PDF-tiedostojen tarkistus, muokkaus ja allekirjoitus

Voit katsella ja muokata PDF-tiedostoja Chromebookin Galleria-sovelluksella. Voit tehdä seuraavia asioita:

• Täyttää PDF-lomakkeita.
  • Lisätä tekstimerkintöjä.
  • Lisätä korostuksia.
  • Lisätä dokumentteihin allekirjoituksen käsinkirjoituksella.

PDF-tiedoston avaaminen Galleria-sovelluksella

1. Valitse näytön vasemmasta alareunasta Käynnistysohjelma .
  2. Avaa Tiedostot .
  3. Valitse vasemmalta PDF-tiedoston tallennuspaikka.
  4. Voit avata PDF-tiedoston kaksoisklikkaamalla sitä.

PDF-tiedostojen katselu, muokkaus ja printtaaminen

Voit selata PDF-tiedostoa tai siirtyä sen tietylle sivulle sivupaneelin avulla. Avaa sivupaneeli valitsemalla nuoli vasemmasta yläreunasta.

PDF-tiedoston tietojen katselu

1. Valitse PDF:n oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  2. Valitse Näytä tiedot.

Sivulle sovittaminen

Näin voit sovittaa sivun ikkunaan automaattisesti:

1. Avaa zoomauksen asetukset klikkaamalla ylhäältä valikkopalkistaLähennä.
  2. Valitse Sovita leveyteen.

Sivun lähentäminen tai loitontaminen

1. Avaa zoomauksen asetukset klikkaamalla ylhäältä valikkopalkistaLähennä.
  2. Valitse Lähennä tai Loitonna.

Vinkkejä:

• Lähennä painamalla pitkään Ctrl ja + tai loitonna painamalla pitkään Ctrl ja -.
  • Paina pitkään Ctrl ja vieritä samaan aikaan ylös tai alas hiirellä.
  • Jos tietokoneella on kosketusnäyttö tai ohjauslevy, käytä nipistyselettä.

Sivun tulostaminen

Valitse ylhäältä valikkopalkista Tulosta Tulosta.

Sivun kiertäminen

Voit kiertää mitä tahansa sivua sivupalkista avaamalla sen -kuvakkeella. Voit etsiä kierrettävän sivun ja klikata Kierrä-painiketta sivun pikkukuvan vierestä.

PDF-tiedoston nimeäminen uudelleen

Paina Ctrl + Enter tai klikkaa tiedostonimeä ikkunan yläreunasta. Tiedostonimeä voi nyt muokata.

PDF-tiedoston muokkaaminen

Valitse oikeasta yläkulmasta Tallenna. Voit tallentaa muokatun tiedoston uutena tiedostona painamalla oikealla olevaa nuolta. Kumoa muokkaus valitsemalla Kumoa . Voit tehdä toiminnon uudelleen valitsemalla Toista .

Merkintöjen tekeminen

Voit lisätä tekstiä tai piirroksia PDF-tiedostoihin tai allekirjoittaa dokumentteja käsinkirjoituksella.

Lisää tekstiä mihin tahansa PDF-tiedoston kohtaan valitsemalla näytön yläreunan valikosta Teksti . Lisää piirroksia tai allekirjoita dokumentteja valitsemalla Lisää merkintä ja tee muokkaukset kynällä sekä korostus- ja pyyhekumityökaluilla.

Allekirjoituksen luominen ja tallentaminen

Kun luot allekirjoituksen ja tallennat sen Galleria-sovellukseen, voit

• lisätä allekirjoituksen mihin tahansa PDF:ään
  • lisätä allekirjoituksen nopeasti useisiin kohtiin
  • käyttää samaa allekirjoitusta tai valita jonkin monista allekirjoituksista.

Tärkeää: Tämä sovellus tekee käyttökokemuksesta vaivattomampaa, mutta sillä ei voi todentaa allekirjoitusta tai huolehtia suojauksesta.

1. Avaa Chromebookilla PDF.
  2. Jos haluat nähdä tai luoda allekirjoituksen, klikkaa työkalupalkin yläreunasta allekirjoituspainiketta .
  3. Piirrä allekirjoitus hiirellä, sormella tai näyttökynällä.
  4. Jos haluat lisätä allekirjoituksen PDF:ään, valitse Lisää allekirjoitus .
    • Jos haluat poistaa allekirjoituksen Chromebookista, valitse Poista allekirjoitus .
    • Jos haluat luoda uusia allekirjoituksia, valitse Piirrä toinen allekirjoitus.
    • Allekirjoituksesi tallennetaan käytettäväksi muissa dokumenteissa. Voit käyttää sitä, kun avaat uuden PDF:n ja klikkaat allekirjoitustyökalua.

