Linux-tiedostojen ja ‑sovellusten varmuuskopiointi ja palautus

Nykyisten tiedostojen ja sovellusten varmuuskopiointi

1. Valitse kellonaika Chromebookin oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Lisäasetukset ja sitten Kehittäjät.
  3. Valitse Linux ja sitten Varmuuskopiointi ja palautus.
  4. Jos haluat varmuuskopioida Linux-sovellukset ja ‑tiedostot manuaalisesti, valitse Varmuuskopioi.
  5. Valitse vasemmalta "Omat tiedostot" ‑kohdasta, mihin haluat tallentaa tiedostosi.
  6. Lisää tiedoston nimi ja valitse Tallenna.
  7. Oikeassa alareunassa näkyy varmuuskopioinnin edistymisilmoitus.

Vinkki: Kun varmuuskopiointi on valmis, voit klikata ilmoitusta nähdäksesi tiedostosi Tiedostot-sovelluksessa .

Sovellusten ja tiedostojen korvaaminen aiemmalla varmuuskopiolla

1. Valitse kellonaika Chromebookin oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Lisäasetukset ja sitten Kehittäjät.
  3. Valitse Linux ja sitten Varmuuskopiointi ja palautus.
  4. Valitse "Palauta aiemmasta varmuuskopiosta" ‑kohdan vierestä Palauta. Näkyviin tulee vahvistusikkuna, jossa kerrotaan, että Linux-sovelluksesi ja ‑datasi poistetaan.
  5. Valitse Palauta.
  6. Valitse "Omat tiedostot" ‑kohdasta palautettava varmuuskopio ja sitten Avaa.
    Tärkeää: Varmuuskopion pitäisi olla .tini-tiedosto.
  7. Oikeassa alareunassa näkyy palautuksen edistymisilmoitus.

Varmuuskopiointiin ja palauttamiseen liittyvien ongelmien korjaus

"Tarvitaan lisää tallennustilaa"

Linux-tiedostojen ja ‑sovellusten varmuuskopiointi vie paljon levytilaa.

• Voit vapauttaa tilaa poistamalla tiedostoja Tiedostot-sovelluksesta .
  • Jos haluat tarkistaa, mikä vie tilaa, valitse Asetukset ja sitten Laite ja sitten Tallennustilan hallinta.
"Arkkitehtuurityyppi estää varmuuskopion palauttamisen"

Jotta voit palauttaa varmuuskopion toiselle Chromebookille, molempien Chromebookien on oltava samaa arkkitehtuurityyppiä, esim. x86 tai ARM. Jos Chromebookien arkkitehtuuri ei ole sama, voit silti kopioida tiedostot varmuuskopiostasi.

1. Asenna Wicked Good Unarchiver.
  2. Vaihda varmuuskopion nimi Tiedostot-sovelluksessa .tini-muodosta .tar.gz-muotoon.
  3. Wicked Good Unarchiverin avulla voit avata varmuuskopion ja kopioida tiedostot uusiin Linux-tiedostoihin.
"Varmuuskopiointi ei onnistunut tai Linux-sovellusten ja ‑tiedostojen palautus ei onnistunut"
Tuntematon virhe tapahtui, yritä varmuuskopiointia ja palautusta uudelleen.
Jos Chromebook on työpaikan tai oppilaitoksen hallinnoima

Jos tarvitset apua työpaikan tai oppilaitoksen Chromebookin kanssa, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.