Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Metodtips för tilläggsutvecklare

Den här artikeln är avsedd för utvecklare som skapar Chrome-tillägg för användare på ett företag eller en skola.

Om du skapar tillägg och publicerar dem via Chrome Web Store följer du dessa riktlinjer för utveckling av Chrome-tillägg. Rekommendationerna gäller för tillägg du publicerar för alla användare på webben (offentligt) och användare i din egen organisation (privat).

Använda gruppublicering

Använd gruppublicering i Chrome Web Store för att hantera uppsättningen tilläggsägare.

• Håll gruppen privat för enbart de personer som ska publicera tillägget.
  • Om du inte kan använda gruppublicering använder du organisationens e-postkonton för att publicera tillägg. Undvik svårigheter om en e-postadressägare lämnar företaget genom att inte använda personliga e-postadresser för att publicera företagstillägg.
  • Filtrera inte e-postmeddelanden som skickats till gruppen. Låt en person i företaget läsa det. På det här sättet missar du inte uppdateringar eller varningar om borttagningar om tillägget har flaggats för en överträdelse.

Mer information finns i Konfigurera gruppublicering.

Skydda konton som ändrar tillägg

Förhindra riktade attacker. Låt inte angripare kapa tillägget och överföra skadlig programvara till användarna:

• Konfigurera stark tvåfaktorsautentisering med en säkerhetsnyckel på konton. Läs mer
  • Använd det avancerade skyddsprogrammet. Läs mer

Följ reglerna och håll dig uppdaterad

Håll sökvägarna för tilläggskod uppdaterade och följ de aktuella säkerhets- och sekretesskraven. Övervaka nya versioner av Chrome.

• Läs utvecklarhandboken regelbundet. Läs mer
  • Läs viktig information för Chrome Enterprise. Läs mer

Skapa en regel som ger högre prioritet åt e-postmeddelanden med ämnen med ”Meddelande:” från @chromium.org-adresser. Övervaka allmänna plattformsuppdateringar för tillägg. Du kan också identifiera förändringar och regressioner innan de når användarna genom att utveckla och testa tillägg i både Chrome Stable- och Canary-kanalerna.

• Prenumerera på Google-gruppen Chromium-tillägg. Läs mer
  • Utveckla i Chrome Canary-kanalen. Läs mer