Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Hantera webbläsaren Chrome på Android-enheter

Som administratör kan du implementera och hantera webbläsaren Chrome till användare på Android-enheter. Använd hanterade konfigurationer om du vill ställa in Chrome för en grupp eller organisationsenhet utan användarinteraktion. Du kan skapa flera hanterade konfigurationer för Chrome och använda olika konfigurationer för olika grupper eller organisationsenheter.

Innan du börjar

Steg 1: Godkänn webbläsaren Chrome

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Klicka på Lägg till appföljt avSök efter appar.
  4. Klicka på Ange appnamn och ange Google Chrome.
  5. Peka på appen och klicka på Välj.
  6. Välj hur användaren får åtkomst till appen.
    • Om du vill låta användarna installera appen själva väljer du Tillgänglig. Det här alternativet gör att användare som inte behöver appen inte behöver ladda ned den.
    • Om du vill installera appen på alla hanterade enheter väljer du Tvångsinstallera. Med det här alternativet installeras appen automatiskt på alla hanterade enheter utan möjlighet att välja bort detta.
    • Om du vill tillämpa en hanterad konfiguration innan du tvångsinstallerar appen väljer du Tillgänglig, slutför dessa steg, tillämpar den hanterade konfigurationen och redigerar sedan appinställningarna för att tvångsinstallera appen.
  7. Konfigurera appalternativ:
    1. För enheter med grundläggande eller avancerad mobilhantering:

• installera appen automatiskt på användarnas enheter.

2. För enheter med avancerad mobilhantering:

• hindra användarna från att avinstallera appen

• tillåta att användare lägger till en appwidget (i förekommande fall) för en genväg på startskärmen.

• Ställ in appen som VPN alltid på-appen. När den är aktiverad måste apptrafik från en jobbprofil eller hanterad enhet passera genom den här appen. Kräver Android 7.0 eller senare. Den här inställningen skapar en säkrare nätverksanslutning för jobbprofiltrafik.

8. Klicka på Slutför. Appens informationssida öppnas automatiskt. När du återvänder till listan Webb- och mobilappar listas appen nästan direkt efter att du har lagt till den.

Användarna kan installera Android-appar  från hanterad Google Play eller fliken Jobbappar i Play Butik nästa gång enheten synkroniseras med Googles slutpunktshantering. Om en användare installerar en app utanför hanterade Google Play Butik eller fliken Jobbappar hanteras inte appen.

Steg 2: Skapa en hanterad konfiguration

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Klicka på Google Chrome som du vill hantera.

Tips! Om du bara vill se appar som är tillåtna för en viss organisationsenhet eller grupp klickar du på Lägg till ett filter och väljer organisationsenhet eller grupp.

4. Klicka på Hanterade konfigurationerföljt avLägg till hanterad konfiguration.
    Alternativet är inte tillgängligt om appen inte har stöd för hanterade konfigurationer.
  5. Ange ett konfigurationsnamn och ställ in önskad konfiguration.
    Obs! Appens utvecklare definierar de konfigurationsalternativ som är tillgängliga för dig. Kontakta utvecklaren om du har frågor om dessa inställningar.
  6. Klicka på Spara.
  7. Tilldela den hanterade konfigurationen till en organisationsenhet eller grupp, enligt beskrivningen i nästa avsnitt.

Steg 3: Tilldela hanterade konfigurationer

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.

3. Klicka på Google Chrome.
  4. Klicka på Inställningar.
  5. Till vänster klickar du på den organisationsenhet eller grupp som du vill tilldela en hanterad konfiguration till.
  6. Under Hanterad konfiguration klickar du på menyn och väljer den hanterade konfiguration du vill tillämpa.
  7. Klicka på Spara.

Om du vill ta bort en hanterad konfiguration från en organisationsenhet eller grupp följer du samma steg och väljer Standard.

Relaterade ämnen