Chromebookiin vaihtaminen

Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka pääset alkuun uuden Chromebookisi käytössä. Tekstin seassa on linkkejä, joista löydät lisätietoja.

1. Siirtymiseen valmistautuminen

Vanhalla tietokoneella:

Google-tilin luominen

Google-tilin avulla voit käyttää kaikkia Googlen verkkopalveluita, kuten Gmailia, Google Kalenteria ja Google Drivea.

• Luo Google-tili, jos sinulla ei vielä ole sellaista.
  • Jos sinulla on jo Google-tili, kaikki on valmista seuraavaan vaiheeseen.
Kirjanmerkkien, sovellusten ja laajennusten varmuuskopiointi

Jos käytät Chrome-selainta vanhalla tietokoneellasi, voit tallentaa kirjanmerkit, sovellukset ja laajennukset Google-tilillesi kirjautumalla Chromeen.

Kun kirjaudut samalla tilillä Chromebookiin, nämä tiedot tulevat näkyviin automaattisesti.

Tiedostojen varmuuskopiointi

Vaihtoehto 1: Tallenna tiedostot Google Driveen

Voit katsella tiedostoja tai avata ne verkossa Chromebookilla tai toisella tietokoneella, kun lähetät tiedostosi Google Driveen. Lue lisää tiedostojen varmuuskopioinnista ja synkronoinnista Google Driven avulla.

Voit myös lähettää tiedostot toiseen pilvitallennuspalveluun, kuten Boxiin tai SMB:hen.

Vaihtoehto 2: Tallenna tiedostot tallennuslaitteelle

Voit varmuuskopioida tiedostosi yhteensopivalle tallennuslaitteelle, esim. USB-muistitikulle tai ulkoiselle kiintolevylle. Tutustu Chromebookin kanssa toimiviin tallennuslaitteisiin.

2. Uuden Chromebookin käyttöönotto

Uudella Chromebookilla:

Chromebookille kirjautuminen
  1. Käynnistä Chromebook.
  2. Kirjaudu sisään Google-tililläsi.
  3. Ota Chromebook käyttöön seuraamalla ohjeita näytöllä.

Kun olet valmis, Chromebook näyttää automaattisesti Google-tilin kuvan sekä kaikki Chrome-asetuksesi, ‑kirjanmerkkisi ja ‑laajennuksesi.

Tiedostojen etsiminen

Valitse sama vaihtoehto kuin tiedostoja varmuuskopioidessa:

Vaihtoehto 1: Etsi tiedostot Google Drivesta

1. Valitse näytön kulmasta Käynnistysohjelma .
  2. Valitse Tiedostot .
  3. Valitse vasemmasta sarakkeesta Google Drive ja sitten Tietokoneet.
  4. Odota hetki, niin tiedostot tulevat näkyviin.

Jos olet tallentanut tiedostot jonkin toisen pilvipalvelun avulla, löydät ne Tiedostot-sovelluksella (pätee osaan palveluista) tai avaamalla palvelun verkkosivuston Chromessa.

Vaihtoehto 2: Etsi kuvat Google Kuvista

1. Valitse näytön kulmasta Käynnistysohjelma .
  2. Valitse Google Kuvat Kuvat.
  3. Odota hetki, niin kuvat tulevat näkyviin.

Vaihtoehto 3: Etsi tiedostot tallennuslaitteelta

1. Yhdistä tallennuslaite Chromebookiin.
  2. Valitse näytön kulmasta Käynnistysohjelma .
  3. Valitse Tiedostot .
  4. Valitse vasemmasta sarakkeesta tallennuslaitteen nimi.
  5. Jos haluat tallentaa tallennuslaitteella olevia tiedostoja Chromebookille, valitse haluamasi tiedostot tallennuslaitteelta ja vedä ne vasemman sarakkeen Omat tiedostot ‑kohtaan.

Vinkkejä:

Tulostimen käyttöönotto

3. Chromebookin tehokas käyttö

Sovelluksia yleisiin tehtäviin

Chromebookisi käyttää verkkosovelluksia muiden tietokoneiden ohjelmistosovellusten sijaan. Jos esimerkiksi haluat luoda dokumentin, et käytä Microsoft Officea, vaan kirjaudut verkossa Google Docsiin tai Driveen, joissa voit luoda ja jakaa tiedostoja. Katso vinkkejä sovelluksista, joita suosittelemme yleisiin tehtäviin.

Chrome Web Storessa voit etsiä ja ladata sovelluksia.

Chromebookin personointi

Tee Chromebookista itsesi näköinen:

Työskentely ilman verkkoyhteyttä

Voit työskennellä Chromebookilla myös ilman internetyhteyttä esimerkiksi Gmail Offlinen ja Google Docsin avulla.

Lue lisää Chromebookin offline-käytöstä ja lataa offline-sovelluksia Chrome Web Storesta.