Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Innan du ringer Chrome Enterprise-supporten

Den här artikeln är avsedd för användare av Chrome Enterprise-supporten. Om du representerar en organisation som inte har support för ChromeOS-enheter eller webbläsaren Chrome men vill köpa det, kan du läsa den här artikeln om att skaffa support.

Innan du kontaktar Google för att få hjälp med webbläsaren Chrome eller ChromeOS-enheter kan du hjälpa oss genom att samla in information om problemet.

Tips! Om organisationen har en intern support kan du be dem hjälpa dig att samla in information från användarna.

Steg 1: Ange den här informationen för alla problem

Viktigt! När du skickar in felsökningsdata till supporten måste du ta bort alla känsliga uppgifter, till exempel kontouppgifter, myndighetsutfärdade id-nummer, kortuppgifter och så vidare.

Information om problemet

• Detaljerad beskrivning av problemet, inklusive åtgärder för att återskapa det, datum, tid och tidszon.
  • Åtgärder som vidtagits för felsökning.
  • Om problemet är konsekvent eller tillfälligt och kan återskapas på en annan enhet, i ett annat operativsystem, i en annan webbläsare eller i ett annat nätverk.
  • Läsbara skärmdumpar som visar den fullständiga webbadressen och det exakta felmeddelandet eller feltillståndet.
  • Google-produkt och version (om tillämpligt)
  • Drabbade användarnamn.

Information om maskinvara och programvara

• Operativsystemets typ och version.
  • Namn på alla program för internetsäkerhet, brandvägg, antivirusprogram eller blockering av popup-fönster som har installerats på de berörda enheterna.
  • Webbläsartyp, version och installerade tillägg.
  • En PDF-fil med informationen som visas när du anger chrome://version eller about://chrome.
  • Om du har problem med webbläsaren Chrome kontrollerar du att du har den senaste versionen av Chrome och uppdaterar den om det behövs. På en webbläsarflik anger du chrome://extensions och bifogar en skärmdump av informationen som visas.
  • För problem med Chromebook behöver vi modell- och serienummer för den berörda enheten, maskinvaru-id och allmänna felsökningsloggar, inklusive en tidsstämpel, efter att problemet har återskapats. Mer information finns i Felsökningsloggar för ChromeOS-enhet.

Steg 2: Samla in ytterligare information

Chrome Sync

• Öppna en webbläsarflik och ange chrome://sync. Spara informationen på fliken Om i en PDF-fil.

Skrivs ut

• Ange information om nätverkskonfiguration, skrivarmodeller och skrivartyp.

Webbläsaren Chrome och användargränssnittet

• Om problemet fick webbläsaren Chrome att krascha besöker du chrome://crashes och anger krasch-id:n.
  • Låser hela datorn sig? Bifoga skärmdumpar eller screencasts om det är möjligt.
  • Öppna HAR Analyzer och tillhandahåll en HAR-inspelning av problemet.
    Viktigt! HAR-filerna inkluderar innehållet på sidorna som du laddar ned under inspelningen. All information som du skickar in under inspelningen ingår, till exempel personliga uppgifter, lösenord och kreditkortsnummer. Vi rekommenderar att du tar bort all känslig information innan du gör och skickar in en HAR-inspelning.
  • Om du använder Microsoft Windows samlar du in händelseloggarna efter en krasch. Mer information finns i Microsoft-dokumentationen.

Administrativa policyer

• Öppna en webbläsarflik, besök chrome://policy och exportera policyerna till en PDF- eller JSON-fil.

ChromeOS-uppdateringar

• Den allmänna nätverkskonfigurationen, inklusive SSL-inspektionen som används och den proxy som har problem.

Installera webbläsaren Chrome på Windows

• Om du använder .MSI-installationsprogrammet för Chrome ska du bifoga den utförliga Windows Installer-loggen: msiexec /i googechromestidoroneenterprise64.msi /l*vx chrome_msi.log       .
  • För alla andra installationsprogram bifogar du chrome_installer.log i C:\Windows\Temp.

Legacy Browser Support (LBS)

• Uppstår problemet för alla användare och enheter?
  • Öppna en webbläsarflik, besök chrome://policy och exportera policyerna till en PDF- eller JSON-fil.
  • Öppna chrome://extensions och ange LBS-tilläggets version och versionen för det integrerade värdtillägget.
  • Ange de webbadresser där problemet förekommer.
  • Om du använder Windows XP skickar du loggar från C:\Documents and Settings\{användarnamn}\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\BrowserSwitcher.
  • Om du använder Windows Vista, 7 eller 8 skickar du loggar från C:\Users\{användarnamn}\AppData\Local\Google\Chrome\BrowserSwitcher\plugin_log.log.
  • Om du använder Microsoft Internet Explorer anger du versionen.

Appar och tillägg

• Öppna chrome://extensions och bifoga en skärmdump av app- eller tilläggsinformationen och ett id om det finns.

Nätverksanslutning

• Ange åtkomstpunktens modell, information om nätverkskonfiguration och typ av nätverksanslutning, till exempel WPA, MSCHAP eller Radius.
  • Finns problemet på olika nätverk eller är det specifikt för det här nätverket?
  • Berörs alla enheter?
  • (Valfritt) Läs mer i Så här tar du en NetLog-skärmbild om du vill tillhandahålla HTTP-felsökningsloggar från kontrollsidan.

Registrering av ChromeOS-enhet

• Följ stegen för att registrera ChromeOS-enheter. Kvarstår problemet?
  • Är det ett problem med automatisk registrering eller är det bara ett allmänt registreringsproblem?
  • Ange användarnamnet och lösenordet som du använder för att inloggning och registrering.
  • Ange den domän du använder för att hantera ChromeOS-enheter.

Returer och reparationer

Chrome Enterprise-supporten hanterar endast frakt för Jamboards och Pixelbooks

• Ange leveransuppgifter som adress, e-postadress och telefonnummer.

ChromeOS Flex

Steg 3: Skicka feedback och kontakta support

1. Skicka feedback direkt efter att du har återskapat problemet. Läs mer i Rapportera ett problem eller skicka feedback om Chrome.
  2. Få support via telefon, chatt eller e-post. Mer information finns i Få support.
  3. Få support via administratörskonsolen. Läs mer i Hitta pinkoden för Google Workspace-telefonsupport.

Din integritet

Hur används den här informationen?

Uppgifter och information som du lämnar används för att felsöka problemet du anmäler.

Har inte Google några av de här uppgifterna redan?

Av sekretesskäl har våra supportagenter inte tillgång till användarvyer som visar användargenererat innehåll. Våra supportagenter har inte åtkomst till alla relevanta aspekter av användarens vy och kontexten för ett anmält problem. Den information du tillhandahåller hjälper oss att lösa problemet snabbt och korrekt.

De skärmdumpar du tillhandahåller hjälper våra supportagenter att bekräfta felet eller beteendet så som användarna upplever det. De exakta felmeddelandena hjälper oss att begränsa omfattningen för problemet och påskynda granskningen av systemloggfilerna. De säkerställer också att vi tydligt dokumenterar de observerade symtomen.

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.