Android-puhelimen yhdistäminen Chromebookiin

Kun yhdistät Android-puhelimen Chromebookiin, voit tehdä enemmän. Voit esimerkiksi

• synkronoida chat-ilmoitukset
  • jakaa tiedostoja
  • lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä suoraan Chromebookilla
  • yhdistää Chromebookin puhelimen verkkoon
  • avata Chromebookin lukituksen puhleimella.

Mitä tarvitset

Tärkeää: Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, et ehkä voi käyttää näitä ominaisuuksia puhelimella. Pyydä lisätietoja järjestelmänvalvojalta.

Puhelimen yhdistäminen Chromebookin käyttöönoton aikana

Kun otat Chromebookin käyttöön ensimmäistä kertaa, voit yhdistää Android-puhelimen seuraamalla näytön ohjeita.

1. Kun näet kehotteen Chromebookilla, valitse Hyväksy ja jatka.
    • Jos haluat ohittaa tämän vaiheen, valitse Peruuta. Voit yhdistää puhelimen milloin tahansa näiden vaiheiden avulla.
  2. Valitse Valmis.
  3. Näet puhelimessa vahvistusviestin, kun Smart Lock on otettu käyttöön.

Vinkki: Jos internetyhteydessä on ongelmia, yhdistetyn laitteen vahvistaminen voi viivästyä. Vahvistuksen yrittämistä jatketaan, mutta ominaisuudet tulevat käyttöön vasta, kun olet yhteydessä verkkoon.

Puhelimen yhdistäminen milloin tahansa

Jos et yhdistänyt puhelinta Chromebookiin käyttöönoton aikana, voit tehdä sen milloin tahansa näin:

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Yhdistetyt laitteet ‑osion Android-puhelin-kohdan vierestä Ota käyttöön.
  4. Vahvista, että haluat yhdistää puhelimen ja lisää sitten salasana.
  5. Seuraa ohjeita. Kun olet valmis, saat vahvistusviestin puhelimeen.
  6. Valitse Chromebookin Käytössä-kohdasta päälle laitettavat ominaisuudet.
Yhdistä Android-puhelin Chromebookiin.

Puhelimen yhteyden katkaiseminen

1. Valitse kellonaika Chromebookin oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse puhelin Yhdistetyt laitteet ‑kohdasta.
  4. Ota ominaisuuksia pois päältä:
    • Jos haluat ottaa kaikki ominaisuudet pois päältä, valitse Käytössä.
    • Jos haluat laittaa yksittäisiä ominaisuuksia pois päältä, valitse haluamasi ominaisuus.

Vinkki: Jos et halua yhdistää Chromebookia uudelleen tähän puhelimeen, poista se valitsemalla Unohda puhelin ja sitten Vahvista.

Ohjeita puhelimen yhdistämisongelmiin

Toiseen puhelimeen yhdistäminen ei onnistu

Jos haluat yhdistää uuden Android-puhelimen Chromebookin laitepariksi, katkaise ensin nykyinen laiteyhteys.

1. Valitse kellonaika Chromebookin oikeasta alareunasta ja sitten Asetukset .
  2. Valitse puhelin Yhdistetyt laitteet ‑kohdasta.
  3. Valitse alareunasta Unohda puhelin ‑kohdasta Katkaise yhteys ja sitten Vahvista.
  4. Yhdistä puhelin Chromebookiin.
Vinkki: Jos uuden laitteen yhdistäminen ei vieläkään onnistu, valmistele puhelin yhteyden muodostamiseksi Chromebookiin.
En pysty yhdistämään puhelinta tai en löydä yhdistämisvaihtoehtoa

Jos puhelimen yhdistäminen Chromebookiin ei onnistu tai et löydä puhelimen yhdistämisvaihtoehtoa:

• Tarkista, että puhelimessa on uusin versio näistä:
  • Kirjaudu sisään samalle Google-tilille sekä puhelimella että Chromebookilla.
  • Jos puhelimesi näkyy useaan kertaan, valitse yksi. Jos puhelin ei muodosta yhteyttä muutaman minuutin kuluessa, unohda se ja yritä uudelleen toisella valinnalla.
Vinkki: Jo käytät Chromebookia töissä tai koulussa, saatat tarvita järjestelmänvalvojan apua puhelimen ja Chromebookin yhdistämiseen.

Muita lähteitä