Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Hantera webbläsaren Chrome i Workspace ONE (Windows och Mac)

Du kan använda VMware Workspace ONE Unified Endpoint Management (UEM) på Microsoft Windows och Apple Mac för att distribuera Chrome till dina användare och konfigurera vissa policyer.

Viktigt! Google har inte stöd för problem med VMware. Kontakta VMware om du behöver hjälp.

Använda Workspace ONE i Windows

1. Ladda ned Chrome-paketet för Windows 64-bitars eller 32-bitars
  2. Öppna Workspace ONE UEM.
  3. Klicka på Appar och böcker följt av Integrerad följt av Lägg till app till vänster.
  4. Ladda upp GoogleChromeStandaloneEnterprise.msi och klicka på Spara
  5. Klicka på Fortsätt.
  6. Kontrollera att flaggan Processorarkitektur som stöds matchar arkitekturen för det MSI som du laddat ned.
  7. (Valfritt) Om du vill installera webbläsaren Chrome på användar- eller enhetsnivå klickar du på Implementeringsalternativ och anger nödvändiga rättigheter, antal försök, installationskommandon och stängningskoder. Du kan också inkludera ett skript som ska köras med installationen för att göra ändringar via registret. Skriptet stöder Jscript, VBscript och Powershell. Du kan använda Powershell för att göra registernyckelinställningar för de principer du vill ha.
  8. Klicka på Spara och tilldela.

Efter installationen kan du göra registerinställningar med hjälp av Workspace ONE. Du kan konfigurera principer med hjälp av redigeraren för hantering av grupppolicy eller Chrome Browser Cloud Management.

Använda Workspace ONE på Mac

Du kan använda Munki för att inkludera Bash-, Shell- och Python-skript som ska köras före eller efter installationen. Du kan även ställa in policyer. Mer information finns i GitHub.

1. Ladda ned webbläsaren Chrome för Mac.
  2. Öppna Workspace ONE UEM.
  3. Klicka på Appar och böcker följt av Integrerad följt av Lägg till app till vänster.
  4. Ladda upp GoogleChrome.pkg och klicka på Spara.
  5. Som implementeringstyp väljer du Snabb leverans.
    Obs! Google har inte stöd för fullständig programvaruhantering eftersom appens paket-id har ändrats. Om du väljer Fullständig programvaruhantering följer du anvisningarna på skärmen för att skapa en manifestfil och ladda upp den till Workspace ONE UEM-konsolen.
  6. Följ anvisningarna på skärmen för att spara appen på Workspace ONE UEM-konsolen och tilldela den till användare och grupper.

Efter installationen kan du konfigurera policyer med plist eller Chrome Browser Cloud Management.

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.