Puhelimen verkkoon yhdistäminen

Voit yhdistää Chromebookin internetiin puhelimesi mobiilidatan avulla. Yhteyden jakamista tällä tavalla kutsutaan pikahotspotiksi tai kannettavaksi hotspotiksi.

Mitä tarvitset

Chromebookin yhdistäminen puhelimeen

Tärkeää: Jotkin mobiilioperaattorit rajoittavat pikahotspotin käyttöä tai perivät siitä erillisen maksun. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä puhelimesi mobiilioperaattoriin.
  1. Valitse kellonaika Chromebookin oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Internet ja sitten Pikahotspot.
  3. Valitse kohdan "Pikahotspot" vierestä Määritä.
  4. Lisää salasana.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.
    • Kun olet valmis, saat vahvistusviestin puhelimeen.
  6. Valitse "Käytössä"-kohdan alta ominaisuudet, jotka haluat laittaa päälle.

Vinkki: Katso, miten voit yhdistää Android-puhelimen Chromebookiin.

Puhelimen datayhteyden käyttäminen

1. Laita Bluetooth päälle Android-laitteella.
  2. Valitse kellonaika Chromebookin oikeasta alareunasta.
  3. Valitse Wi-Fi-verkkosi  tai Ei verkkoa .
  4. Valitse puhelimesi kohdasta "Laitteesi hotspotit".
    • Jos et näe puhelintasi, valitse Ota laite käyttöön tai varmista, että puhelimesi on lähellä ja laita Bluetooth päälle puhelimellasi ja Chromebookilla.
  5. Kun näet puhelimesi nimen alla "Yhdistetty", puhelin jakaa datayhteytensä Chromebookin kanssa.

Puhelimen datayhteyden jakamisen lopettaminen

Jos haluat lopettaa puhelimen datayhteyden käytön, valitse puhelimella kohdan "Datayhteyden jakaminen" alta Katkaise yhteys.

Akkua kuluu enemmän ja mobiilidatamaksut ovat mahdollisia

Puhelimen datayhteyden jakaminen voi kuluttaa puhelimen akkua enemmän. Voit tehdä seuraavia asioita samalla, kun jaat puhelimesi dataa:

• Kytkeä puhelimen laturiin.
  • Laittaa datayhteydet pois päältä, kun olet valmis.