Huomaa, että asiakastukitiimi ei tarjoa vianetsintäpalveluja valitsemallasi kielellä. Jos haluat ottaa yhteyttä tukitiimiin, vaihda ensin kieleksi englanti tai jokin toinen tuettu kieli (espanja, portugali tai japani).

Usein kysyttyä kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä poistumisesta Chromessa

Haluamme auttaa mainontakumppaneitamme valmistautumaan kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä poistumiseen Chromessa. Muutos on suunnitteilla vuoden 2025 alkupuolelle, mutta aikataulu voi vielä muuttua, koska Yhdistyneen kuningaskunnan kilpailu- ja markkinaviranomainen (Competition & Markets Authority) on tuonut esille mahdollisia ongelmia siinä, miten muutos vaikuttaa kilpailuun. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tuemme jatkossa tiettyjä keskeisiä mainosten käyttötapoja ostopuolen mainosalustoilla. Kattavaan toimintamalliimme kuuluu, että käytämme useita erilaisia yksityisyyttä suojaavia signaaleja ja ratkaisuja, kuten Privacy Sandboxiin sisältyviä ratkaisuja.

Sisältö:

Miten Chromen kolmannen osapuolen evästeitä koskeva päivitetty aikataulu vaikuttaa Googlen mainosstrategiaan ja siihen, miten asiakkaiden kannattaa valmistautua muutokseen?

Chromen päivitetty kolmannen osapuolen evästeiden poistamisaikataulu ei vaikuta mainosalustojemme kestävien ratkaisujen kehittämisstrategiaan. Googlen mainostuotetiimit panostavat jatkossakin kattavaan toimintamalliin, joka perustuu kestäviin ratkaisuihin, kuten ensimmäisen osapuolen dataan, tekoälyratkaisuihin ja yksityisyyttä suojaaviin teknologioihin (esim. Privacy Sandboxiin sisältyvät ratkaisut). Käytämme mittaukseen ja yleisön aktivointiin tarkoitetuissa ratkaisuissamme edellä mainittuihin osa-alueisiin liittyvien signaalien yhdistelmiä.

Kannustamme asiakkaita edelleen ottamaan käyttöön suositellut parhaat käytännöt, jotka auttavat valmistautumaan kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä poistumiseen (ohjeet mainostajille ja julkaisijoille). Nämä ratkaisut voivat parantaa kampanjatuloksia jo nyt, ja jatkossa niistä tulee entistä tärkeämpiä, kun kolmannen osapuolen evästeet poistuvat vähitellen käytöstä.

Voivatko mainostajat jatkossakin käyttää yleisöjen poissulkemisia Google Adsissa ja Display & Video 360:ssä?

Chrome on vahvistanut, että Privacy Sandboxiin lisätään tuki negatiiviselle kiinnostusryhmäkohdistukselle vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä. Näin ollen Google Ads ja Display & Video 360 voivat tukea yleisölistojen negatiivista kohdistamista eli poissulkemista. Mainostajat voivat poissulkea tiettyjä yleisölistoja uudelleenmarkkinointikampanjoista ja muista Display-mainoskampanjoista (esim. kampanjoista, joissa käytetään asiasta kiinnostuneita tai ostoaikeissa olevia yleisöjä).

Voivatko mainostajat jatkossakin hyödyntää bränditurvallisuusasetuksia Google Adsissa ja Display & Video 360:ssä?

Mainostajat voivat jatkossakin käyttää alustoillamme monia eri bränditurvallisuusasetuksia.

Google Ads ‑mainostajat voivat käyttää bränditurvallisuuden varmistamiseen sisältötyyppejä, digitaalisia sisältötunnisteita, arkaluontoista sisältöä ja kolmitasoisia poissulkemisia.

Myös Display & Video 360:ssä voidaan tukea monia erilaisia bränditurvallisuusratkaisuja sen jälkeen, kun kolmannen osapuolen evästeet ovat poistuneet käytöstä. Niitä ovat muun muassa hintatarjouspyynnöistä saatuja signaaleja hyödyntävät ratkaisut, joita käytetään ennen hintatarjousten tekoa, sekä hintatarjousten teon jälkeen käytettävät bränditurvallisuuteen liittyvät mainoskääreet, joissa käytetään mainosteknologian toimittajien ratkaisuja.

Hintatarjousten teon jälkeen käytettäviin bränditurvallisuusratkaisuihin liittyen Chrome vahvisti äskettäin lisäävänsä Privacy Sandboxiin Protected Audience API ‑ominaisuuden, jonka avulla signaaleja voi välittää kyseisiin mainoskääreisiin. Sen avulla Display & Video 360 pystyy tukemaan näitä ratkaisuja myös sen jälkeen, kun kolmannen osapuolen evästeet ovat poistuneet käytöstä.

Voivatko mainostajat jatkossakin käyttää näyttötiheyden hallintaominaisuuksia Google Adsissa ja Display & Video 360:ssä?

Kyllä. Google Ads ja Display & Video 360 tarkistavat, onko saatavilla julkaisijan tai mainospörssien toimittamia tunnuksia tai mainostunnuksia. Jos on, niitä käytetään näyttötiheyden rajoittamiseen ympäristöissä, joissa evästeet eivät ole käytettävissä. Jos tunnuksia ei ole saatavilla, Display & Video 360 tukee monikanavaista näyttötiheyden hallintaa käyttämällä tekoälyä hyödyntävää mallinnusta.

Miten Google Ads ja Display & Video 360 tunnistavat kelpaamattoman liikenteen?

Googlen mainosliikennelaadusta vastaava tiimi käyttää skaalautuvia ja tehokkaita puolustusmenetelmiä kelpaamatonta liikennettä vastaan. Kehitämme käyttämiämme menetelmiä ja tekniikoita jatkossakin ja varmistamme, että ne pysyvät tehokkaina riippumatta digitaaliseen ekosysteemiin tulevista muutoksista eli esimerkiksi sen jälkeen, kun Chrome on poistanut kolmannen osapuolen evästeet käytöstä.

Kelpaamattomalta liikenteeltä suojautumiseen käytetään Privacy Sandbox ‑rajapintoja (esim. CHIPS API ja Shared Storage API) ja muita signaaleja, joihin kolmannen osapuolen evästeiden käytöstäpoisto ei vaikuta. Aiemmin tähän käytettiin kolmannen osapuolen evästeisiin perustuvia signaaleja. Uusien strategioiden ansiosta voimme jatkossakin tarjota suojaa potentiaalisia uhkia ja hyväksikäyttöyrityksiä vastaan.

Tarvitsevatko mainostajat lisäsopimuksia voidakseen käyttää Google Ads- tai Display & Video 360 ‑mainosratkaisuja, joissa hyödynnetään Privacy Sandbox ‑signaaleja?

Eivät. Google Ads ja Display & Video 360 eivät edellytä mitään lisäsopimuksia, jotta mainostajat voivat käyttää Privacy Sandbox ‑signaaleja hyödyntäviä mainosratkaisuja.

Miten Google Ads tukee laskutettavia mittareita (CPC ja CPA)?

Kolmannen osapuolen evästeiden käytöstäpoisto Chromessa ei vaikuta laskutettaviin Google Ads ‑mittareihin, jotka perustuvat mainosinteraktioihin (klikkaukset, jatkuneet katselut ja katselukerrat). Niitä tuetaan entiseen tapaan. Laskutettavia mittareita, jotka perustuvat kolmannen osapuolen evästeiden avulla seurattaviin konversiotapahtumiin, tuetaan käytöstäpoiston jälkeen Privacy Sandboxin Attribution Reporting APIn avulla.