Konfigurer et eSIM eller et SIM-kort til mobildata

Når du bruger en eSIM- eller SIM-profil på din Chromebook, kan du oprette forbindelse til internettet uden Wi-Fi-forbindelse via mobildata.

Du skal bruge følgende

Din Chromebook skal have eSIM-funktioner eller en fysisk port til et SIM-kort. Hvis du vil konfigurere et eSIM, skal din Chromebook have version 92 eller nyere. Tjek, at softwaren på din Chromebook er opdateret.

Brug et eSIM til mobildata

1. Nederst til højre skal du vælge klokkeslættet og derefter Indstillinger .
  2. Under "Netværk" skal du bekræfte, at Mobildata er aktiveret.
  3. Vælg Mobildata.
  4. Vælg det netværk, du vil oprette forbindelse til, under "eSIM".
Tip! Hvis du ikke kan finde nogen mobilprofiler under "Mobildata", skal du oprette en ny profil.

Brug et SIM-kort til mobildata

1. Indsæt dit SIM-kort i kortlæseren.
  2. Nederst til højre skal du vælge klokkeslættet og derefter Indstillinger .
  3. Under "Netværk" skal du bekræfte, at Mobildata er aktiveret.
  4. Vælg Mobildata.
  5. Vælg det netværk, du vil oprette forbindelse til, under "SIM".
  6. Hvis dit SIM-kort endnu ikke er aktiveret, skal du vælge Aktivér og følge vejledningen på skærmen.

Tip! Hvis dit SIM-kort ikke understøttes, eller dit SIM-kort ikke er tilsluttet et dataabonnement, skal du kontakte dit mobilselskab for at fuldføre konfigurationen.

Administrer eSIM- og SIM-profiler

Konfigurer en ny eSIM-profil

Find profiler automatisk

1. Nederst til højre skal du vælge klokkeslættet og derefter Indstillinger .
  2. Under "Netværk" skal du bekræfte, at Mobildata er aktiveret.
  3. Vælg Mobildata og derefter Tilføj mobilnetværk.
    • Hvis du vil tilføje et mobilnetværk, skal du have forbindelse til et Wi-Fi- eller Ethernet-netværk.
  4. Vælg Scan for automatisk at finde tilgængelige eSIM-profiler.
  5. Vælg en eSIM-profil.
    • Hvis der ikke blev fundet nogen profiler, bliver du bedt om at scanne en QR-kode eller angive eSIM-profiloplysningerne manuelt.
  6. Vælg Næste.
    • Der kan gå et par minutter, før eSIM-profilen er installeret.
  7. Hvis du bliver bedt om det, skal du angive bekræftelseskoden for den eSIM-profil, der installeres.
    • Hvis du ikke har bekræftelseskoden, skal du kontakte dit mobilselskab for at få hjælp.
  8. Vælg Bekræft.
  9. Når dialogboksen "Netværket er tilføjet" vises, skal du vælge Udfør.

Tip! Du kan tilføje op til 5 eSIM-profiler

Angiv profiler manuelt

1. Nederst til højre skal du vælge klokkeslættet og derefter Indstillinger .
  2. Under "Netværk" skal du tjekke, at "Mobildata" er aktiveret.
  3. Vælg Mobildata og derefter Tilføj mobilnetværk.
    • Hvis du vil tilføje et mobilnetværk, skal du have forbindelse til et Wi-Fi- eller Ethernet-netværk.
  4. Når du får meddelelsen "Søg automatisk efter tilgængelig eSIM-profil", skal du vælge Manuelt for manuelt at angive din eSIM-profil.
  5. Når du får vist en skærm med QR-kodescanning:
    • Vælg Brug kameraet til at scanne QR-koden.
    • Angiv aktiveringskoden manuelt, og gå til trin 8.
  6. Scan ved at holde den QR-kode, du har fået af dit mobilselskab, op mod kameraet på din Chromebook.
    • Hvis du har modtaget en QR-kode via mail, skal du åbne mailen på din telefon. Hold din telefon op til kameraet på din Chromebook for at scanne.
  7. Aktiveringskoden indlæses automatisk.
    • Hvis aktiveringskoden ikke indlæses automatisk, kan du indtaste den manuelt.
  8. Vælg Næste.
    • Der kan gå et par minutter, før eSIM-profilen er installeret.
  9. Når du ser meddelelsen "Profilen er tilføjet", skal du vælge Udført.

Tip! Du kan tilføje op til 5 eSIM-profiler.

Omdøb en SIM-profil

Vigtigt! Du kan kun omdøbe en profil, når du er logget ind på din Chromebook. SIM-profilnavne må højst bestå af 20 tegn og må ikke indeholde emojis.

1. Nederst til højre skal du vælge klokkeslættet og derefter Indstillinger og derefter Mobildata.
  2. Vælg den profil, du vil omdøbe.
  3. Øverst til højre skal du vælge menuen Mere.
  4. Vælg Omdøb profil for at omdøbe profilen.
  5. Angiv det nye navn, og vælg Udfør.
Fjern en SIM-profil

Vigtigt! Nogle eSIM-profiler kan kun installeres på én enhed. Hvis du fjerner eSIM-profilen fra den aktuelle enhed, kan du muligvis ikke bruge den igen. Kontakt eventuelt din udbyder for at få hjælp.

1. Nederst til højre skal du vælge klokkeslættet og derefter Indstillinger og derefter Mobildata.
  2. Vælg den profil, du vil fjerne.
  3. Øverst til højre skal du vælge menuen Mere.
  4. Hvis du vil fjerne profilen, skal du vælge Fjern profil og derefter Fjern.
Skift mellem mobilnetværk
  1. Nederst til højre skal du vælge klokkeslættet og derefter Indstillinger og derefter Mobildata.
  2. Vælg den profil, du vil skifte til.
Tillad eller bloker beskeder
  1. På din Chromebook skal du vælge klokkeslættet og derefter Indstillinger .
  2. Aktivér Mobilnetværk under "Netværk".
  3. Vælg en SIM-profil.
  4. Aktivér eller deaktiver Vis beskeder under "Avanceret".
    • Når en administrator blokerer funktionen, deaktiveres kontakten for en almindelig administreret meddelelse.
    • Når du deaktiverer denne funktion, viser din Chromebook ikke en notifikation, og beskeden slettes.

Løs problemer med konfiguration af mobilnetværk

• Tjek din forbindelse: Inden du opretter en eSIM-profil, skal du sørge for, at du har forbindelse til et Wi-Fi- eller Ethernet-netværk.
  • "Koden kunne ikke registreres": Hvis denne fejlmeddelelse vises, kan du prøve disse muligheder:
    • Sørg for, at kameraet er rent, og at der ikke er noget, der dækker det.
    • Prøv at indtaste aktiveringskoden manuelt.
    • Hvis ingen af disse muligheder virker, kan du kontakte dit mobilselskab for at få teknisk support.
  • "eSIM-profilen kunne ikke installeres": Hvis denne fejlmeddelelse vises, kan det betyde, at den brugerprofil, som du forsøgte at konfigurere, er blevet konfigureret tidligere og ikke kan geninstalleres. Kontakt dit mobilselskab for at få teknisk support.
  • Andre problemer end ovenstående: Prøv at slukke din Chromebook og tænde den igen.