Nettverksadapter for Chromecast Audio: hurtigstartveiledning

Hvis du vil koble til Chromecast Audio uten å bruke Wi-Fi, kan du bruke nettverksadapteren for Chromecast for å koble Chromecast Audio direkte til ruteren via en nettverkskabel.

Når du skal konfigurere nettverksadapteren for Chromecast Audio,må du ha
  • en Chromecast Audio-enhet og et tilgjengelig høyttalersystem med en standard 3,5 mm-inngang, RCA-inngang eller optisk digital inngang
  • en Android- eller iOS-enhet
  • en nettverkskabel som er koblet til en fungerende Internett-ruter
  • en vanlig stikkontakt eller en annen strømkilde
  • nettverksadapteren
Følg disse enkle trinnene for å koble til nettverksadapteren:
  1. Koble lydkabelen til Chromecast Audio. Koble den andre enden av lydkabelen til en ledig standard 3,5 mm-port. Merk: Du kan også bruke høyttalersystemer med RCA-inngang og optisk digital inngang, men de nødvendige kablene selges separat.
  2. Koble kabelenden på nettverksadapteren til mikro-USB-porten på Chromecast Audio. Merk: Chromecast Audio får både strøm og Internett-tilgang via nettverksadapteren.
  3. Koble nettverkskabelen til nettverksadapteren. Merk: Sjekk at den andre enden av nettverkskabelen er koblet til en fungerende ruter med Internett-tilgang. Nettverksadapteren gir ikke Chromecast Audio Internett-tilgang hvis den ikke er koblet til en fungerende ruter med Internett-tilgang.
  4. Koble nettverksadapteren til en strømkilde i nærheten av skjermen du skal koble Chromecast Audio til. Merk: Strømledningen til nettverksadapteren er 1,98 meter lang, så du må sørge for at det finnes en strømkilde innenfor den avstanden fra Chromecast Audio-enheten.
  5. Åpne Chromecast-appen på den enheten du vil konfigurere Chromecast Audio med, og følg konfigureringsinstruksjonene. Viktig: Når du konfigurerer Chromecast Audio med en nettverksadapter, kan du bare bruke Android- eller iOS-enheter. Du kan for øyeblikket ikke konfigurere Chromecast Audio med Chromecast-appen i Windows (verken via Wi-Fi eller kablet tilkobling).
  6. Hvis du vil ha mer informasjon eller vil kjøpe en nettverksadapter, kan du gå til siden for nettverksadapteren.
Kan du ikke caste innhold? Prøv disse feilsøkingstrinnene:

Har du problemer med å caste innhold når du bruker nettverksadapteren? Sjekk først at Chromecast Audio fungerer som den skal. Hvis ett trinn ikke løser problemet, bør du gå videre til neste.

1. Start Chromecast Audio på nytt ved å koble den fra strømkilden. La den være koblet fra i ca. ett minutt før du kobler til strømledningen igjen.
  2. Start ruteren på nyved å koble den fra strømkilden. La den være koblet fra i ca. ett minutt før du kobler til strømledningen igjen.
  3. Kontrollér at mobilenheten eller datamaskinen din er koblet til samme Wi-Fi-nettverk som Chromecast Audio.
  4. Prøv å caste med en annen enhet eller datamaskin.
  5. Lukk appen du prøver å caste fra, og start den på nytt.
Har du fortsatt problemer? Da er det på tide å sjekke nettverksadapteren.
  1. Koble nettverkskabelen fra nettverksadapteren (se trinn 2 i bildet ovenfor). La den være koblet fra i ca. ett minutt før du kobler den til igjen.
  2. Kontrollér at nettverkskabelen er koblet til en ledig LAN-port på Wi-Fi-ruteren din.
  3. Kontrollér at alle tilkoblingspunkter er koblet til skikkelig.

Vær oppmerksom på følgende:

1. Nettverksadapteren er laget for å brukes utelukkende med Chromecast Audio-enheter. Hvis den brukes med andre enheter, kan det skade enheten, ruteren og/eller nettverksadapteren.
  2. Nettverksadapteren kan bli varm. Dette er normalt. Hvis den blir veldig varm, bør du trekke ut kabelen til nettverksadapteren fra Chromecast Audio og la nettverksadapteren kjøle seg ned. Deretter kan du enten trekke ut støpselet til nettverksadapteren fra kontakten eller fortsette bruken.
  3. Ikke utsett nettverksadapteren for vann eller ekstreme forhold (fuktighet, varme, kulde, støv), ettersom dette kan føre til at det oppstår en teknisk feil, eller at den slutter å fungere.
  4. Ikke prøv å demontere eller reparere nettverksadapteren. Dette gjør garantien ugyldig, og det kan føre til skader på deg, skjermen, ruteren, nettverksadapteren og/eller Chromecast Audio.
  5. Nettverksadapteren er ikke utformet eller laget med tanke på å brukes i farlige omgivelser som krever feilsikker drift, der feil på nettverksadapteren kan føre direkte til dødsfall, personskade eller alvorlig fysisk eller miljømessig skade.
  6. Vær forsiktig når du håndterer nettverksadapteren, for å unngå elektrisk støt.