Konfigurer Chromecast med Google TV og fjernkontrollen med TalkBack

Du kan bruke TalkBack-skjermleseren for å få bedre tilgjengelighet mens du konfigurerer Chromecast med Google TV (HD) eller Chromecast med Google TV (4K). TalkBack forteller deg hva som er på TV-skjermen.

Finn ut mer om TalkBack.

Dette trenger du

• En Chromecast med Google TV og fjernkontroll
  • Strømforsyningskabelen som fulgte med Chromecasten
  • 2 AAA-batterier
  • En skjerm med HDMI-inngang, for eksempel en TV med høy oppløsning (HDTV)
  • En Google-konto
  • En sikker internettilkobling
    • Hvis du bruker et trådløst nettverk, må du sørge for at du har nettverkspassordet tilgjengelig.
    • Du kan også bruke en Ethernet-tilkobling.

Konfigurer Chromecasten og fjernkontrollen

Trinn 1. Slå på enhetene dine

1. Slå på TV-en.
  2. Koble Chromecasten til en HDMI-port på TV-en eller skjermen du vil bruke.
  3. Koble den ene enden av strømforsyningskabelen til Chromecasten og den andre enden til en stikkontakt i nærheten av TV-en.
  4. Sjekk at TV-en er stilt inn på den samme HDMI-porten som Chromecasten er koblet til.
    • Kontakt TV-produsenten for å få veiledning.
  5. Sørg for at volumet på TV-en er høyt nok til at det er tydelig.
  6. Sett AAA-batteriene inn i fjernkontrollen hvis du ikke allerede har gjort det. Merk: Du må sette inn begge batteriene med den positive enden rettet mot midten av fjernkontrollen.
  7. I de fleste tilfeller blir fjernkontrollen automatisk sammenkoblet med Chromecasten, og du hører «Sammenkoblingen var vellykket»-lydeffekten.
    • Spill av den linkede YouTube-videoen for å høre et eksempel på «Sammenkoblingen var vellykket»-lydeffekten.

Trinn 2. Slå på TalkBack på Chromecasten

1. For å aktivere TalkBack, trykk og hold inne både tilbake- og ned-knappen på retningsknappen i tre sekunder.
    1. Retningsknappen er den runde knappen øverst på fjernkontrollen.
    2. Tilbakeknappen er i den venstre kolonnen med knapper. Du finner den øverst i kolonnen, rett under retningsknappen.
  2. Når Chromecasten ber deg om det, slipper du knappene, og deretter trykker og holder du inne tilbakeknappen og ned-knappen på retningsknappen i tre sekunder til. Chromecast bekrefter at TalkBack er på.
    • Hvis du i stedet hører en gjentakende lydeffekt og TalkBack ikke slår seg på, kan du gå til feilsøkingsdelen under for å finne feilen og se hvordan du løser den.

Trinn 3. Bruk TalkBack til å fullføre konfigureringen av Chromecasten

Chromecasten fører deg nå gjennom resten av konfigureringen.

• TalkBack leser automatisk opp tittelen, undertekstene og hovedknappene på hver nye side på TV-en. Den leser også opp all tekst du merker.
  • For å navigere på TV-skjermen, bruk styrepil-ringen.
  • Trykk på midten av retningsknappen for å velge.

Feilsøk lydeffekter som indikerer feil

Det kan hende du hører en av disse lydeffektene før du konfigurerer TalkBack:

1. «Ikke nok strøm»: Spill av den linkede YouTube-videoen for å høre et eksempel på «Ikke nok strøm»-lydeffekten. Denne lydeffekten betyr at Chromecasten ikke får nok strøm. Sjekk at Chromecasten er koblet til med strømkabelen og adapteren som fulgte med. Sjekk deretter at HDMI-kabelen er koblet til en fungerende HDMI-port på TV-en.
  2. «Omstart kreves»: Spill av den linkede YouTube-videoen for å høre et eksempel på «Omstart kreves»-lydeffekten. Denne lydeffekten betyr at Chromecasten ikke fant fjernkontrollen raskt nok via Bluetooth. Start Chromecasten på nytt ved å koble den fra strømuttaket. Vent deretter i minst tre sekunder, og koble den til igjen.
  3. «Start parring med fjernkontrollen»: Spill av den linkede YouTube-videoen for å høre et eksempel på «Start parring med fjernkontrollen»-lydeffekten. Denne lydeffekten betyr at fjernkontrollen ikke ble tilkoblet automatisk, så du må koble den til manuelt. Trykk og hold inne tilbake- og startknappen på fjernkontrollen samtidig, frem til du hører «Sammenkoblingen var vellykket»-lydeffekten.
    1. Tilbakeknappen er i den venstre kolonnen med knapper. Du finner den øverst i kolonnen, rett under retningsknappen.
    2. Startknappen er i den venstre kolonnen med knapper. Det er den andre knappen, rett under tilbakeknappen.

Tekstbeskrivelse av Chromecast Voice Remote

Hold fjernkontrollen med den store, runde knappen rettet mot TV-en og den glatte enden rettet mot deg selv. Den glatte enden er bunnen, og enden med knappen er toppen.

Øverst på fjernkontrollen

Retningsknappen (styrepiler): Dette er den store, runde knappen. Den kan trykkes opp, ned, til venstre og til høyre.

Midten av retningsknappen: Dette er knappen i midten av styrepil-ringen.

Høyre side av fjernkontrollen

Volumknappen er en lang knapp nær toppen. Den øvre halvdelen er volum opp. Den nedre halvdelen er volum ned.

Knappene i venstre kolonne

Det er fire knapper på linje i venstre kolonne på fjernkontrollen, med styrepilene øverst.

• Tilbake: Dette er den øverste knappen.
  • Start: Dette er den andre knappen.
  • YouTube: Dette er den tredje knappen.
  • Av/på: Dette er den lille knappen nederst.

Knappene i høyre kolonne

Det er fire knapper på linje i høyre kolonne på fjernkontrollen, med styrepilene øverst.

• Google Assistent: Dette er den øverste knappen.
  • Kutt lyden: Dette er den andre knappen.
  • Netflix: Dette er den tredje knappen.
  • Inngang: Dette er den lille knappen nederst.
Viktig: Ytelsen til enkelte funksjoner, tjenester og apper avhenger av enheten og nettverket, og det kan hende at disse ikke er tilgjengelige i alle områder. Visse leverandører kan kreve abonnement, og ytterligere vilkår, betingelser eller gebyrer kan gjelde.