Få tillgång till dina kontakter via widgetar på Android-enhetens startskärm

Installera widgetar för utvalda kontakter på Androids startskärm för att lyfta fram aviseringar för

• missade samtal
  • meddelanden
  • viktiga datum med mera.

Om du vill aktivera aviseringar måste du tillåta åtkomst från en av kontaktwidgetarna på startskärmen.

Obs! Den här funktionen är tillgänglig för enheter med Android S eller senare.

Installera widgetar för en kontakt

Gör så här på en Android-enhet:

1. Öppna appbiblioteket.
  2. Tryck länge på appen Kontakter .
  3. Tryck på Widgetar följt av Tryck länge på en enskild kontakt.
  4. Dra till önskad placering.
  5. Välj en kontakt för widgeten.

Tillåta åtkomst för aviseringar

Obs!

• Om du vill tillåta aviseringar måste kryssrutorna Konversationer och Aviseringar vara markerade.
  • Aviseringar kan aktiveras via klockikonen. Kontaktwidgeten måste vara tillräckligt stor för att klockikonen ska kunna visas. Om klockikonen inte visas trycker du länge på widgeten och drar i punkterna för att göra den större.
  • Det går inte att aktivera aviseringar från kontaktwidgeten för kontakter från en jobbprofil i Android. Läs mer om jobbprofiler i Android.

Gör så här i kontaktwidgeten:

1. Tryck på Bell  följt av Settings.
  2. Aktivera Allow notification access.
  3. Tryck på Allow.

Gör så här i enhetsinställningarna:

1. Tryck på Android-inställningarna följt av Aviseringar följt av Enhets- och appaviseringar.
  2. Tryck på appen Kontakter.
  3. Aktivera Tillåt aviseringsåtkomst.
  4. Tryck på Tillåt.