Toegang krijgen tot je contacten via widgets vanaf het startscherm van je Android-apparaat

Installeer op je Android-startscherm widgets voor geselecteerde contacten om meldingen te laten uitlichten voor:

• Gemiste gesprekken
  • Berichten
  • Belangrijke datums en meer

Als je meldingen wilt aanzetten, sta je toegang toe vanuit een van de contactwidgets op je startscherm.

Belangrijk: Deze functie is bedoeld voor apparaten met Android S en hoger.

Widgets installeren voor een contact

Op je mobiele Android-apparaat:

1. Ga naar de app-bibliotheek.
  2. Houd je vinger op de app Contacten .
  3. Tik op Widgets en dan houd je vinger op een individueel contact.
  4. Sleep het naar de gewenste plaatsing.
  5. Kies het contact voor de widget.

Toegang tot meldingen toestaan

Belangrijk:

• Als je meldingen wilt toestaan, moeten de selectievakjes Gesprekken en Meldingen aangevinkt blijven.
  • Je kunt meldingen aanzetten via het belicoon. De contactwidget moet groot genoeg zijn om het belicoon te kunnen tonen. Als het belpictogram niet zichtbaar is, houd je je vinger lang op de widget en versleep je de stippen om de widget groter te maken.
  • Meldingen voor de contactwidget worden niet aangezet als het contact uit een Android-werkprofiel komt. Meer informatie over Android-werkprofielen

Via de contactwidget:

1. Tik op Bel  en dan Instellingen.
  2. Zet Toegang tot meldingen toestaan aan.
  3. Tik op Toestaan.

Via je apparaatinstellingen:

1. Tik op Android-instellingen en dan Meldingen en dan Apparaat- en app-meldingen.
  2. Tik op de app Contacten.
  3. Zet Toegang tot meldingen toestaan aan.
  4. Tik op Toestaan.