Sitaattien ja lähdeluettelon lisääminen

Voit lisätä lähdeviittauksia ja lähdeluettelon Google-dokumenttiin seuraavilla tyyleillä:

• MLA (8. versio)
  • APA (7. versio)
  • Chicago Author-Date (17. versio)

Tärkeää: Sitaatit-työkalu on saatavilla kaikilla kielillä, mutta tällä hetkellä työkalu voi luoda dokumentteihin vain englanninkielisiä elementtejä.
Esimerkki:

• Sitaatit-työkaluun lisäämäsi teoksen nimi näytetään sillä kielellä, jolla sen kirjoitit.
  • Lähdeluettelon otsikko, “toimittanut” ja muut Sitaatit-työkalun luomat elementit näytetään englanninkielisinä riippumatta siitä, millä kielellä käytät Google Docsia.

Voit kääntää automaattisesti luotuja elementtejä toiselle kielelle, kun olet lisännyt ne dokumenttiin.

Sitaattien ja lähdeluettelon lisääminen:
  1. Avaa dokumentti Google Docsissa ja valitse Työkalut ja sitten Sitaatit.
  2. Valitse sivupalkista haluamasi tyyli (MLA, APA tai Chicago Author-Date).

Sitaatin lähteen ja muiden tietojen lisääminen

1. Valitse Sitaatit-sivupalkista haluamasi tyylin kohdalta + Lisää sitaatin lähde.
  2. Valitse lähteen tyyppi.
  3. Valitse, miten pääsit lähteeseen.
    • Voit hakea verkkosivustoja tai verkkolehtiä URL-osoitteella tai kirjoja ISBN-numerolla.
  4. Kirjoita lähteen tiedot kenttiin tai muokkaa niitä.
    • Suositellut kentät on merkitty sinisellä tähtimerkillä.
    • Voit lisätä useita tekijöitä klikkaamalla + Tekijä.
    • Voit kertoa, onko tekijä yritys tai muu organisaatio.
  5. Valitse Lisää sitaatin lähde.

Lue lisää lähteiden lisäämisestä ja muokkaamisesta.

Tekstin sisäisen sitaatin lisääminen

1. Aseta kohdistin dokumentissa siihen tekstin osaan, johon haluat lisätä sitaatin.
    • Vie osoitin Sitaatit-sivupalkissa sen lähteen kohdalle, johon haluat viitata.
  2. Näet sitaatin lähteen vieressä Siteeraa-painikkeen.
  3. Valitse Siteeraa.
    • Lähde näytetään valitsemallasi tyylillä dokumentin tekstissä.
  4. Jos dokumentin tekstiin ilmestyy #-merkki, poista se tai korvaa se sitaatin sivunumeroilla.

Sitaatin lähteen muokkaaminen

1. Vie osoitin Sitaatit-sivupalkissa sen lähteen kohdalle, jota haluat muokata.
    • Näet sitaatin lähteen vieressä Valikko-painikkeen Lisää.
  2. Valitse Valikko Lisää ja sitten Muokkaa.
  3. Muokkaa kentissä olevia lähteen tietoja.
    • Suositellut kentät on merkitty sinisellä tähtimerkillä.
  4. Valitse sivupalkin alareunasta Tallenna lähde.

Sitaatin lähteen poistaminen

1. Vie hiiri Sitaatit-sivupalkissa sen lähteen päälle, jonka haluat poistaa.
    • Näet sitaatin lähteen vieressä Valikko-painikkeen Lisää.
  2. Valitse Valikko Lisää ja sitten Poista.

Lähdeluettelon lisääminen

1. Aseta kohdistin dokumentissa siihen kohtaan, johon haluat lisätä lähdeluettelon.
  2. Valitse alareunan Sitaatit-sivupalkista Lisää lähdeluettelo.
    Dokumenttiin lisätään lähdeluettelo valitsemallasi tyylillä.

Muuta aiheeseen liittyvää