Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Hantera Chrome-varianter

Gäller för hanterade Chrome-webbläsare och Chrome OS-enheter.

Som Chrome-administratör kan du använda ChromeVariations-policyn för hantering av Chrome-varianter på Microsoft® Windows®, Apple® Mac® och Linux och DeviceChromeVariations-policyn för att hantera dem i Chrome OS.

Viktigt! Vi rekommenderar inte att du inaktiverar ramverket för Chrome-varianter. Genom att göra detta kan du förhindra att Google snabbt tillhandahåller kritiska säkerhetskorrigeringar och risken för säkerhets- och kompatibilitetsproblem i organisationen ökar

Fördelar

Med varianter kan Chrome

• ge en liten grupp användare en förhandsvisning av nya funktioner och samla in feedback
  • långsamt implementera ändringar för gradvis större grupper av användare och minimera risken för inkompatibilitet
  • tillhandahålla säkerhet och andra viktiga uppdateringar snabbare
  • återställa funktioner om ett problem upptäcks, utan att vänta på en ny version av Chrome. Användaren behöver bara starta om datorn för att få den nya konfigurationen.

Steg 1: Granska policyer

Policy Beskrivning

Varianter av Chrome

Anger vilka varianter som är aktiverade i Chrome för Windows, Mac och Linux.

Ej inställt: Standardinställningen är Aktivera Chrome-varianter enligt beskrivningen nedan.

DeviceChromeVariations

Anger vilka varianter som är aktiverade i Chrome för Chrome OS.

Ej inställt: Standardvärdet är Aktiverat enligt beskrivningen nedan.

Vad policyerna hanterar

Om du ställer in dessa policyer aktiveras eller inaktiveras Chrome-varianter för implementering av ändringar i organisationsenheterna. Du kan också välja att aktivera dem för kritiska korrigeringar.

Steg 2: Ställ in policyn

Klicka nedan för steg för steg-anvisningar, baserat på hur du vill hantera dessa policyer.

Administratörskonsol för Chrome på Windows, Mac och Linux
Kan gälla för inloggade användare på alla enheter eller registrerade webbläsare på Windows, Mac eller Linux. Mer information finns i Förstå när inställningarna gäller.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Gå till Chrome-varianter.
  5. Klicka på Varianter.
  6. Om du vill aktivera eller inaktivera varianter väljer du ett alternativ:
    • Aktivera Chrome-varianter – tillåter alla varianter.
    • Aktivera varianter enbart för kritiska lösningar – tillåter endast varianter som betraktas som avgörande för säkerhet eller stabilitet, inklusive viktiga återställningar och säkerhetskorrigeringar. Inaktiverar alla experiment och gradvisa lanseringar. Användbart för organisationer som styr Chrome-versioner manuellt.
    • Inaktivera varianter – inga ändringar implementeras med hjälp av variantramverket.
  7. Klicka på Spara.
Administratörskonsol för Chrome OS
Gäller ChromeOS-enheter som hanteras från administratörskonsolen.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningarföljt avEnhetsinställningar.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Inställningar för enhetsuppdatering.
  5. Klicka på Varianter.
  6. Välj ett alternativ:
    • Aktivera Chrome-varianter – tillåter alla varianter.
    • Aktivera varianter enbart för kritiska lösningar – tillåter endast varianter som betraktas som avgörande för säkerhet eller stabilitet, inklusive viktiga återställningar och säkerhetskorrigeringar. Inaktiverar alla experiment och gradvisa lanseringar. Användbart för organisationer som styr Chrome-versioner manuellt.
    • Inaktivera varianter – inga ändringar implementeras med hjälp av variantramverket.
  7. Klicka på Spara.
Windows
Gäller för Windows-användare som loggar in på ett hanterat konto i webbläsaren Chrome.

Använda gruppolicy

I Group Policy Management (mappen Dator eller Användarkonfiguration):
  1. Öppna Policyer följt av Administrativa mallar följt av Google följt av Google Chrome.
  2. Aktivera varianter av Chrome
  3. Ange ett alternativ:
    • Aktivera varianter av Chrome
    • Aktivera varianter enbart för kritiska felkorrigeringar
    • Inaktivera varianter
  4. Implementera policyn för användarna.
Mac
Gäller för AppleMac-användare som är inloggade på ett hanterat konto i Chrome-webbläsaren.

Lägg till eller uppdatera följande nyckel i konfigurationsprofilen för Chrome och implementera sedan ändringen för användarna.

Ställ in ChromeVariations-nyckeln till <integer>värde</integer>, där <värde> är 0, 1 eller 2.

Exempelkod:

<key>ChromeVariations</key>
  <dict>
  <integer>1</integer>
</dict>

Linux
Gäller för Linux-användare som är inloggade på ett hanterat konto i Chrome-webbläsaren.

Lägg till eller uppdatera en JSON-fil i önskad JSON-filredigerare och implementera sedan ändringen för användarna.

1. Öppna mappen /etc/opt/chrome/policies/managed.
  2. Ställ in ChromeVariations0, 1 eller 2.

Exempelkod:

{
"ChromeVariations": 1
}

Steg 3: Verifiera att policyer tillämpas

När du har tillämpat Chrome-policyer måste användarna starta om Chrome-webbläsaren för att inställningarna ska träda i kraft. Du kan kontrollera användarnas enheter för att se till att policyerna har tillämpats korrekt.

1. På en hanterad Chrome-enhet öppnar du chrome://policy.
  2. Klicka på Läs in policy på nytt.
  3. För ChromeVariations och DeviceChromeVariations kontrollerar du att Status är inställd på OK.
  4. För ChromeVariations och DeviceChromeVariations klickar du på Visa värde och ser till att värdefälten är desamma som de du anger i policyerna.