Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Katalogvariabler som stöds

Gäller för hanterade Chrome-webbläsare och Chrome OS-enheter.

Som administratör kan du använda variabler för att konfigurera filsökvägar, till exempel den katalog som Chrome använder för att lagra användardata. På så sätt behöver du inte ange någon hårdkodad sökväg.

Om du till exempel vill lagra profildata under användarens lokala appdata i Windows ställer du in policyn UserDataDir${local_app_data}\Chrome\Profile. För de flesta Microsoft Windows 7- och Vista-installationer är detta C:\Users\Aktuellt\AppData\Chrome\Profile.

Användarprofiler i webbläsaren Chrome är inte bakåtkompatibla. Om du försöker använda felaktiga profiler och versioner av webbläsaren Chrome kan det leda till krascher eller dataförluster. Mer information finns i Vanliga problem med webbläsaren Chrome.

Tips om hur du anger sökvägar i policyer

• Policyer som innehåller sökvägar där Chrome lagrar data är plattformsberoende. Vissa policyer är bara tillgängliga på vissa plattformar medan andra kan användas på alla plattformar.
  • Sökvägar ska vara absoluta. Detta bidrar till att undvika fel till följd av att appar startar på olika platser vid olika tillfällen.
  • Varje variabel kan endast förekomma en gång i en sökväg.
  • Där det är möjligt skapar de flesta policyer en sökväg om det inte redan finns en.
  • Om du använder nätverksplatser för vissa policyer kan det ge oväntade resultat. Till exempel är användarprofilen inte bakåtkompatibel. Så om du kör en annan version eller kanal av webbläsaren Chrome med samma profil kan din profil skadas.

Lista över sökvägsvariabler som stöds

Sökvägsvariabeln Beskrivning Exempel
Alla plattformar

${machine_name}

Datorns namn. Domännamnet kan inkluderas.

john.ab1.solarmora.org

johnnyabc

${user_name}

Användaren som kör Chrome (respekterar suids).

johndoe

Endast Apple macOS

${documents}

Den aktuella användarens Dokument-mapp. /Users/johndoe/Documents

${users}

Mappen där användarens profiler lagras. /Users

Endast Microsoft Windows

${client_name}

Namnet på klientdatorn som är ansluten till RDP (Remote Desktop Protocol) eller en Citrix-session.

Tänk på att den här variabeln är tom om den används från en lokal session. Om det används i sökvägar kan det därför vara bra att lägga till ett prefix före texten så att den delen garanterat inte är tom.

C:\chrome_profiles\session_${client_name} produces:

• För lokala sessioner –
    C:\chrome_profiles\session_
  • För fjärrsessioner: –
    C:\chrome_profiles\session_somepcname

${documents}

Den aktuella användarens Dokument-mapp.

C:\Users\Administrator\Documents

${global_app_data}

Den systemomfattande appdatamappen (AppData).

C:\AppData

${local_app_data}

Den aktuella användarens AppData-mapp.

C:\Users\Administrator\AppData\Local

${profile}

Den aktuella användarens hemmapp.

C:\Users\Administrator

${program_files}

Mappen Programfiler för den aktuella processen. Beror på om det är en 32-bitarsprocess eller 64-bitarsprocess.

C:\Program Files (x86)

${roaming_app_data}

Den aktuella användarens AppData-mapp för roaming.

C:\Users\Administrator\AppData\Roaming

${session_name}

Namnet på den aktiva sessionen. Användbart för att skilja på flera fjärrsessioner som samtidigt är kopplade till en användarprofil.

Lokala skrivbordssessioner – WinSta0

${windows}

Windows-mappen.

C:\WINNT

C:\Windows

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.