Machtigingen die worden aangevraagd door apps en extensies

Wanneer u apps en extensies installeert of updatet, kan er een waarschuwing over toegang tot uw gegevens worden weergegeven. Deze waarschuwing betekent niet dat de app of extensie gevaarlijk is, maar alleen dat deze in theorie gevaarlijk kan zijn. Accepteer de waarschuwing om de machtigingen toe te staan of wijs de waarschuwing af om te voorkomen dat de app of extensie toegang tot uw gegevens kan krijgen.

Toegangsniveaus herkennen

Hieronder vindt u de machtigingen die door apps en extensies kunnen worden aangevraagd en hun potentiële risiconiveaus.

Meldingen met hoge prioriteit High alert

Wanneer de machtiging om toegang vraagt tot alle gegevens op uw computer en de websites die u bezoekt, betekent dit dat de app of extensie bijna overal toegang toe heeft. Dit kunnen uw webcam of persoonlijke bestanden zijn, binnen of buiten uw browser.

Meldingen met gemiddelde prioriteit Medium alert

Deze machtigingen kunnen vragen om toegang tot het volgende:

• Uw gegevens op alle websites die u bezoekt: verleent toegang tot het lezen, opvragen of wijzigen van gegevens op elke pagina die u bezoekt (bijvoorbeeld uw bankrekening of Facebook).
  • Uw gegevens op een lijst met websites: verleent toegang tot het lezen, opvragen of wijzigen van gegevens op pagina's die u bezoekt op een lijst met specifieke websites.
Meldingen met lage prioriteit Low alert

Deze machtigingen vragen om toegang tot het volgende:

• Uw lijst met geïnstalleerde apps, extensies en thema's: De app of extensie kan door u geïnstalleerde thema's, extensies en apps inschakelen, uitschakelen, verwijderen of starten.
  • Uw bladwijzers: De app of extensie kan uw bladwijzers lezen, wijzigen, toevoegen en organiseren.
  • Uw browsegeschiedenis: De app of extensie kan uw browsegeschiedenis lezen en wissen.
  • Uw tabbladen en browseactiviteit: De app of extensie kan de URL's en titels bekijken van websites die u bezoekt. De app of extensie kan ook tabbladen en vensters openen en sluiten, evenals naar nieuwe pagina's op geopende tabbladen en vensters navigeren.
  • Uw fysieke locatie: De app of extensie kan de huidige locatie van uw computer of apparaat gebruiken.
  • Gegevens die u kopieert en plakt: De app of extensie heeft toegang tot gegevens die u heeft gekopieerd en geplakt.
  • Optionele machtigingen vragen u machtigingen toe te staan of te weigeren nadat de app of extensie is geïnstalleerd. Als u optionele machtigingen toestaat, kunt u deze later niet meer wijzigen.