Løs problemer med internetforbindelsen

Hvis du har problemer med at oprette forbindelse til internettet på din Chromebook, kan du prøve at følge vejledningen nedenfor. Test din Chromebook efter hvert trin for at se, om problemet er løst.

Hvis du stadig har problemer efter at have fulgt denne vejledning, kan du kontakte producenten af din Chromebook.

Der kan ikke oprettes forbindelse til Wi-Fi

1. Sørg for, at Wi-Fi er slået til.
  2. Tjek, at det netværk, du vil oprette forbindelse til, fungerer sammen med din Chromebook.

Der kan ikke oprettes forbindelse til andre netværk

Problemer med at oprette forbindelse til kabelnetværk
  • Sørg for, at din Chromebook har forbindelse til routeren via et Ethernet-kabel eller en USB-adapter.
  • Vælg klokkeslættet nederst til højre. Hvis din Chromebook er tilsluttet korrekt, vises ikonet Forbindelse til Ethernet .
  • Prøv at slutte en anden computer til routeren. Hvis der etableres forbindelse, kan du prøve med et andet Ethernet-kabel eller en anden USB-adapter.
Problemer med at oprette forbindelse til mobilnetværk (i USA)
  1. Sørg for, at din Chromebook kan oprette forbindelse til mobilnetværk, og at din forbindelse er aktiveret.
  2. Genstart din Chromebook.
  3. Sørg for, at T-Mobile- eller Verizon Wireless-netværket er slået til. Ring til dit mobilselskab, hvis du har problemer med forbindelsen.

Du kan også prøve at skifte mobilselskab:

1. Log ind på din Chromebook som gæst.
  2. Tryk på Ctrl+Alt+T for at åbne et terminalvindue.
  3. Indtast denne kommando: modem_set_carrier Generic UMTS
  4. Tryk på Enter.
  5. Skriv exit, og tryk på Enter igen.
  6. Sluk din Chromebook.
  7. Indsæt et SIM-kort fra et andet mobilselskab.
  8. Tænd din Chromebook.

Hvis du vil skifte tilbage til Verizon, skal du åbne et terminalvindue og indtaste denne kommando:

modem_set_carrier Verizon Wireless

Hvis du vil skifte tilbage til T-Mobile, skal du åbne et terminalvindue og indtaste denne kommando:

modem_set_carrier T-Mobile

Problemer med at oprette forbindelse til mobilnetværk (uden for USA)
  1. Sørg for, at din Chromebook kan oprette forbindelse til mobilnetværk, og at din forbindelse er aktiveret.
  2. Genstart din Chromebook.
  3. Tjek, at dit SIM-kort er aktiveret. Hvis du stadig har problemer, kan du kontakte dit mobilselskab.
  4. Du skal muligvis bruge en pinkode til at låse dit SIM-kort op. Hvis du ikke kender pinkoden, kan du kontakte dit mobilselskab eller benytte mobildataroaming.
Problemer med at oprette forbindelse til netværk med loginportaler, som kræver login
Din enhed kan have problemer med at oprette forbindelse til internettet, hvis det netværk, du er på, kræver, at du logger ind og accepterer en aftale, før du kan bruge internettet. Denne aftale kaldes en loginportal med en loginside.
  • Find netværkets loginside: Tjek "http://"-websites såsom http://www.gstatic.com/generate_204, som netværket muligvis omdirigerer til landingssiden.
    • Tips!
    • Angiv webadresser, der starter med "http://" (ikke "https").
    • Brug et privat vindue (Ctrl + Shift+ n), hvis din administrator tillader det.
    • Deaktiver udvidelser: Hvis du ikke kan finde netværkets loginside, skal du deaktivere de udvidelser, du har installeret i Chrome. Se, hvordan du afinstallerer udvidelser
    • Hvis du kan logge ind, men stadig ikke kan oprette forbindelse til internettet:
      • Afbryd forbindelsen til netværket, og prøv så at oprette forbindelse til det igen.
      • Brug din telefon eller en anden enhed til at tjekke, om du kan oprette forbindelse til netværket. Hvis du ikke kan logge ind på en anden enhed, er der muligvis et problem med netværket.
      • Spørg ejeren af netværket, om der kan oprettes forbindelse til internettet på netværket.