Ändra volymen på Chromebook

Du kan ändra volymen för mikrofonen, högtalaren med mera via snabbinställningarna eller sidan Ljudinställningar.

Styra mikrofonvolymen i snabbinställningarna

Du kan styra hur högt eller lågt andra hör din röst under ett samtal eller möte.

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Ljudinställningar bredvid volymreglaget.
  3. Dra mikrofonreglaget under Ingång åt vänster eller höger.
Tips! Om du vill stänga av ljudet väljer du Mikrofon .

Ändra högtalarvolymen i snabbinställningarna

Du kan styra hur högt eller lågt andra ska låta genom att ändra utgångsvolymen för till exempel högtalaren eller hörlurarna.

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Dra volymreglaget åt vänster eller höger.
    • Tips! Stäng av ljudet genom att välja Volym .
  3. Om du vill öppna utgångsinställningarna väljer du Ljudinställningar .
  4. Under Utgång har enheten en grön bockmarkering till höger.

Be Google-assistenten att ändra volymen

Om du vill ändra utgångsvolymen säger du ”Hey Google” följt av ett kommando.  Läs mer om hur du använder Google-assistenten med rösten.

• Höja: Säg ”Höj volymen”. (Höjer volymen med 10 %).
  • Sänka: Säg ”Sänk volymen”. (Sänker volymen med 10 %).
  • Ställa in på en viss nivå eller procent: Säg en viss nivå eller procent, till exempel ”Ställ in volymen på 5” eller ”Ställ in volymen på 65 %”.
  • Ändra volymen med [X]: Säg en viss procent av volymen, till exempel ”Höj volymen med 10 %” eller ”Sänk volymen med 10 %”.
  • Högsta volym: Säg ”Högsta volym”.
  • Lägsta volym: Säg ”Lägsta volym”.
  • Stänga av ljudet: Säg ”Stäng av ljudet”.

Aktivera eller inaktivera brusreducering i snabbinställningarna

Obs! Det är bara vissa enheter som har stöd för brusreducering. Om du inte kan följa stegen nedan har enheten inte stöd för funktionen.
  1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Ljudinställningar bredvid volymreglaget.
  3. Aktivera eller inaktivera Brusreducering under Inmatning.

Göra justeringar på sidan Ljudinställningar

På sidan kan du

• styra volymen på indata- och utdataenheter
  • byta enhetskälla
  • hantera mer avancerade funktioner, till exempel brusreducering.
  1. Välj klockan nere till höger.
  2. Klicka på Inställningar .
  3. Klicka på Ljud under Enhet.
  4. Här kan du justera följande inställningar:
    • Utdata:
      • Volym: Justerar volymen
      • Ljud av: Stänger av ljudet
      • Enhet: Välj bland tillgängliga enheter
    • Indata:
      • Volym: Justerar volymen
      • Enhet: Välj bland tillgängliga enheter
      • Mikrofontest: Mikrofonen testas

Tips! Fler inställningar kan vara tillgängliga, beroende på den valda enheten.