Käyttäjän lisääminen Chromebookille

Voit antaa muiden kirjautua Chromebookillesi omilla Google-tileillään. Tilien lisääminen on hyödyllistä esimerkiksi, jos perheenjäsenesi käyttävät Chromebookiasi säännöllisesti. Toimi seuraavasti:

1. Jos olet kirjautunut Chromebookiisi, kirjaudu ulos.
  2. Valitse alareunasta Lisää henkilö.
  3. Valitse "Valitse asetukset" ‐näytöltä jokin kolmesta vaihtoehdosta:
    • Yksityiskäyttöön
    • Lapselle
    • Työpaikalle tai oppilaitokselle
  4. Valitse Seuraava.
  5. Seuraa näytöllä olevia ohjeita.

Vinkki: Jos ystävälläsi ei ole tiliä, hän voi luoda Google-tilin.

Käyttäjän näkemät tiedot

Kun käyttäjä kirjautuu Chromebookiisi, hänen sovelluksensa, taustakuvansa, kirjanmerkkinsä ja muut tietonsa näkyvät Chromessa synkronoituina. Hän voi käyttää kaikkia Googlen verkkopalveluja (kuten Gmailia ja Google Drivea) omalla tilillään sinun tilisi sijaan. Kaikki hänen tietonsa ja tiedostonsa tallennetaan erillään omistasi.

Tilien lisäämisongelmien korjaaminen

Virhe: Valitettavasti sinulla ei ole oikeutta kirjautua sisään
Chromebookin omistajan on annettava sinulle lupa lisätä muita tilejä Chromebookille. Lue lisää Chromebookin käyttäjien hallinnasta.
Kirjautuminen ei onnistu
Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, voit ehkä kirjautua sisään vain työtililläsi, mutta et muilla tileillä (esim. henkilökohtaisella Gmail-tililläsi). Saat lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.
Vinkki: Kun kirjaudut sisään, lisää koko sähköpostiosoitteesi, mukaan lukien verkkotunnus.
Jos kyse ei ole työpaikan tai koulun tilistä, katso nämä ohjeet:
Tilisi poistettiin Chromebookista
Chromebook on voinut poistaa tilin automaattisesti vapauttaakseen levytilaa. Voit lisätä tilin uudelleen, mutta tällöin sinun on myös vapautettava tilaa Chromebookilta.
Kirjautumisnäytöllä voi näkyä enintään 19 tiliä.