Valintatyökalun käyttäminen

Jos haluat siirtää allekirjoituksen tai muokata muilla muokkaustyökaluilla tekemiäsi muutoksia, käytä valintatyökalua . Sillä voit kiertää, siirtää tai poistaa PDF:ään lisättyjä allekirjoituksia, piirroksia tai tekstikenttiä tai muuttaa niiden kokoa.

1. Valitse PDF:stä valintatyökalu .
  2. Jos haluat valita tietyn kohdan, klikkaa tai napauta sitä tai vedä suorakaidetta, joka sisältää haluamasi kohdat.
    • Voit muuttaa valitsemasi kohdan kokoa vetämällä valintakentän kulmaa.
    • Voit kiertää kohtaa klikkaamalla ja vetämällä kiertokahvaa valintakentän yläreunasta. Kiertokahva on valintakentän yläpuolelle yhdistetty piste.
    • Jos haluat siirtää valitsemaasi kohtaa, vedä valintakenttä uuteen paikkaan.

Vinkkejä:

• Jos haluat muokata tai siirtää tekstimerkintöjä, siirry "Lisää tekstiä" ‑työkaluun.
  • Jos olet poistanut PDF:ssä olevan allekirjoituksen valinnan ja haluat siirtää tai kiertää allekirjoituksen tai muuttaa sen kokoa, sinun täytyy valita se valintatyökalusta.

Pikanäppäimet

Suurenna valittua elementtiä Vaihto +
Pienennä valittua elementtiä Vaihto -
Siirrä valittua elementtiä Nuolinäppäimet
Kierrä valittua elementtiä oikealle Vaihto + alt + oikea nuoli
Kierrä valittua elementtiä vasemmalle Vaihto + alt + vasen nuoli
Poista valittu elementti Delete- tai askelpalautinnäppäin
Pidä elementti samalla paikalla Esc

PDF-tiedostojen katselu Chrome-selaimessa

PDF-tiedostot avautuvat automaattisesti Galleria-sovelluksella. Voit muuttaa asetuksia niin, että Chromebook avaa PDF-tiedostot aina Chrome-selaimessa.

Tärkeää: Et voi lisätä PDF-tiedostoihin tekstimerkintöjä Chrome-selaimessa.

1. Valitse näytön vasemmasta alareunasta Käynnistysohjelma .
  2. Avaa Tiedostot .
  3. Klikkaa valittua PDF-tiedostoa kakkospainikkeella.
  4. Valitse Avaa tiedosto ja sitten Muuta oletusta ja sitten Näytä.

PDF-tiedostojen avaaminen ja lukeminen tekstintunnistuksella

Tärkeää:

Chrome käyttää koneoppimista, jotta näytönlukuohjelmat voivat avata ja lukea PDF-tiedostoja, jotka eivät ole käytettävissä, Chrome PDF Viewerin kautta. Jos PDF-tiedosto on peräisin paikallisesta tallennustilasta tai verkkosivulta ja siinä on kuva kirjoitetusta tekstistä tai tekstisisältöä, jota et voi käyttää, voit muuntaa sen luettavaksi tekstiksi.

1. Valitse Chromebookilla Tiedostot .
  2. Avaa PDF-tiedosto klikkaamalla dokumenttia kakkospainikkeella.
  3. Valitse Avaa sovelluksessa ja sitten Chrome PDF Viewer.
  4. Paina dokumentissa Haku + alanuoli.
    • Jos ensimmäisellä sivulla ei ole käytettävissä olevaa tekstiä, vasemmassa yläreunassa näkyy tilapäivitys "Muunna kuva tekstiksi kontekstivalikossa painamalla Haku + m".
  5. Avaa kontekstivalikko painamalla Haku + m
    • Kun tekstintunnistus alkaa, näet vasemmassa yläreunassa tilapäivityksen "PDF ei ole käytettävissä. Poimitaan tekstiä Googlen tekoälyn avulla."
  6. Valitse Poimi tekstiä PDF-tiedostosta.
    • Kun tekstintunnistus on valmis, näet vasemmassa yläreunassa tilapäivityksen:
      • Kuvan tekstintunnistus onnistui: Teksti poimittu Googlen tekoälyn avulla.
      • Kuvista ei löytynyt tekstiä: PDF ei ole käytettävissä. Ei poimittua tekstiä.

Vinkkejä:

• Jos PDF-tiedosto on peräisin verkkosivulta, Chrome avaa sen Chrome PDF Viewerissä.
  • Voit siirtyä eteenpäin painamalla Haku + alanuoli tai oikea nuoli. Kuulet poimitun tekstin alussa ja lopussa vastuuvapauslausekkeen.

Tekstintunnistus pois päältä

Näin voit laittaa ominaisuuden pois päältä:

1. Valitse kellonaika Chromebookin oikeasta alareunasta. Voit myös painaa Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Saavutettavuus.
  3. Laita Tekstistä puheeksi ‑kohdassa Poimi tekstiä PDF-tiedostosta pois päältä.