Pääsyoikeuden myöntäminen yhteystietoihin

Jos käytät Workspacea, voit myöntää verkkotunnuksesi muille käyttäjille pääsyoikeudet yhteystietoihisi ja luvan ylläpitää niitä. Nämä ylläpitäjät voivat lisätä ja päivittää yhteystietoja (esim. nimiä, puhelinnumeroita ja osoitteita).

Yhteystietojen ylläpitäjillä on nyt enemmän hallinta-asetuksia. Jos sinulla on ollut ylläpitäjiä ennen uusinta päivitystä, he ovat voineet menettää pääsyn, jos et ole hyväksynyt heitä uudelleen. Voit kuitenkin kutsua heidät uudelleen.

Tärkeää: Pääsyoikeuden myöntäminen yhteystietoihin ei myönnä pääsyoikeutta sähköpostiisi.

Edellytykset

• Hakemiston järjestelmänvalvojan on laitettava yhteystietojen jakaminen päälle. Jos olet järjestelmänvalvoja, lue lisää yleisen hakemiston laittamisesta päälle tai pois päältä.
  • Voit myöntää pääsyoikeudet yhteystietoihin vain samaan verkkotunnukseen tai organisaatioon kuuluville henkilöille.
  • Sinun ja ylläpitäjien on oltava kirjautuneena työpaikan tai oppilaitoksen tilillä.
  • Sinun ja ylläpitäjien on käytettävä tietokonetta puhelimen tai tabletin sijaan.

Pääsyoikeuden myöntäminen yhteystietoihin

1. Avaa Google-yhteystiedot.
    • Varmista, että olet kirjautunut työpaikan tai oppilaitoksen tilille.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset Ja sitten Siirrä käyttöoikeus.
  3. Valitse Kutsu valtuutettu henkilö.
  4. Lisää sen henkilön nimi tai sähköpostiosoite, jolle haluat myöntää yhteystietojesi ylläpito-oikeuden.
    • Vinkki:​ Voit lisätä enintään 25 nimeä, jotka erotellaan pilkuilla.
  5. Klikkaa Lähetä.

Kutsumillasi käyttäjillä on nyt pääsy yhteystietoihisi.

Vinkki: Käyttäjät eivät voi nähdä ja muokata yhteystietoja Yhteystiedot-sovelluksella mobiililaitteen kautta.

Mitä valtuutetut voivat ja eivät voi tehdä

Ylläpitäjät voivat

• lisätä uusia yhteystietoja Luo yhteystieto- tai Uusi yhteystieto ‑painikkeella
  • muokata tai poistaa siirrettyjä yhteystietoja
  • hakea yhteystietoja hakukentän avulla
  • kumota muutoksia
  • lisätä, muokata ja poistaa yhteystietojen tunnisteita siirretyistä yhteystiedoista
  • hallinnoida muita yhteystietoja.

Ylläpitäjät eivät voi

• tuoda yhteystietoja
  • viedä tai välittää yhteystietoja
  • etsiä tai yhdistää päällekkäisyyksiä
  • muuttaa asetuksia
  • etsiä ja poistaa yhteystietoja roskakorista.

Sinulle siirrettyjen yhteystietojen ylläpito

Jos joku organisaatiostasi myöntää sinulle pääsyoikeuden yhteystietoihinsa, voit jatkossa ylläpitää niitä omalla tililläsi.

1. Avaa Google-yhteystiedot.
    • Varmista, että olet kirjautunut työpaikan tai oppilaitoksen tilille.
  2. Valitse vasemmasta valikosta sen henkilön nimi, joka on jakanut sinulle pääsyoikeuden yhteystietoihin.
    • Voit nyt ylläpitää hänen yhteystietojaan.
  3. Yhteystiedot, joita lisäät tai muokkaat ylläpitämisen yhteydessä, näkyvät heidän yhteystiedoissaan, eivät omissasi.

Nyt voit

• lisätä, muokata ja poistaa yhteystietoja
  • tehdä hakuja yhteystiedoista hakukentän avulla
  • käyttää hakemiston yhteystietoa automaattisessa täydennyksessä, jos haet siirrettyä yhteystietoa, jonka sähköpostiosoite tai nimi on sama kuin hakemistossa olevalla yhteystiedolla
  • lisätä, muokata ja poistaa yhteystietojen tunnisteita (saatavilla marraskuusta 2023 lähtien)
  • ylläpitää Muita yhteystietoja (saatavilla syyskuusta 2023 lähtien).

Voit vaihtaa sinulle yhteystietoja siirtäneiden henkilöiden välillä valitsemalla valtuuttajan nimen. Voit tarkistaa ja ylläpitää vain valitsemasi henkilön yhteystietoja.

Sinulle siirrettyjen yhteystietojen hakeminen

Jos sinulle on myönnetty useiden yhteystietojen käyttöoikeus, yhteystietoluettelosta hakeminen voi olla paras tapa löytää tietty yhteystieto nopeasti. Voit hakea siirrettyjä yhteystietoja näin:

1. Avaa Google-yhteystiedot.
    • Varmista, että olet kirjautunut työpaikan tai oppilaitoksen tilille.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Valikko Ja sitten Siirretyt yhteystiedot ja klikkaa sen henkilön nimeä, joka jakoi yhteystietonsa sinulle.
  3. Lisää haettavan yhteystiedon nimi tai sähköpostiosoite yläreunan hakukenttään ja paina Enter.

Vinkki: Jos haet siirrettyä yhteystietoa, jonka sähköpostiosoite tai nimi on sama kuin hakemistossa olevalla yhteystiedolla, automaattinen täydennys käyttää hakemiston yhteystietoa.

Lisätietoa

Yhteystietojen tallentaminen vuorovaikutustilanteissa