Mobiiliverkkoyhteyden muodostaminen USB-modeemilla

Chromebook voi muodostaa yhteyden mobiiliverkkoihin USB-modeemilla, joka muodostaa yhteyden langattomiin laajakaistaverkkoihin. Tällä hetkellä Chromebookit tukevat muutamia USB-modeemimalleja, esimerkiksi Huawei-malleja.

Alla on ohjeita Chromebookin yhdistämiseen mobiiliverkkoihin aktivoidun USB-modeemin kautta. USB-modeemisi voi tarvita lisätodennuksen nimeltä Point-to-Point Protocol (PPP), ennen kuin voit käyttää sitä.

Verkkoyhteyden muodostaminen USB-modeemilla

USB-modeemit, jotka on PPP-todennettu etukäteen
  1. Kirjaudu sisään Chromebookiin.
  2. Aseta USB-modeemi USB-porttiin.
  3. Odota, että USB-modeemi käynnistyy, ja muodosta sitten verkkoyhteys.

Chromebookin pitäisi muodostaa mobiiliverkkoyhteys automaattisesti. Jos näin ei tapahdu:

1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  2. Valitse Wi-Fi-verkko .
  3. Ota Mobiilitiedonsiirto käyttöön.
  4. Valitse mobiiliverkko, johon haluat muodostaa yhteyden.
USB-modeemit, jotka edellyttävät PPP-todennusta

Jotkin USB-modeemit edellyttävät PPP-kirjautumistietojen antamista, ennen kuin voit yhdistää mobiiliverkkoon. Sinun on kirjauduttava Chromebookiin, ennen kuin voit antaa kirjautumistiedot ja muodostaa verkkoyhteyden.

1. Kirjaudu sisään Chromebookiin.
  2. Aseta USB-modeemi USB-porttiin.
  3. Avaa Crosh-terminaali selaimessa painamalla Ctrl + Alt + t.
  4. Suorita seuraava komento: set_cellular_ppp -u <käyttäjätunnus> -p <salasana>, missä <käyttäjätunnus> ja <salasana> ovat PPP-kirjautumistiedot.
    • Huom. Jos yllä oleva komento palauttaa Ei matkapuhelinverkkoa ‑virheen, tarkista ensin, onko USB-modeemi yhdistetty oikein. Jos modeemi on yhdistetty oikein, odota muutama sekunti ja yritä suorittaa komento uudelleen.
  5. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  6. Valitse Wi-Fi-verkko .
  7. Ota Mobiilitiedonsiirto käyttöön.
  8. Valitse mobiiliverkko, johon haluat muodostaa yhteyden.

Yhteyden muodostaminen roaming-tilassa

Muodosta yhteys roaming-verkkoon noudattamalla ensin seuraavia ohjeita ja sitten yllä olevia ohjeita.

Huom. Joidenkin USB-modeemien käyttö edellyttää tukiaseman nimen (APN) antamista. Roaming-verkkoihin yhdistäminen ei ole mahdollista Chromebookin vierailijakäyttäjille.

1. Kirjaudu sisään Chromebookiin.
  2. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Verkko-osiosta Mobiilitiedonsiirto.
  5. Ota käyttöön Salli mobiilitiedonsiirto roaming-tilassa.
  6. Seuraa yllä olevia ohjeita käyttämäsi USB-modeemin tyypin mukaisesti.

USB-modeemien ongelmien vianetsintä

Jos sinulla on ongelmia yhteyden muodostamisessa mobiiliverkkoon USB-modeemilla:

• Sammuta Chromebook ja käynnistä se uudelleen.
  • Irrota USB-modeemi Chromebookista ja kytke se takaisin.