Personverninnstillinger for Chromecast / Chromecast innebygd

Googles personvernregler forklarer hvordan vi behandler personopplysninger når du bruker Googles produkter og tjenester, deriblant Chromecast-enheter som Chromecast og enheter med Chromecast innebygd. I denne artikkelen finner du mer informasjon om personverninnstillingene som er tilgjengelige for Chromecast-brukere.

Du kan også lese mer om Googles og Nests generelle garantier om personvern i hjemmet, som gjelder for Chromecast-enheter som er laget av Google.

Bruksdata og programstopprapporter for Cast

Google kan samle inn systemaktivitet, programstopprapporter og bruksdata (detaljer om hvordan du bruker castfunksjonaliteten på Cast-enheten din, deriblant appene og domenene du caster). Innsamling av programstopprapporter og diagnostikkdata er valgfritt.

Hvis du velger å bruke denne funksjonen, samler enheten inn følgende informasjon:

• krasjlogger
  • diagnostikk, inkludert informasjon som
    • når appen først begynner å caste
    • når medieavspilling starter
    • antall og type feil eller avbrudd knyttet til medieavspilling

Du kan velge om Google kan samle inn programstopprapporter og bruksdata, via en enhetsinnstilling. Denne er slått på som standard.

• For Chromecast- og Chromecast Audio-enheter kan du administrere personverninnstillingene dine i Google Home-appen.
  • For Android TV-enheter kan du administrere denne innstillingen via Chromecast-innstillingene på innstillingsmenyen.

• For andre enheter med Chromecast innebygd kan du administrere denne innstillingen i innstillingene for enhetens verktøyapp.

Informasjon Google alltid samler inn

Noe enhetsinformasjon er nødvendig for å sikre at smarthjemenhetene og -tjenestene våre er pålitelige og yter godt nok. Denne informasjonen blir alltid samlet inn, selv når du velger å ikke dele enhetsstatistikk og programstopprapporter, for eksempel følgende:

• Enhetsattributter. Vi samler inn grunnleggende informasjon om enhetstypen din, inkludert modellnummer og delversjon.
  • Aktiveringsdato og tilkoblingsstatus. Dette registrerer datoen da enheten din ble aktivert, og hvorvidt den er koblet til internett.
  • Sikkerhetsinformasjon. Vi samler inn informasjon om enkelte sikkerhetsinteraksjoner for å raskt kunne løse eventuelle feil og tjenesteavbrudd knyttet til sikkerhetsenheter.

Disse dataene håndteres som forklart i Googles personvernregler og artikkelen om personvern i brukerstøtten for Google Nest.

Tredjepartsenheter med Chromecast innebygd

For enheter med Chromecast innebygd styrer de ovennevnte innstillingene kun Googles innsamling av informasjon om hvordan du bruker Chromecast. Det kan hende at produsentene av enheter med Chromecast innebygd samler inn annen informasjon om hvordan du bruker disse enhetene, i samsvar med personvernreglene deres. For å finne ut mer, se personvernreglene for enhetene du bruker.

Vær oppmerksom på at Google Fiber-enheter med Chromecast innebygd samler inn informasjon, blant annet programstopprapporter og bruksdata, i samsvar med personvernreglene for Google Fiber.

Casting fra apper og nettsteder

Når du caster innhold til en Chromecast-kompatibel enhet, har appen eller nettstedet du bruker, egne metoder og retningslinjer for loggføring av brukerdata. En unik identifikator for Chromecast-enheten din kan bli sendt til operatøren av appen eller nettstedet, for administrasjon av digitale rettigheter («DRM»). For å finne ut mer, se personvernreglene for appene eller nettstedene du bruker.

Tilbakestilling til fabrikkstandard

Du kan tilbakestille Chromecasten din til fabrikkstandard med en av de to metodene som er beskrevet nedenfor.

Viktig: Denne handlingen sletter alle data fra enheten og kan ikke angres.

Chromecast med Google TV

Med Chromecast Voice Remote

1. Øverst til høyre på TV-skjermen velger du profilen din etterfulgt av Innstillinger .
  2. Velg System etterfulgt av Om etterfulgt av Tilbakestill til fabrikkstandard.

Fra Chromecast-enheten

1. Trykk og hold på knappen på baksiden av Chromecasten mens den er koblet til TV-en og slått på. LED-lampen skal begynne å blinke gult.
  2. Når LED-lampen lyser konstant hvitt, slipper du knappen. Da skal Chromecasten bli tilbakestilt.
Chromecast (2. generasjon), Chromecast (3. generasjon) eller Chromecast Ultra

Fra Google Home-appen

Merk: Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis du er koblet til det samme nettverket som Chromecasten ble konfigurert på.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger  etterfulgt av Mer More menu etterfulgt avTilbakestill til fabrikkstandard etterfulgt av Tilbakestill til fabrikkstandard.

Fra Chromecast-enheten

Sørg for at Chromecasten er koblet til TV-en, og hold inne knappen på siden av Chromecasten. LED-lyset begynner å blinke oransje. Når LED-lyset blir hvitt, slipper du knappen. Chromecasten startes nå på nytt.

Chromecast (1st Gen) Chromecast (1. generasjon)

Fra Google Home-appen

Merk: Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis du er koblet til det samme nettverket som Chromecasten ble konfigurert på.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger  etterfulgt av Mer More menu etterfulgt avTilbakestill til fabrikkstandard etterfulgt av Tilbakestill til fabrikkstandard.

Fra Chromecast-enheten

1. Sørg for at Chromecasten er koblet til TV-en, og hold knappen på Chromecasten inne i minst 25 sekunder eller til den lysende LED-lampen på Chromecasten begynner å blinke rødt.
  2. Når LED-lyset begynner å blinke hvitt og TV-en ikke viser noe bilde, slipper du knappen. Da blir enheten startet på nytt.
Støtten for Chromecast (1. generasjon) er avsluttet, noe som betyr at disse enhetene ikke lenger mottar programvare- eller sikkerhetsoppdateringer, og Google tilbyr ikke teknisk brukerstøtte for dem. Brukere kan oppleve redusert ytelse.