samantyyliset otsikot Expand all tai Tiivistä kaikki samantyyliset otsikot Collapse all.