Dokumentin sivuasettelun muuttaminen – sivumuoto tai sivuton muoto

Voit muuttaa sivuasettelua kussakin dokumentissa ja valita jommankumman seuraavista muodoista:

• Sivut: Google-dokumenttisi sisältää sivuja ja sivuvälejä. Jos käytät tätä asetusta, voit lisätä ylä‑ ja alatunnisteita, sivunumeroita ja muita elementtejä. Voit myös muuttaa sivun asetuksia, kuten sivun suuntaa ja marginaalin kokoa.
  • Sivuton: Google-dokumenttisi ei sisällä sivuvälejä. Jos käytät tätä asetusta, kuvat mukautuvat näytön koon mukaan ja voit luoda leveitä taulukoita ja katsoa niitä vierittämällä vasemmalle tai oikealle. Myös tekstin rivinvaihdot mukautuvat näytön koon ja lähentämisen ja loitontamisen mukaan.

Näin voit muuttaa dokumentin sivumuotoon tai sivuttomaan muotoon:

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Valitse Tiedosto ja sitten Sivun asetukset.
  3. Valitse valintaikkunan yläreunasta Sivut tai Sivuton.
  4. Vahvista valitsemalla OK.

Vinkkejä:

• Voit käyttää valitsemaasi asetusta kaikissa uusissa dokumenteissa klikkaamalla Aseta oletukseksi.
  • Jos haluat muuttaa muotoa, klikkaa yläreunasta Muoto ja valitse Vaihda sivuttomaan muotoon tai Vaihda sivumuotoon.

Tärkeää: Jos dokumentissa on tiettyjä elementtejä, kuten ylä- ja alatunnisteita tai vesileimoja, ja vaihdat sivuttomaan muotoon, et enää näe elementtejä. Jos vaihdat dokumentin takaisin sivumuotoon, elementit tulevat taas näkyviin.

Kun dokumentti on sivuttomassa muodossa, et voi myöskään lisätä siihen tiettyjä ominaisuuksia, kuten sarakkeita, sivunumeroita tai ylä- ja alatunnisteita. Jos haluat käyttää näitä ominaisuuksia, varmista, että dokumentti on sivumuodossa.

Tekstin leveyden muuttaminen sivuttomissa dokumenteissa

Kun katsot dokumenttia sivuttomassa muodossa, voit valita tekstin leveydeksi kapean, keskikokoisen tai leveän. Valitsemaasi leveyttä käytetään kaikissa sivuttomissa dokumenteissa, joita katsot. Valintasi ei kuitenkaan vaikuta siihen, miltä dokumenttisi näyttää yhteiskäyttäjille.

Näin voit muuttaa tekstin leveyttä sivuttomassa dokumentissa:

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
    1. Varmista, että dokumentti on sivuttomassa muodossa.
  2. Valitse Näytä ja sitten Tekstin leveys.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto.

Muita artikkeleita