Chromebookin yhdistäminen näyttöön

Voit yhdistää Chromebookin ulkoiseen näyttöön tai televisioon käyttämällä HDMI-, DisplayPort-, DVI-, VGA- tai USB-C-porttia.

Chromebookin näyttö ulkoiselle näytölle

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Laite-kohdasta Näytöt.
  4. Valitse Peilaa sisäänrakennettu näyttö.
    • Tämä vaihtoehto tulee näkyville, kun näyttö on yhdistetty.

Vinkki: Jos haluat nähdä Chromebookin näytön ainoastaan ulkoisella näytöllä, paina pitkään Vähennä kirkkautta ‑näppäintä .

Näyttöjen säätäminen

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Laite-kohdasta Näytöt.
  4. Säädä Chromebookin näyttöä valitsemalla Sisäänrakennettu näyttö. Jos haluat säätää ulkoista näyttöä, valitse näytön nimi.
    • Näytön ja tekstin koon pienentäminen: Valitse vaihtoehto Näytön ja tekstin koko ‐kohdasta.
    • Näytön kiertäminen: Valitse haluamasi asetus Suunta-kohdasta.

Vinkkejä:

• Jos haluat siirtää ikkunoita tai sovelluksia nopeasti näytöltä toiselle, paina näppäimistöltä Haku + Alt + m tai Käynnistysohjelma + Alt + m.
  • Valvontavälilehdellä voit myös tehdä seuraavia asioita:
    • Näytön terävyyden muuttaminen: Valitse vaihtoehto Resoluutio-kohdasta.
    • Näytön päivitysnopeuden muuttaminen: Valitse korkeampi päivitysväli, niin näytön sisältö päivittyy nopeammin.

Chromebookin yhdistäminen näyttöön sovitinkaapelilla

Joskus tarvitset sovitinkaapelin Chromebookin yhdistämiseksi näyttöön. Saat lisätietoja tarvitsemistasi kaapeleista tutustumalla Chromebookin mukana tulleisiin ohjeisiin.

1. Etsi Chromebookisi näytön lähtö- ja sisääntuloliitännät. Jos et ole varma, mitä porttia käyttää, tutustu Chromebookisi mukana tulleisiin ohjeisiin.
  2. Selvitä näiden porttien perusteella oikea sovitin (esim. DisplayPort–HDMI).
  3. Liitä sovitin ensin näyttöön ja sitten Chromebookiin.

HDR-näytön käyttäminen

Joissain Chromebookeissa on suuren dynaamisen alueen (HDR) näytöt, tai ne tukevat HDR:ää yhteensopivien ulkoisten näyttöjen kautta. Jos Chromebook tai ulkoinen näyttö ei tue HDR:ää, videot näytetään tavallisella SDR-laadulla.

Telakointiaseman käyttäminen

Chromebookista riippuen voit yhdistää 1–3 ulkoista näyttöä. Etsi "Toimii Chromebookin kanssa" ‐sertifioidut telakointiasemat.

Ratkaisuja yhteysongelmiin

Jos yhdistät Chromebookin näyttöön tai telakointiasemaan USB-C-johdolla, sen nopeuden täytyy riittää yhteyden tukemiseen. Jos yrität yhdistää USB-C-johdolla, mutta näyttö ei vastaa tai näet "Johto ei ehkä tue näyttöjä" ‐ilmoituksen, kokeile näitä ohjeita.