Oppilaitoksen tilin lisääminen Family Linkin käyttäjälle

Tämä artikkeli on tarkoitettu vanhemmille.

Tärkeää: Google Workspace for Education ‑järjestelmänvalvojat päättävät, mihin Googlen palveluihin käyttäjät pääsevät Google Workspace for Education ‑tilillään. Mukana voi olla ominaisuuksia tai palveluja, joita lapsi ei aiemmin päässyt käyttämään Family Linkin kautta valvotulla tilillään.

Vanhemman Family Link ‑valinnat koskevat oppilaitoksen tiliä, jos

Oppilaitostilin lisääminen Family Linkin käyttäjälle Chromebookin käyttöönottovaiheessa

Kun otat Chromebookin käyttöön ensimmäistä kertaa tai lisäät sille käyttäjän, voit lisätä lapsen oppilaitostilin:

1. Kun sinulta kysytään, kuka käyttää laitetta, valitse lapsen tili.
  2. Luo lapselle henkilökohtainen Google-tili tai kirjaudu tilille, jos sellainen on jo luotu.
  3. Lisää oppilaitostili näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan. Vanhemman on annettava lupa oppilaitostilin hyväksymiselle.
  4. Lisää lapsen Google Workspace for Education ‑tilin käyttäjänimi ja salasana.
Vinkki: Lisää Family Link ‑tilille PIN-koodi Chromebookin käyttöönoton yhteydessä, niin pääset tilille nopeammin. Lue lisää PIN-koodin lisäämisestä alkuvaiheen jälkeen.

Oppilaitostilin lisääminen Family Linkin käyttäjälle Chromebookin käyttöönoton jälkeen

1. Kirjaudu Chromebookilla lapsen henkilökohtaiselle Google-tilille, jota ylläpidetään Family Linkillä .
  2. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse vasemmalta Henkilöt.
  5. Valitse lapsen henkilökohtainen Google-tili, jota ylläpidetään Family Linkillä .
  6. Valitse Tilit-kohdasta Lisää oppilaitoksen tili.
  7. Seuraa ohjeita näytöllä. Vanhemman on annettava lupa oppilaitoksen tilin hyväksymiselle.

Tärkeää: Jos lisäät oppilaitostilin uudeksi käyttäjäksi Chromebookin kirjautumisnäytöllä, Family Linkin lapsilukko ei koske kyseistä käyttäjätiliä.

Toissijaisen oppilaitostilin poistaminen

1. Kirjaudu Chromebookilla lapsen henkilökohtaiselle Google-tilille, jota ylläpidetään Family Linkillä .
  2. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse vasemmalta Ihmiset.
  5. Valitse lapsen henkilökohtainen Google-tili, jota ylläpidetään Family Linkillä .
  6. Valitse poistettavan oppilaitostilin vierestä Lisää .
  7. Valitse Poista tämä tili. Vanhemman on annettava lupa oppilaitostilin poistamiseen.

Näin Family Link toimii oppilaitoksen tilin kanssa

• Käyttöaikarajoitukset, laitepaussit ja muut lapsilukkoasetukset ovat käytössä, kun lapsi on kirjautuneena Chromebookille Family Link ‑tilillään. Kun koulutilillä on Family Link, lapsi voi käyttää koulusovelluksia, kuten Google Classroomia, vaikka lapsilukko on käytössä.
  • Kun oppilaitoksen tili lisätään Family Linkin käyttäjän toissijaiseksi tiliksi, lapsi voi
    • vaihtaa tiliä tarkistaakseen sähköpostit
    • vaihtaa tiliä tietyissä Chrome Web Storen laajennuksissa ja Android-sovelluksissa, esim. Google Classroomissa, tehdäkseen kotitehtäviä vanhemman valvonnassa
    • kirjautua verkkosivustoille oppilaitoksen tilillä.

Muita lähteitä