Mobiiliverkkoon yhdistäminen

Jos Chromebookissa on datapaketti, voit yhdistää sen sekä Wi-Fi- että mobiiliverkkoihin.

Huom. Matkapuhelimen mobiiliverkkoa ei suositella käytettäväksi Chromebookin kanssa.

Chromebookin mobiiliyhteyden tarkistaminen

1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Katso, onko Verkko-osiossa Mobiilitiedonsiirto-vaihtoehtoa. Jos näet tämän vaihtoehdon, Chromebook voi muodostaa yhteyden mobiiliverkkoon.

Vaihe 1: Mobiilidatan aktivointi

Verizon Wirelessin aktivoiminen

Vaihtoehto 1: Uuden tilin luominen

1. Kirjaudu Chromebookiin, jos et ole jo kirjautuneena.
  2. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  3. Valitse verkko .
  4. Valitse Aktivoi Verizon Wireless.
  5. Kirjaudu sisään Verizon-tilillesi.
    • Anna Verizon-kirjautumistietosi, jos haluat lisätä Chromebookin olemassa olevaan pakettiin.
    • Seuraa näytön ohjeita, jos haluat luoda uuden paketin.
  6. Valitse datan määrä ja hinta.
  7. Lue ehdot ja valitse Hyväksyn.
  8. Valitse Aktivoi palvelu.
  9. Verizon Wireless aktivoituu 3–5 minuutin kuluessa. (Älä käytä Chromebookia tänä aikana.)

Verizon-palvelun aktivoiduttua näet vahvistussivun.

Vaihtoehto 2: Olemassa olevaan Verizon-pakettiin lisääminen

Lisätietoja Chromebookin lisäämisestä olemassa olevaan Verizon-pakettiin

Tarvitsetko apua?

Ota meihin yhteyttä, niin saat lisäapua.

T-Mobilen® aktivoiminen
  1. Sammuta Chromebook.
  2. Aseta T-Mobilen® SIM-kortti korttipaikkaan niin, että se lukittuu paikalleen.
  3. Käynnistä Chromebook.
  4. Poista Wi-Fi käytöstä:
    1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
    2. Valitse verkko .
    3. Poista Wi-Fi käytöstä.
  5. Valitse käytettävissä olevien verkkojen luettelosta T-Mobile®.
  6. Avaa Chromessa uusi välilehti.
  7. Kokeile verkkosivustolle siirtymistä. Sinut ohjataan T-Mobilen® aktivointisivulle.
  8. Rekisteröidy täyttämällä verkkolomake.

T-Mobile®-palvelun aktivoiduttua näet vahvistussivun.

Tarvitsetko apua?

Soita T-Mobilelle® numeroon 800 937 8997.

Huom. Chromebook Pixel LTE 2013 ei voi muodostaa yhteyttä T-Mobilen® kautta.

SIM-kortin aktivointi

Yhdysvalloista ostetut Chromebookit

Operaattoriasetukset täytyy määrittää Chromebookilla ennen SIM-kortin käyttämistä. Lue lisää operaattoriasetusten määrittämisestä.

Muualta kuin Yhdysvalloista ostetut Chromebookit

1. Aktivoi SIM-kortti Chromebook-pakkauksesta löytyvillä ohjeilla.
  2. Sammuta Chromebook.
  3. Aseta SIM-kortti korttipaikkaan.
  4. Käynnistä Chromebook.

SIM-kortti saattaa pyytää PIN-koodia ensimmäisellä käyttökerralla. Ota yhteyttä operaattoriin, jos et tiedä PIN-koodiasi.

Huom. Jos annat väärän PIN-koodin useasti, SIM-kortti lukkiutuu eikä sitä voi käyttää.

Toisen operaattorin käyttäminen

Määritä tukiaseman nimi (APN) muodostaaksesi yhteyden jonkin toisen operaattorin mobiiliverkkoon.

1. Sammuta Chromebook.
  2. Aseta SIM-kortti paikoilleen.
  3. Käynnistä Chromebook ja kirjaudu sisään.
  4. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  5. Valitse Asetukset .
  6. Valitse Verkko-osiosta Mobiilitiedonsiirto.
  7. Valitse alareunasta Verkko.
  8. Valitse Tukiasema-kohdasta alanuoli .
  9. Valitse Muu.
  10. Syötä tukiaseman nimi, käyttäjänimi ja salasana. Jos et tiedä tukiaseman nimeä, ota yhteyttä operaattoriin.
  11. Valitse Tallenna.

Vaihe 2: Mobiilidatayhteyden luominen

Mobiilidatan aktivoimisen jälkeen voit muodostaa sillä yhteyden seuraavasti:

1. Kirjaudu Chromebookiin, jos et ole jo kirjautuneena.
  2. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  3. Valitse verkko .
  4. Kytke Mobiilitiedonsiirto päälle.

Chromebook yhdistää ensisijaisesti aina Wi-Fi-verkkoon mobiiliverkon sijaan, jos Wi-Fi-yhteys on saatavilla. Jos haluat käyttää pelkkää mobiilidataa, poista Wi-Fi käytöstä.

Roaming-mobiilidatan käyttö ulkomailla

Toisen verkon käyttäminen (roaming)

Jos et ole oman operaattorisi mobiiliverkon alueella, voit ehkä muodostaa yhteyden toiseen mobiiliverkkoon. Jotkin operaattorit voivat veloittaa roamingin käytöstä lisämaksuja.

1. Kirjaudu Chromebookiin, jos et ole jo kirjautuneena.
  2. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse Verkko-osiosta Mobiilitiedonsiirto.
  5. Ota käyttöön Salli mobiilitiedonsiirto roaming-tilassa.
Mobiilidatan käyttö ulkomailla

Yhdysvalloista ostetut Chromebookit

Sinun on määritettävä operaattoriasetukset seuraavasti:

1. Kirjaudu Chromebookiin, jos et ole jo kirjautuneena.
  2. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Ota Verkko-osiosta käyttöön Mobiilitiedonsiirto.
  5. Avaa terminaali-ikkuna painamalla Ctrl + Alt + T.
  6. Muuta operaattoriasetusta komennolla modem_set_carrier Generic UMTS ja paina sitten Enter.
  7. Kirjoita exit ja paina Enter.
  8. Sammuta Chromebook.
  9. Aseta SIM-kortti paikoilleen.
  10. Käynnistä Chromebook.
  11. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta.
  12. Valitse verkkoyhteys .
  13. Valitse SIM-korttisi operaattori.

Voit palauttaa alkuperäisen operaattorin antamalla terminaali-ikkunassa komennon modem_set_carrier [carrier name].

Euroopasta ostetut Chromebookit

Useimmat SIM-kortit toimivat Chromebookisi kanssa. Jotkin Chromebook-mallit voivat käyttää myös CDMA-verkkoja.

Joissain verkoissa sinun on määritettävä tukiaseman nimi (APN).

Mobiilidataan liittyvien ongelmien korjaaminen