Kom godt i gang med CloudReady Home

Du kan installere CloudReady på din pc eller Mac for at få Chromebook-lignende funktioner på din computer, f.eks. lagerplads i skyen og webapps. CloudReady er et open source-operativsystem.

Vigtigt! Du kan ikke bruge CloudReady med Google-konti, der administreres af Family Link, eller mens Gæstetilstand er aktiveret, før første login. Du kan ikke bruge Google Assistent eller Google Play Butik med CloudReady. Se, hvordan CloudReady adskiller sig fra Chrome OS

Minimumskrav til hardware

Hent CloudReady

Opret USB-installationsprogrammet

Den computer, du bruger til at oprette USB-installationsprogrammet, kan være en anden computer end den, du vil installere CloudReady på. Hvis du bruger en Mac- eller Chrome OS-enhed, anbefaler vi, at du skifter midlertidigt til en Windows-computer for at oprette dit CloudReady USB-installationsprogram.

Med den automatiske USB Maker (anbefales)

CloudReady USB Maker fungerer kun på enheder med Windows 7 og nyere.

Trin 1: Hent CloudReady USB Maker

Gå til neverware.com, og vælg CloudReady Editions (CloudReady-udgaver) og derefter Home (Home-udgaven) og derefter Install Home Edition (Installer Home-udgaven).

Trin 2: Åbn CloudReady USB Maker

1. Vælg appen cloudready-usb-maker i mappen "Downloads".
  2. Vælg Ja i eventuelle sikkerhedsmeddelelser fra Windows, som åbnes.

Trin 3: Opret dit USB-installationsprogram

1. Følg vejledningen på skærmen for at oprette dit CloudReady USB-drev.
  2. Fjern dit USB-stik.
Manuel installation

Trin 1: Hent CloudReady-filen

Gå til neverware.com, og vælg CloudReady Editions (CloudReady-udgaver) og derefter Home (Home-udgaven) og derefter Install Home Edition (Installer Home-udgaven).

Trin 2: Føj Chromebook Gendannelsesværktøj til din Chrome-browser

1. Gå til Chrome Webshop.
  2. Vælg Føj til Chrome øverst til højre.
  3. Vælg Tilføj udvidelsen i den dialogboks, der åbnes. Chromebook Gendannelsesværktøj installeres nu som en udvidelse i din Chrome-browser.

Trin 3: Opret dit USB-installationsprogram

Vigtigt! Dette trin rydder dit mediedrev. Fortsæt med forsigtighed.

1. Åbn Chrome-browseren.
  2. Øverst til højre skal du vælge Udvidelser og derefter Chromebook Gendannelsesværktøj
  3. Øverst til højre skal du vælge Indstillinger Indstillinger og derefter Brug et lokalt systembillede
  4. Vælg filen cloudReadyXXXX.bin.zip i mappen "Downloads".
  5. Når du bliver bedt om det, skal du indsætte dit USB-stik, vælge det ønskede gendannelsesmedie og vælge Fortsæt.
  6. Fjern dit USB-stik.

Installer, og konfigurer

Du kan køre CloudReady direkte fra et USB-stik eller installere det på din certificerede enhed med det CloudReady USB-installationsprogram, du oprettede i forrige trin.

Vigtigt! Du vælger selv, om det skal være en komplet installation. Hvis du vælger at installere, overskriver CloudReady alle data på din harddisk. Vi anbefaler, at du opretter en opdateret backup af dine data, inden du installerer CloudReady.

Trin 1: Start, og installer

1. Sørg for, at enheden er slukket, og tilslut USB-installationsprogrammet.
  2. Tænd enheden, mens du gentagne gange trykker på starttasten. Der åbnes en menu med opstartsmuligheder.
  3. Vælg dit USB-installationsprogram i menuen.
    • Tip! Dit USB-installationsprogram vises som "USB-enhed", "USB-lager" eller et navn, der stemmer overens med navnet på producenten af USB-drevet.
  4. Når CloudReady starter, vises en velkomstskærm.
  5. Vælg Let’s go (Kom godt i gang) på velkomstskærmen.
    • Vigtigt! Hvis du ikke vil installere CloudReady på din enheds interne lagerplads, skal du gå til trin 2.3 nedenfor for at anvende USB.
  6. Nederst til højre skal du vælge tidspunkt og derefter Install OS (Installer OS).
  7. Vælg Install CloudReady (Installer CloudReady) i den dialogboks, der åbnes.
  8. Følg vejledningen på skærmen for at rydde harddisken og installere CloudReady. Når installationen er fuldført, skal du lade enheden slukke automatisk.
    • Tip! Denne proces kan tage op til 20 minutter at fuldføre.

Trin 2: Konfigurer

1. Sørg for, at din enhed er slukket, og fjern USB-installationsprogrammet.
    • Tip! Før du fjerner USB-installationsprogrammet, skal du bruge tastaturet eller touchpladen til at tjekke, at din enhed er helt slukket.
  2. Tænd din enhed.
  3. Vælg Let’s go (Kom godt i gang) på velkomstskærmen.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at konfigurere Wi-Fi og datasamtykke.
  5. Log ind med din Google-konto.

Find og løs problemer med CloudReady på din enhed

Hvis du har brug for hjælp til Home-udgaven, kan du gå til fællesskabets emner og fora eller vidensbasen for CloudReady.

Relaterede ressourcer