Bruk progressive nettprogrammer

Et progressivt nettprogram (PWA – progressive web app) er en app som er utviklet for nettet og gir en opplevelse som ligner på en mobilapp. PWA-er er raske og har mange av funksjonene som er tilgjengelige på mobilenheter. De kan for eksempel fungere uten nett og sende varsler.

Du kan bruke PWA-er for å få en rask nettopplevelse på datamaskinen eller mobilenheten din. Du kan installere et PWA for å få raskere tilgang og ytterligere funksjonalitet, for eksempel mer lagringsplass til innhold som du kan bla gjennom uten nett.

Tips: Selv om PWA-er er laget for å fungere uten nett, kan det hende at noen av dem ikke fungerer ordentlig uten noen tilkobling.

Installer PWA-er (progressive web app – progressivt nettprogram)

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til nettstedet du vil installere.
  3. Øverst til høyre i adressefeltet klikker du på Installer .
  4. Følg veiledningen på skjermen for å installere det progressive nettprogrammet.

Tips: Noen apper har snarveier til funksjoner. For å finne en liste over appsnarveier, høyreklikk på PWA-et (det progressive nettprogrammet) på oppgavelinjen.

Avinstaller et PWA

Avinstaller fra en Windows-, Mac- eller Linux-datamaskin
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til nettstedet du vil avinstallere.
  3. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Avinstaller [programnavn].
  4. Klikk på Fjern.
    • For å slette appdata fra Chrome, velg «Slett også data fra Chrome».

Tips: Du kan også administrere PWA-er via chrome://apps.

Avinstaller fra en Chromebook
  1. Høyreklikk på ikonet til det progressive nettprogrammet i appoversikten, og velg Avinstaller.
  2. For å slette data, velg Slett også nettlesingsdata.
    • Hvis du sletter nettlesingsdata, fjernes også alle nettstedrelaterte data i Chrome. Neste gang du besøker nettstedet, må du logge på igjen.
  3. Velg Avinstaller.

Godta eller avvis oppdateringer av appnavn

Google Chrome varsler deg om appoppdateringer når appen vil oppdatere navnet under ikonet på skjermen.

Du kan velge om du vil godta oppdateringen eller avinstallere appen.

Viktig: Store endringer, for eksempel at navnet endres slik at appen ligner på en annen app, kan være skadelige endringer fra utviklerens side. Hvis du tror dette kan være tilfellet, bør du avinstallere appen.

• Slik godtar du endringen: Klikk på OK.
  • Slik avinstallerer du appen: Klikk på Avinstaller appen.

Administrer appene dine i Chrome

Opprett snarveier til apper

Hvis du bruker Windows, Mac eller Linux, kan du opprette snarveier for å åpne apper raskere. Du kan legge disse snarveiene på skrivebordet eller i menyer.

1. Åpne chrome://apps i en ny fane.
  2. Høyreklikk på appen du vil opprette en snarvei for.
  3. Velg Opprett snarvei.
  4. Velg hvor på datamaskinen du vil se snarveiene.
  5. Klikk på Opprett.
Start apper når du logger på

Du kan konfigurere appene dine til å starte automatisk når du logger på Windows, Mac eller Linux.

1. Gå til chrome://apps.
  2. For å åpne menyen, høyreklikk på en app, for eksempel Google Maps.
  3. Velg Start appen når du logger på.

Tips: For å slå av denne funksjonen, høyreklikk på appen og fjern merkingen for Start appen når du logger på.

Administrer innstillinger for PWA-er (progressive nettprogrammer)

1. Klikk på programmet i dokken eller på skrivebordet.
  2. Klikk på Mer Organiser øverst til høyre i programvinduet.
  3. Velg Appinformasjon og så Innstillinger.
  4. Velg innstillingen du vil oppdatere.