Feilsøk Chromecast-tilkoblingen

Her er noen ting du kan oppleve hvis Chromecasten har svak tilkobling til enten wifi eller Bluetooth:

• Lyset på Chromecasten blinker.
  • Chromecasten er ikke synlig i Google Home-appen .
  • Google Home-appen sier at Chromecasten er uten nett.
  • TV-en sier at Chromecasten er uten nett.

For å forbedre Chromecast-tilkoblingen og -ytelsen, prøv disse trinnene:

1. Sørg for at mobilenhetene og Chromecasten er koblet til det samme wifi-nettverket.
    1. Sjekk Chromecastens wifi-nettverk.
      1. Chromecast med Google TV (HD) eller Chromecast med Google TV (4K): Velg kontoikonet øverst til høyre på TV-skjermen og så Innstillinger og så Nettverk og internett.
      2. Andre Chromecast-enheter: Åpne Home-appen på mobilenheten din og så trykk og hold på feltet for Chromecasten og så Innstillinger og så Enhetsinformasjon og så Wifi.
    2. Du kan vanligvis sjekke wifi-nettverket til mobilenheten din i Innstillinger-appen.
  2. Hvis ruteren støtter både 2,4 GHz og 5 GHz, må du kontrollere at Chromecasten er koblet til 5 GHz-nettverket.
  3. Oppdater ruterens fastvare om nødvendig. Noen ganger er det feil på rutere, og det finnes fastvareoppdateringer som løser disse problemene. Sørg for at ruteren kjører den mest oppdaterte programvaren.
  4. Start Chromecasten på nytt. Koble fra strømkabelen og så vent i tre sekunder og så koble til strømkabelen igjen.
  5. Start modemet eller ruteren på nytt. Sjekk med produsenten for å få veiledning.
  6. For å forhindre wifi- eller Bluetooth-forstyrrelser må du flytte Chromecasten lenger unna TV-en. Du må heller ikke la den berøre andre enheter, ledninger eller kabler.
  7. Bruk en Ethernet-adapter for å koble Chromecasten til ruteren. Dette gir deg en direkte tilkobling til internett via kabel og reduserer trafikken på wifi-nettverket i hjemmet ditt.
  8. Sjekk at det trådløse nettverket ditt kan støtte antallet enheter som er koblet til.
    • For å få bedre trådløs dekning, bruk et maskenettverk, for eksempel Google Nest Wifi.
  9. Flytt ruteren så den ikke er mer enn 6 meter unna Chromecasten.
  10. Tilbakestill Chromecasten til fabrikkstandard.