Tilpass Ny fane-siden i Chrome

Avhengig av standardsøkemotoren du bruker kan du ha muligheten til å kontrollere hva som vises under søkefeltet på Ny fane-siden.

På datamaskin kan du tilpasse:

• temaet med bilder og farger
  • innholdet som vises

For å tilpasse Ny fane-siden må du være logget på Google-kontoen din og bruke Google som standard søkemotor.

Tilpass Ny fane-siden

Når du åpner nye faner, finner du nettsteder du ofte besøker, eller snarveier til nettsteder du har valgt, under søkefeltet.

Slik bytter du mellom snarveier og nettstedene du besøker mest:
  1. Åpne Chrome.
  2. Nederst til høyre på Ny fane-siden klikker du på Tilpass Chrome .
  3. Velg Mine snarveier eller Mest besøkte nettsteder under «Snarveier».
  4. For å skjule snarveier, slå av Vis snarveier.
Slik fjerner eller endrer du nettsteder:
  1. Hold markøren over ikonet.
  2. Klikk på Mer Mer oppe til høyre for ikonet.
  3. Velg Endre snarvei eller Fjern.

Tips: Foreslåtte artikler vises ikke på startsiden på datamaskinen din.

Bytt nettlesertema

Legg til egendefinerte bakgrunnsbilder

Du kan velge mellom temakategorier og spesialsamlinger, eller du kan laste opp et bilde du vil bruke som bakgrunn i Chrome.

1. Nederst til høyre på Ny fane-siden klikker du på Tilpass Chrome .
    • Øverst til høyre kan du også velge Sidepanel og så Tilpass Chrome.
  2. Velg Endre tema under «Utseende».
  3. Du kan
    • velge et tema fra galleriet
    • velge Last opp et bilde

Chrome foreslår automatisk en nettleserfarge basert på bildet du laster opp, eller temaet du velger. Hvis du ikke liker den foreslåtte fargen, velger du en annen farge under «Utseende».

For å tilbakestille temaet, velg Tilbakestill til standard Chrome nederst i panelet.

Tips: For å endre bakgrunnen daglig, klikk på en samling og slå på Oppdater daglig.

Bytt farge på nettleseren

1. Nederst til høyre på Ny fane-siden klikker du på Tilpass Chrome .
    • Øverst til høyre kan du også velge Sidepanel og så Tilpass Chrome
  2. Under «Utseende» velger du blant de tilgjengelige alternativene.
    • Når du velger et tema, foreslår Chrome farger som passer sammen.

Administrer mørk modus i Chrome

1. Nederst til høyre på Ny fane-siden velger du Tilpass Chrome .
    • Øverst til høyre kan du også velge Sidepanel  og så Tilpass Chrome
  2. Under «Utseende» velger du et av følgende:
    • Lyst : Chrome har lyst tema.
    • Mørkt : Chrome har mørkt tema.
    • Enhet : Chrome følger temaet på enheten din.

Finn ut mer om mørk modus eller mørkt tema

Bruk Chrome-kort på Ny fane-siden

Chrome velger ut innhold som kan interessere deg, basert på aktiviteten din. Du må være logget på Google-kontoen din for at kortene skal vises på Ny fane-siden. Når du klikker på en vare på et kort, åpnes innholdet i den samme fanen.

Med Chrome-kort kan du

• se kortene dine
  • lukke innholdet i kort eller slå kort av og på
  • klikke gjennom kortene dine for å finne nettsteder og innhold med personlig preg

Slå kortene av eller på

1. Nederst på Ny fane-siden klikker du på Tilpass .
  2. Klikk på Kort og så Tilpass kort.
  3. Velg kortene du vil vise eller skjule.
Gjenoppta nettlesing på Ny fane-siden

En av måtene Chrome-nettleserloggen og -søkene dine er organisert på, er etter gruppe.

Du kan enkelt fortsette nettlesingen ved å klikke på et kort:

• På Ny fane-siden klikker du på nettsteder fra loggen.
  • På Ny fane-siden kan du klikke på relaterte søk.

Åpne alle resultatene

Åpne en ny gruppe med faner, som inkluderer det første søket ditt og relevante nettsider.

1. Åpne en ny fane eller et nytt vindu i Chrome.
  2. Finn «Gjenoppta nettlesing»-kortet midt på skjermen.
  3. På kortet øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Åpne alle i en ny fanegruppe.

Skjul bestemte kort

Fjern et bestemt søk fra Ny fane-siden til du bestemmer deg for å søke etter det igjen.

1. Åpne en ny fane eller et nytt vindu i Chrome.
  2. Finn «Gjenoppta nettlesing»-kortet midt på skjermen.
  3. På kortet øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Skjul [søk].

Finn ut mer om å gjenoppta nettlesing.

Kom i gang med handlekurvene dine i Chrome
Når du legger varer i handlekurven hos en forhandler, men ikke fullfører betalingen, kan du få en link til handlekurven på Ny fane-siden.

Viktig: Handlekurver vises i Chrome i 14 dager eller frem til du betaler.

Få rabatt på varer i handlekurvene dine

Noen ganger tilbyr forhandlere rabatter på handlekurven din. Slik tillater du disse rabattene:

1. Klikk på Få rabatter når Google ber deg om tillatelse.
  2. Se etter et rabattmerke øverst i handlekurven.
  3. For å gå til forhandlerens nettsted, klikk på merket.
  4. Rabatten blir automatisk aktivert for kjøpet ditt.
    • Hvis rabatten ikke blir aktivert automatisk, kan du kopiere og lime inn rabattkoden manuelt.

Skjul spesifikke forhandlere

1. Åpne en ny fane eller et nytt vindu i Chrome.
  2. Midt på skjermen, under bokmerkene dine, finner du forhandleren du vil skjule.
  3. Klikk på Mer i øvre høyre hjørne av handlekurven du vil skjule.
  4. Velg et alternativ:
    • For å skjule butikken til du endrer innholdet i handlekurven, velg Skjul [forhandlernavn].
    • For å skjule butikken permanent, velg Ikke vis [forhandlernavn].

Skjul handlekurvene dine

1. Åpne en ny fane eller et nytt vindu i Chrome.
  2. Midt på skjermen, øverst til høyre i «Handlekurvene dine», klikker du på Mer .
  3. Velg et alternativ:
    • Velg Skjul disse handlekurvene for å lukke handlekurvene dine frem til du gjør en endring.
    • For å slå av handlekurvene dine, velg Ikke vis handlekurver.
Bruk Disk-prioritetskortet i Chrome

På noen administrerte enheter oppretter Chrome snarveier til Disk-filer som du kanskje trenger, og legger dem automatisk til på Ny fane-siden. Det kan være flere grunner til at «Disk-prioritet»-kortet vises på Ny fane-siden. For eksempel kan filer prioriteres og vises hvis

• noen legger inn nye kommentarer på filer
  • det legges ved filer i det neste møtet ditt

«Disk-prioritet»-kortet viser tre filer om gangen og ligger under nettsnarveiene dine.

«Disk-prioritet»-kortet vises ikke på datamaskinen din.

Skjul Disk-prioritetskortet på Ny fane-siden

1. Åpne Chrome.
  2. Åpne en ny fane hvis det ikke automatisk åpnes en.
  3. Øverst til høyre på «Disk-prioritet»-kortet klikker du på Mer Mer.
  4. Velg et alternativ:
    • For å lukke innholdet på Disk-kortet, velg Skjul inntil videre.
    • For å slå av Disk-kortet, velg Vis aldri Google Disk-filer.