Konfigurera skannern

Du kan skanna från Chromebook med de flesta skrivare och skannrar som är anslutna till wifi eller ett kabelnätverk. Chromebook har för närvarande inte stöd för Bluetooth-skanning. Kontrollera om skrivaren fungerar med din Chromebook.

Anslut till internet

Obs! Kontrollera att Chromebook och skannern är anslutna till samma nätverk.

1. Starta skannern.
  2. Anslut skannern till nätverket.
    • Om du vill veta hur du ansluter skannern till ett nätverk läser du skannertillverkarens anvisningar.
  3. Starta Chromebook om du inte har gjort det.
  4. Logga in på Chromebook.
  5. Anslut Chromebook till samma nätverk som skannern.

Läs mer om hur du ansluter till wifi.

Skanna ett dokument

Obs! Se till att skrivaren kan skanna.

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Avancerat nere till vänster.
  4. Öppna skanningsappen genom att välja Skanna under Skrivare och skannrar.
    • Valfritt: Du hittar skanningsappen genom att öppna Appstartaren och skriva Skanna högst upp i sökfältet.
  5. Du hittar skannern genom att välja nedåtpilen till höger under Skanna.
    • Under Fler inställningar kan du ändra följande:
      • ditt färgläge
      • sidstorlek
      • upplösning
      • skanningsalternativ.
  6. Välj Skanna för att starta skanningen.

Tips!

Åtgärda problem med konfigureringen av skannern

Skannern går inte att ansluta till wifi

1. Stäng av skannern eller skrivaren.
  2. Sätt på skannern eller skrivaren.
  3. Testa att ansluta till wifi igen.

Tips! Kontakta skannertillverkaren om det fortfarande inte går att ansluta skannern till wifi.

Du har konfigurerat skannern men den skannar inte

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Avancerat längst ned.
  4. Välj Skrivare under Skriva ut.
  5. Välj Mer vid skrivarens namn följt av Redigera.
  6. Kontrollera att skrivaruppgifterna stämmer.

Om alla skrivaruppgifter stämmer kan du testa att ta bort och lägga till skrivaren igen.

1. Välj Mer vid skrivarens namn följt av Ta bort.
  2. Konfigurera skrivaren på nytt.

Tips! Om du fortfarande inte kan skriva ut måste du kanske uppdatera skrivarens firmware. Besök skannertillverkarens webbplats om du vill ha mer information.