Konfigurer Chromecast-enheten (3. generasjon eller eldre)

Google Home-appen hjelper deg gjennom konfigureringstrinnene for Chromecast og Chromecast Ultra.

Hvis du allerede har konfigurert Chromecast på en mobilenhet, trenger du ikke å konfigurere den igjen på en annen mobilenhet hvis alle enhetene er koblet til det samme wifi-nettverket.

Trykk for å se en interaktiv veiledning

Viktig: Chromecast-konfigurering på datamaskiner støttes ikke. For å konfigurere Chromecast må du bruke en mobilenhet.

Dette trenger du for å komme i gang

• En Chromecast-enhet (3. generasjon eller eldre)
  • Den nyeste versjonen av Google Home-appenGoogle Home-appen
  • En Google-konto
  • En skjerm med HDMI-inngang, for eksempel en TV med høy oppløsning (HDTV)
  • iPhone eller iPad med iOS 15.0 eller nyere
  • Tilgang til et sikkert trådløst nettverk som du vet passordet til
    • For Chromecast (1. generasjon): tilkobling til et wifi-nettverk (802.11 b/g/n, 2,4 GHz)
    • For Chromecast: tilkobling til et wifi-nettverk (802.11 b/g/n/ac, 2,4/5 GHz)
    • For Chromecast Ultra: tilkobling til et wifi-nettverk (802.11 b/g/n/ac, 5 GHz).

Viktig: Ytelsen til enkelte funksjoner, tjenester og apper avhenger av enheten og nettverket, og det kan hende at disse ikke er tilgjengelige i alle områder. Visse leverandører kan kreve abonnement, og ytterligere vilkår og/eller gebyrer kan gjelde.

Konfigurer Chromecast eller Chromecast Ultra

1. Koble til Chromecasten.
  2. Slå på Bluetooth og tilgang til det lokale nettverket for Google Home på iPhone eller iPad:
    1. Åpne Innstillinger-appen.
    2. Trykk på Bluetooth slå på Bluetooth trykk på < Innstillinger.
    3. Trykk på Personvern Lokalt nettverk slå på «Google Home» trykk på < Innstillinger.
    4. Lukk Innstillinger-appen.
  3. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  4. Trykk på Enheter Legg til Google Nest- eller partnerenhet Google Nest or partner device.
  5. Følg trinnene.
  6. Konfigureringen er ferdig. Du er ferdig!

Feilsøk konfigureringen

Hvis konfigureringen ikke fungerte, kan du prøve disse trinnene:

1. Start Chromecast på nytt.
  2. Trekk ut støpselet til ruteren, og sett det inn igjen.
  3. Koble til Chromecastens SSID (service set identifier) manuelt.
    1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen og så trykk på Wifi og så koble til Chromecastens SSID.
    2. Åpne Google Home-appen, og prøv å konfigurere enheten på nytt.
  4. Tilbakestill Chromecasten til fabrikkstandard.
  5. Kontakt brukerstøtten.

Støtten for Chromecast (1. generasjon) er avsluttet, noe som betyr at disse enhetene ikke lenger mottar programvare- eller sikkerhetsoppdateringer, og Google tilbyr ikke teknisk brukerstøtte for dem. Brukere kan oppleve redusert ytelse.